Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Κύλησε ο τέντζερης… και βρήκε Βαρουφάκη


Ετσι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε τη «σύναψη συμφώνου συνεργασίας στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή και κατά της λιτότητας» μεταξύ του Γ. Βαρουφάκη και του Τζ. Κόρμπιν, ηγέτη των Εργατικών στη Μ. Βρετανία. Κι αυτό γιατί οι θέσεις και των δυο κινούνται στην ίδια λογική: Καλλιέργεια προσδοκιών και αυταπατών στα λαϊκά στρώματα ότι μπορεί ο καπιταλισμός να γίνει πιο ανθρώπινος.

Τα ναζίδια «αλληλοκαρφώνονται»


 Ο Μίχος «έδωσε» το Λαγό για την επίθεση στο «Συνεργείο»

Τα ναζίδια της Χρυσής Αυγής άρχισαν και τα «αλληλοκαρφώματα».  Στην εν εξελίξει δίκη για την χρυσαυγίτικη επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη, στις 10 Ιουλίου του 2013, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης, μαζί με τον Γιάννη Λαγό, Νίκος Μίχος «έδωσε» τον συγκατηγορούμενό του.

Από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ευνοούνται μεγαλοκαταχραστές και οι ναζί υπόδικοι

Σχόλιο του ΚΚΕ για την αντιπαράθεση μετά την αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε καταγγείλει τα νέα σχέδια του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στο ότι με τις προτεινόμενες αλλαγές ευνοούνται παντός είδους

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος καταδικασμένος για το σκάνδαλο της Energa


Βγαίνει από τη φυλακή ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση.

Ματ ξυλοκόπησαν και βασάνισαν άστεγο στα Εξάρχεια


Το συμβάν καταγγέλλει η σελίδα Αδέσποτος:

«Τα Ματ τον έπιασαν, τον χτύπησαν και τον έσυραν σε μια απόσταση περίπου 100 μέτρων επί της Χαριλάου Τρικούπη όπου και τον πέταξαν στο δρόμο με τον άνθρωπο να ουρλιάζει και να έχει σπασμούς που θύμιζαν επιληπτικη κρίση.

Χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν μαχητικό «παρών» στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο


Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε! Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!". Αυτό το σύνθημα "ένωσε" φέτος χιλιάδες μέλη και φίλους της ΚΝΕ, που έδωσαν μαχητικό "παρών" στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Καρπενήσι, σ’ έναν πανέμορφο τόπο, που έχει συνδεθεί με κορυφαίες στιγμές της επαναστατικής δράσης του 20ου αιώνα στη χώρα μας.

Ανοιχτά παζάρια...


«Πολύ ενθαρρυντική» χαρακτήρισαν τα κυβερνητικά στελέχη την «ομόφωνη και άμεση αντίδραση των Ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα», με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει!


Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται, στηρίζει και είναι αλληλέγγυο στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην εκτυπωτική «ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ» που απεργούν την Τετάρτη 17/7 ενάντια στην εκδικητική απόλυση συναδέλφου τους, εργολαβικού που είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής, προέδρου του Ε.Κ. Λαυρίου – Αν. Αττικής.

Εκστρατεία «ξεπλύματος» των ιμπεριαλιστών


Πληθαίνουν οι πολυδιάστατες «παρεμβάσεις» των ιμπεριαλιστών για την παρέμβαση στη συνείδηση του λαού και την κάμψη των αντιδράσεων στους σχεδιασμούς τους.

Σινιάλο επιτάχυνσης των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», με τις παρακαταθήκες των μνημονίων


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΘΕΣΜΟΙ»

Σινιάλα στην κυβέρνηση ΝΔ να προχωρήσει στην κλιμάκωση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων και των παρεμβάσεων που «εκκρεμούν» γύρω από την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων και για την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων απευθύνουν οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» και το ΔΝΤ, με αφορμή το συνέδριο του «Εκόνομιστ», που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα.

Η βόμβα της «απελευθέρωσης»


Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, για λογαριασμό του κεφαλαίου, είναι αυτή της «διάσωσης» της ΔΕΗ. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η κυβέρνηση συνολικά στο θέμα ΔΕΗ είναι ότι η πρώτη υπουργική συνάντηση του πρωθυπουργού ήταν με τον Κ. Χατζηδάκη, κατά την οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν το «action plan» των πρώτων ημερών.

Η μεγάλη απόδραση από τα Βούρλα


Εκπληκτική απόδραση,17/7/1955, από τις φυλακές Βούρλων Πειραιά 27 αγωνιστών - στελεχών του ΚΚΕ.

«Μια έντεχνος, μυθιστορηματική, δραματική, περιπετειώδης, καταπληκτική, ομαδική δραπέτευσις εγκαθείρκτων στελεχών του ΚΚΕ έλαβε χώραν εις τον Πειραιά.