Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Kινητοποίηση με αίτημα να μπουν στη φυλακή οι χρυσαυγίτες εγκληματίες


Κινητοποίηση με αίτημα πλέον την παραδειγματική τιμωρία των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Δηλώσεις για την απόφαση


Το δικαστήριο, με οδηγό την αλήθεια, όπως προέκυψε από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, καταδίκασε σήμερα ποινικά τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση - συλλαλητήριο καταδίκης της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής,  

Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στο Μνημείο του Λαμπράκη 

 (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

Κανένας εφησυχασμός! Καμία ανοχή στο ναζιστικό δηλητήριο!


Ένα απέραντο λαϊκό ποτάμι, ένα λαϊκό ξέσπασμα έστειλε σήμερα στον απόπατο της ιστορίας τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Ο εργαζόμενος λαός, τα εργατικά σωματεία, η νεολαία όλα αυτά τα χρόνια έχουν ήδη βγάλει την απόφασή τους. Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, είναι δολοφόνοι, είναι ναζιστές!

Ανιστόρητος...


«Σιγά μην τους φοβηθούμε. Δεν είναι αθώοι!» έγραψε σε ανάρτησή του στο «Facebook» ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος πριν από δύο μέρες, δηλαδή δύο μέρες πριν από την ανακοίνωση της απόφασης της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

«Ο χρόνος σας τελείωσε! Οι ναζί στη φυλακή!»


Τελευταία μέρα ελεύθεροι - Οι ναζί εγκληματίες στη φυλακή

Δεν ξεχνάμε

Του Ιάκωβου Βάη

Aπό τον σημερινό Ριζοσπάστη

O Πάνος Ζάχαρης, σκιτσάρει, για τον φασισμό και τη δίκη της Χρυσής Αυγής

 
Από σήμερα και μέχρι τις 7 Οκτώβρη θα αναρτώ ένα σκίτσο κάθε μέρα που σχετίζεται με τη δράση, τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία Φύσσα και τη δίκη που ολοκληρώνεται. Θα προσπαθήσω να διηγηθώ την ιστορία αυτή,όπως την είδα, τη βίωσα προσωπικά και την απέδωσα μέσα από τα σκίτσα μου στο Ποντίκι όλα αυτά τα χρόνια.Δεν θα τηρήσω αυστηρά χρονική σειρά, αλλά θα προσπαθήσω οι αναρτήσεις να έχουν μια όσο το δυνατόν αφηγηματική ακολουθία.

Από το προσωπικό του προφίλ του στο Facebook

Αντιλαϊκός «κρίκος»

 


Ενας ακόμα κρίκος στη μακρά αλυσίδα της πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου από την κυβέρνηση, που φορτώνει στο λαό τα βάρη και της νέας οικονομικής κρίσης, είναι ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2021, το προσχέδιο του οποίου κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή.

Ένοχοι

 Συνεχή ενημέρωση

Ενοχοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο στη Δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εκτός από δύο κατηγορούμενους, τον Σταύρο Σαντοριναίο και τον Χρήστο Τσακανίκα.

Σε εξέλιξη τα γεωπολιτικά παιχνίδια γύρω από το εμβόλιο

Ενώ καλπάζει η εξάπλωση του κορονοϊού

Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα γεωπολιτικά «παιχνίδια» και ο ανταγωνισμός γύρω από ένα πιθανό εμβόλιο κατά του SARS-CoV-2. Ο Λευκός Οίκος μπλόκαρε ρήτρα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει την έγκριση ενός εμβολίου πριν από τις προεδρικές εκλογές (3 Νοέμβρη). Ο FDA σκόπευε να αναγκάσει τις εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια να μελετήσουν τις επιπτώσεις τους στους εθελοντές για τουλάχιστον δύο μήνες προτού υποβάλουν αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης.

Των πρακτόρων η σχολή


«Τα παιδιά είναι μικρά, πρέπει να προσέχουμε τι τους λέμε, τι ακούνε». «Αφήνω το παιδί μου ελεύθερο να ακούσει όλες τις απόψεις, χωρίς να το κατευθύνω, και όταν μεγαλώσει θα αποφασίσει το σωστό από μόνο του». Δύο - δυστυχώς - τυπικές και σχετικά συνήθεις απόψεις που αναπαράγονται από νέους γονείς. Το θέμα είναι, όμως, μεγαλώνουν τα παιδιά σε έναν ουδέτερο και αντικειμενικό κόσμο; Ποια είναι τα ερεθίσματα που προσλαμβάνουν από το περιβάλλον τους; Τα παιδιά κινούνται, ζουν, διαπαιδαγωγούνται μέσα στην οικογένεια, αλλά και στο σχολείο, στις παρέες, μέσα από την τηλεόραση, το διαδίκτυο και τόσα άλλα.

Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!


Στις 7 του Οκτώβρη, μετά από απαράδεκτη καθυστέρηση 5,5 χρόνων, με μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». 

Η ίδρυση της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας


Μετά τη δημιουργία το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους χωριστού δυτικογερμανικού κράτους υπό την εποπτεία του ιμπεριαλισμού, οι εργαζόμενοι του ανατολικού τμήματος της Γερμανίας ανακήρυξαν, 7/10/1949, το σχηματισμό της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΛΔΓ).

Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει το «Σχέδιον Γενικόν»


Ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, Αλέξανδρος Υψηλάντης εγκρίνει, 7/10/1920, το «Σχέδιον Γενικόν» για την Ελληνική Επανάσταση.

Το χρονολόγιο

Στις 5 με 7 Οκτώβρη 1820, οι ηγέτες της Φιλικής Εταιρείας, με αρχηγό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, στη σύσκεψη του Ισμαήλ της Βεσσαραβίας αποφάσισαν να στείλουν τον Παπαφλέσσα (που ήταν από την Πολιανή της Μεσσηνίας και το όνομά του ήταν Γρηγόριος Δικαίος) στο Μοριά.