Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

«Κέρκυρα - Λαζαρέτο, τελευταίο δρομολόγιο 47-49, 54»


«Τουρισμός και φωτογραφία ανά σεκόντ

Και μεγάλα κρουαζιερόπλοια δίπλα στους τάφους των συντρόφων

Τους προσπερνούν και προσπαθούν να τους πνίξουν τα κύματα

Κι αυτοί είναι βράχοι σ’ απέραντη θάλασσα.

Κολυμπώντας θα τους φτάσουμε.

Κι η θάλασσα θα γίνει σταγόνα.

Κι αυτοί οι αλάξευτοι βράχοι μνημείο

σε γεμάτες πλατείες».

5ο επεισόδιο «"Εμφύλιοι" πόλεμοι. Η επανάσταση μέσα στην Επανάσταση»


 5ο επεισόδιο «"Εμφύλιοι" πόλεμοι. Η επανάσταση μέσα στην Επανάσταση». 

Η σειρά των 6 επεισοδίων δίνει στον θεατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εξέλιξη των γεγονότων που προηγήθηκαν, που οδήγησαν στην Επανάσταση και τελικά στη συγκρότηση του ελληνικού αστικού κράτους.

Έστω και την τελευταία στιγμή να υλοποιηθούν τα αιτήματα για ασφαλή επανέναρξη της μορφωτικής διαδικασίας


Η υπουργός Παιδείας αρέσκεται να ανακοινώνει μόνο ημερομηνίες για το άνοιγμα των σχολείων, όμως το επείγον είναι να υλοποιήσει, έστω και την τελευταία στιγμή, τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ασφαλή επανέναρξη της μορφωτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση ανακοινώνει χρονοδιαγράμματα ακόμα και για την έναρξη του Τουρισμού, αλλά και άλλων τομέων της οικονομίας, από τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως εξακολουθούν να απουσιάζουν ανακοινώσεις και μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των ΑΕΙ, όταν μάλιστα μια σειρά πανεπιστημιακές έρευνες καταδεικνύουν τις δυνατότητες αυτό να επιτευχθεί. Απ’ ό,τι φαίνεται τα ΑΕΙ είναι ανοιχτά για την επιχειρηματική δράση, για τα ΜΑΤ, αλλά όχι για τους φοιτητές. Γι’ αυτό και σε αυτούς τους τομείς δίνεται πακτωλός χρημάτων...

Μαχητική κινητοποίηση για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων

 


Μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, ενώνοντας τις δυνάμεις τους μαζί με τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζοντας τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, γιατροί, νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) στην οδό Αριστοτέλους. Εκεί, μίλησαν οι εκπρόσωποί τους, οι οποίοι περιέγραψαν τις δραματικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού και κατήγγειλαν εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης που συνεχίζει να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές στο ζύγι κόστους - οφέλους.

“Θα σε πιάσω απαίσιο οκταωράκι…”


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν τα κλαδικά σωματεία του Εμπορίου στην Αττική, επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι στον κλάδο, ενώ ...«γιόρτασαν» τα γενέθλια του υπουργού με τη δική τους τούρτα!

«Το 8ωρο δεν μπαίνει στα μουσεία, αγώνας και απάντηση για Κυριακή αργία», φώναξαν οι εργαζόμενοι ενώ απηύθυναν στους συναδέλφους τους κάλεσμα: «Εμποροϋπάλληλε πολέμα, το 8ωρο κερδήθηκε με αγώνες και αίμα».

Ράβε... ξήλωνε...


30 Απριλίου 2020. Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 15. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.673.

92 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ένα χρόνο μετά, τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 3.789. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 87 συμπολίτες μας. Στους 847 οι διασωληνωμένοι.

Λένιν

                                                     Ομιλία του Λένιν στον Κόκκινο Στρατό

Ο Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Νικολάι Λένιν) γεννήθηκε στις 10/22 Απρίλη του 1870 στην πόλη Σιμπίρσκ (κατοπινή ονομασία Ουλιάνοφσκ), που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βόλγα. Ηταν το τέταρτο, στη σειρά, από τα οκτώ παιδιά που απέκτησαν οι γονείς του, αν και δεν έζησαν όλα. Τα δύο πέθαναν πολύ μικρά.

Ορμητήριο και στόχος


Στην Ουκρανία, στην Ανατ. Ευρώπη, στη Μαύρη Θάλασσα, ο σχεδιασμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στη Ρωσία κλιμακώνεται, μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται με το «δάχτυλο στη σκανδάλη», με τεράστιους κινδύνους για τους λαούς.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του ΑΠΘ - Νέο συλλαλητήριο το μεσημέρι


Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα του νέου αποκλεισμού που αποφάσισαν οι φοιτητικοί σύλλογοι του ιδρύματος, κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν οι σχολές, οι κλινικές και τα εργαστήρια και για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - έκτρωμα της κυβέρνησης.

Διεργασίες για το Κυπριακό και τα Ελληνοτουρκικά


Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, επισήμως στο πλαίσιο «του διαρκούς συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, ενόψει και της άτυπης Πενταμερούς Συνάντησης», την οποία συγκάλεσε ο γγ του ΟΗΕ, Αντ. Γκουτέρες, στις 27 - 29/4, στη Γενεύη. Συνάντηση που αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στα παζάρια για διευθετήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με την Τουρκία - και όχι μόνο - να επιδιώκει «λύση» δύο κρατών.

Εγκληματική η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας


Είναι εγκληματική η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση με τους σχεδόν 10.000 νεκρούς τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «kontra».

Σημείωσε πως η η κυβερνητική διαχείριση εξαντλείται σε δύο φράσεις «ατομική ευθύνη» και «lockdown» και γύρω από αυτές τις φράσεις κινήθηκε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά τους με ολίγο από εμβολιασμό που κινείται με πολύ χαμηλό ρυθμό και εμφανίζοντας σαν πανάκεια τα self tests. 

Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα για απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας


«Η ΚΝΕ θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στον αγώνα διεκδίκησης των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της στη νεολαία», τονίζει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ 
και συμπληρώνει ότι «είναι ευθύνη κάθε πολιτικής Νεολαίας να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση πρωτίστως, προβάλλοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα του μαζικού εμβολιασμού, όπως και την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων», σε απάντησή του προς τον πρόεδρο την ΟΝΝΕΔ, ο οποίος κάλεσε τις πολιτικές Νεολαίες να στηρίξουν την καμπάνια εμβολιασμού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/04/1616

Πεθαίνει στη Μαδρίτη ο συγγραφέας του δον Κιχώτη, Μιγκουέλ Θερβάντες.

22/04/1724

Γεννιέται ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ.