Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Κοινών Αλυχτίσματα (Ανάθεμα το Στάλιν)

Θα ’ταν δέκα το βράδυ στα μέσα τ’ Αυγούστου, μια καθημερινή,
που από κάπου ψηλά

– από μια ταράτσα ίσως κάποιας παλιάς πολυκατοικίας
που της έλειπε σοβάς
και που τη γέμιζαν άνθρωποι με χίλια προβλήματα
ο καθένας στην καμπούρα του – ακούστηκε η κραυγή: “Ανάθεμα
το Στάλιν!”

Επιχείρηση τρομοκρατίας

Με ΕΔΕ απειλείται το Σωματείο εργαζομένων

Κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων, αντί να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας των υγειονομικών, συνολικά του λαού, στήνουν επιχειρήσεις τρομοκρατίας των εργαζομένων για να μην βγάζουν «τ' άπλυτα στη φόρα».

Η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Κινητοποίηση την Τρίτη 25 Αυγούστου 
στο υπουργείο Παιδείας

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα

Εργατική εξουσία ή δικτατορία του κεφαλαίου;


Πίσω από το φραστικό περιτύλιγμα της «δημοκρατικής αναγέννησης του σοσιαλισμού» κρυβόταν το αίτημα της επιστροφής στον καπιταλισμό. Πίσω από την άρνηση της «αυταρχικής εργατική εξουσίας» κρύβονταν και κρύβονται
όλοι αυτοί που επιθυμούν την εξουσία του

Χτυπάει καμπανάκι

Οι «καραμπόλες» με τους μοριακούς αναλυτές, που μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από περιοχή σε περιοχή, για να «βουλώνει τρύπες» η κυβέρνηση στο κρίσιμο ζήτημα των ελέγχων, ανοίγοντας άλλες, όπως και τα 14 κρούσματα σε εργαζόμενους του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μάλιστα στην κλινική που νοσηλεύει ασθενείς Covid, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των καταγγελιών που κάνουν καθημερινά οι υγειονομικοί για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο εκθέτει τη δημόσια υγεία αλλά τροφοδοτεί σκοταδιστικές θεωρίες

Οι αντιφατικές δηλώσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας, τα πρωτόκολλα που ρυθμίζονται ανάλογα με τα "θέλω" ισχυρών οικονομικών συμφερόντων (Μεταφορές, Τουρισμός, κλπ.), η έλλειψη ολοκληρωμένων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, αφενός εκθέτουν τη δημόσια υγεία σε μεγάλους κινδύνους και αφετέρου τροφοδοτούν όχι μόνο

Ερώτηση για τα προβλήματα στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού


Ερώτηση


Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα:  Προβλήματα στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ή και δημιουργούνται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από την αναστολή των προγραμματισμένων μεταθέσεών τους.

“Ήπια συμπτώματα” μια μαρτυρία


Μην βάζεις μάσκα, μου λέει ο συνεργιατζής. Θα κάνουμε μια βόλτα το αμάξι σου και θα μιλάμε κοιτώντας προς τα έξω. Δεν ξέρω κανέναν που αρρώστησε. Εσύ; Εγώ ξέρω, του λέω και βάζω την μάσκα. Τον γιό μου και την νύφη μου.
Πες τα, μου λέει και στους άλλους μόλις φτάσουμε στο συνεργείο. Κανείς δεν φοράει μάσκα. Το πρόστιμο είναι τσουχτερό αλλά δεν ακούν. Αρρώστησαν βαρειά; ρωτάει περίεργος.

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Ισραήλ - Εμιράτων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, υπογραμμίζουμε ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα επιτευχθεί μόνο με την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και τα αναφαίρετα δικαιώματα του

Πεθαίνει ο Παλμίρο Τολιάτι


Πεθαίνει, 21/8/1964, στην Γιάλτα, ο Παλμίρο Τολιάτι, ΓΓ της ΚΕ του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και ένας από τους Γραμματείς της Κομμουνιστικής Διεθνούς.

Γεννήθηκε στις 23/3/1893 στην Γένοβα. Το 1914 εντάχτηκε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και μαζί με τον Αντόνιο Γκράμσι πρωτοστάτησαν για μια επαναστατική γραμμή του εργατικού κινήματος.

Μετείχε ενεργά στο κίνημα που τον Ιανουάριο του 1921 οδήγησε στην ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Η Δίκη της ΟΕΝΟ

Ξεκινά, 21/8/1952, η εκδίκαση της αίτησης αναθεώρησης της δίκης της ΟΕΝΟ (18/10-4/11/1948), στην οποία είχαν καταδικαστεί σε θάνατο τα στελέχη του ΚΚΕ Αντώνης Αμπατιέλος, Παναγιώτης Τιμογιαννάκης, Δημήτρης Γαλάτης, Διονύσης Διακρούσης, Βασίλης Μπεκάκος και Μήτσος Κολιαράκης.

Η αίτηση απορρίφθηκε.

Η Δίκη της ΟΕΝΟ

Πεθαίνει ο Λέων Τρότσκι


Ο Λέων Μπρονστάιν (Τρότσκι) πεθαίνει, 21/8/1940, στο Μεξικό έπειτα από θανάσιμο κτύπημα που κατάφερε ο Ισπανός κομμουνιστής και μαχητής του Ισπανικού Εμφυλίου Ραμόν Μερκάντερ.

Ο Λέων Τρότσκι, καταγόταν από εύπορη οικογένεια. Από νεαρός επηρεάστηκε από τις θέσεις των ναρόντνικων. Οι ναρόντνικοι ήταν ένα ισχυρό μικροαστικό κίνημα Ρώσων διανοουμένων με επιρροές από την τάξη των ιδιοκτητών αγροτών. Εθεωρούντο «υπερεπαναστάτες» και αγαπημένη τους μέθοδος ήταν οι δολοφονίες και η τρομοκρατία.