Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Πάμε 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!»,

 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Στις 17 του Σεπτέμβρη η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά.
Κανείς δεν θα παίξει με την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας!

Το άνοιγμα των σχολείων βρίσκει τους γονείς σε κατάσταση αγωνίας και προβληματισμού.

Ο εμπαιγμός  της κυβέρνησης, η αδιοριστία των εκπαιδευτικών, η έλλειψη καθαριότητας στα σχολεία, η τραγική κατάσταση στις σχολικές υποδομές, δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση.

Οι γονείς χρειάζεται να βάλουμε στο κάδρο των διεκδικήσεών μας το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια των παιδιών μας.

Το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής

Η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) 73/2020 με θέμα τη «ρύθμιση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων», για την εφαρμογή του κατάπτυστου νόμου 4703/2020, ορθώνει νέα εμπόδια στην πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων, λύνει ακόμη περισσότερο τα χέρια των κατασταλτικών μηχανισμών για την απαγόρευση, τον περιορισμό και τη διάλυσή τους.

Το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» σήμερα στη Θεσσαλονίκη

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με αίσθημα ευθύνης, πήραμε από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας στη χώρα μας όλα τα απαραίτητα μέτρα, προσαρμόζοντας τη λειτουργία και τη δράση μας, για να προφυλάξουμε σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες την υγεία των μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Έτσι θα κάνουμε και στο Φεστιβάλ», τονίζει το Συμβούλιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, ανακοινώνοντας ότι το 46ο Φεστιβάλ

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Κ.Ε του ΚΚΕ

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας:

1. Τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη 2020 συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ και εξέτασε τα καθήκοντα και τη δράση του Κόμματος και της ΚΝΕ στις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, που διαμορφώνονται για τον λαό, από την πορεία των διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων. Οι εξελίξεις αυτές καθορίζονται:

ΔΕΘ 2020: «Πληρώσαμε πολλά - Δε θα πληρώσουμε ξανά»

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και γυναίκες έδωσαν το παρών στη διαδήλωση στην πλατεία ΧΑΝΘ στη ΔΕΘ.

«Πληρώσαμε πολλά - Δε θα πληρώσουμε ξανά» και «Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή - Οργάνωση, αγώνας για την ανατροπή» τα μηνύματα από τα πανό.

Μήνυμα στη διαδικτυακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚ Τουρκίας και την απονομή του 1ου Βραβείου Φιλίας «Μουσταφά Σουπχί»

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την πρωτοβουλία σας να με τιμήσετε με το 1ο Βραβείο Φιλίας “Μουσταφά Σουπχί”, που καθιερώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σημειώσω δύο ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που δείχνουν το "κοινό μετερίζι" της πάλης μας.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Κεντρική Ευρώπη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς των ελληνικών σχολείων

Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν Παιδεία - 
πάρτε μέτρα για την πανδημία!

Εκατοντάδες μαθητές των ελληνικών σχολείων σε Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ και Στουτγάρδη επέστρεψαν ή επιστρέφουν σύντομα στα σχολικά θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ορισμένοι νέοι θα φοιτήσουν πρώτη φορά σε ελληνικό σχολείο στη Γερμανία, κυρίως στη Β´ και Γ´ Λυκείου. Από την πρώτη σχολική μέρα οι μαθήτριες και οι μαθητές καλούνται να "προσαρμοστούν" ξανά στο σχολείο σε συνθήκες πανδημίας, έχοντας αρνητική πείρα από την περσινή χρονιά.

Η ανταρτοομάδα «Αθανάσιος Διάκος» ανατινάζει τη σιδηροδρομική γέφυρα Μουριών

Αντάρτες της ομάδας «Αθανάσιος Διάκος» ανατινάζουν, 13/9/1941, τη σιδηροδρομική γέφυρα Μουριών στη Μακεδονία.

Δημιουργία στην περιοχή των Κρουσσίων του νομού Κιλκίς, ανταρτοομάδας με την ονομασία «Αθανάσιος Διάκος».

Η ανταρτοομάδα «Αθανάσιος Διάκος» δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον ορεινό όγκο των Κρουσσίων του νομού Κιλκίς. Η ομάδα στην αρχή αποτελείτο από 20 άνδρες που χωρίστηκαν σε δύο τμήματα από δέκα άντρες η κάθε μία, ενώ στη συνέχεια και άλλοι πατριώτες πύκνωσαν τις τάξεις των ανταρτών.

Γεννήθηκε ο Κάρολος Κουν


Ο Κάρολος Κουν γεννήθηκε στην Προύσα στις 13/9/1908.

Οι γονείς του μετακόμισαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν ο Κουν ήταν μωρό. Ο ίδιος έλεγε: «Αν και γεννήθηκα στην Προύσα, δεν τη γνώρισα. Από μικρός βρέθηκα στην Πόλη κι εκεί μεγάλωσα. Από κει αρχίζουν οι αναμνήσεις, εκεί δημιουργήθηκαν οι πρώτοι ερεθισμοί, τα πρώτα συναισθήματα, η πρώτη επαφή με την έξω για μένα πραγματικότητα. Μεγάλωσα σαν Ρωμιός, μέσα σ' ένα ρωμαίικο αστικό σπίτι».