Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

«Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται»

                                *                                         

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ

Συγγραφέας: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Η εκδίωξη των εμπόρων

Το διώξιμο των εμπόρων*  από όλοι την οικονομική ζωή είναι πρωτεύον ζήτημα για τους εργαζόμενο λαό.

Κύμα ενθουσιασμού πλημμύρησε τους συναδέλφους μας αφού μετά την αύξηση ύψους 1,66 ευρώ την μέρα…


 Στα ύψη ανέβηκε η ζήτηση σε χρηματοκιβώτια και μπαούλα, με την αγορά να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

«Φουρτούνες» στη λαϊκή τσέπη, για να πλέουν σε «ήρεμα νερά» τα κέρδη των εφοπλιστών


ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ - ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Οι ναυτιλιακές εταιρείες μετακυλίουν στους επιβάτες το αυξημένο κόστος των καυσίμων, κάνοντας «Οδύσσεια» το ταξίδι από και προς τα νησιά

Αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς!


Οταν μια «αύξηση», την οποία δεν πρόκειται κανένας εργαζόμενος να δει στο πορτοφόλι του, φτάνει να βαφτίζεται από την κυβέρνηση «15ος μισθός», θυμίζοντας την αλήστου μνήμης «13η σύνταξη», όπως βάφτισε ο ΣΥΡΙΖΑ το «κοινωνικό μέρισμα» του 2019, η πρόκληση πραγματικά απογειώνεται.

Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ ΛΕΝΙΝ


 Γεννιέται 22/4/1870, ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν, στην πόλη Σιμπίρσκ της Ρώσικης αυτοκρατορίας στις όχθες του Βόλγα.

Ο πατέρας του, Ίλια Νικολάγιεβιτς Ουλιάνοφ (1831-1886), ήταν διευθυντής σχολείου.

 Η μητέρα του, Μαρία Αλεξάντροβνα Μπλανκ (1835-1916.

«Απογείωση» ελλειμμάτων και χρέους που φορτώνονται στις πλάτες του λαού

 


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ

13,6 δισ. το έλλειμμα, +6,8% το κρατικό χρέος σε μια διετία

Τα κάθε είδους μέτρα ενίσχυσης προς τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους που ξεδιπλώθηκαν την τελευταία διετία καταγράφονται στα στοιχεία που κοινοποίησε χτες η ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με τις εξελίξεις στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού και στο κρατικό χρέος στην ελληνική οικονομία.

Συνεχής ροή βαρέων όπλων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ απέναντι στη νέα φάση της ρωσικής επίθεσης


 Σε στενό ρωσικό κλοιό το χαλυβουργείο Azovstal στη Μαριούπολη

 Εντείνεται η εμπλοκή των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, καθώς η ρωσική εισβολή έχει περάσει σε νέα, κρίσιμη φάση με στόχο την «απελευθέρωση του Ντονμπάς», η οποία θα κρίνει σημαντικά την πορεία του πολέμου και κατά συνέπεια τα «κεκτημένα» που θα προβάλει η κάθε πλευρά και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Το έργο του καθοδηγητής της πάλης της εργατικής τάξης, των λαών όλου του κόσμου


152 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ

Σαν σήμερα, το 1870, γεννήθηκε ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν. Ο Β. Ι. Λένιν ξεκινά την επαναστατική του δράση από τα νεανικά ακόμα χρόνια. Στρέφεται στη μελέτη του μαρξισμού και στην οργάνωση της πολιτικής πάλης της εργατικής τάξης, αλλά και στη διάδοσή του στους εργάτες της Πετρούπολης, με τους οποίους συνδέεται από τα φοιτητικά του χρόνια.

Γολγοθάς και τα Πάθη του λαού


Τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, επιβεβαιώνουν όχι μόνο ότι αναγκάζονται να στερούνται κάποια βασικά είδη πρώτης ανάγκης, αλλά ότι πλέον «κόβουν» «μαχαίρι» την αγορά τροφίμων, τα καύσιμα ή περιορίζουν στο ελάχιστο ακόμα και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Απορίας άξιο


Απορημένοι εμφανίζονται οι μέτοχοι μεγάλων τουριστικών και ξενοδοχειακών ομίλων, για το γεγονός ότι λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, «παραμένουν κενές περισσότερες από 50.000 θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση, παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά». Δεν τους πάει άραγε καθόλου ο νους ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δεν το σκέφτονται καν να δουλέψουν στον κλάδο, λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών; Κι αυτό παρά το «δόλωμα» ότι οι απολαβές που προσφέρουν είναι τάχα πάνω κι απ' όσα προβλέπει η ΣΣΕ.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 
22/04/1616

Πεθαίνει στη Μαδρίτη ο συγγραφέας του δον Κιχώτη, Μιγκουέλ Θερβάντες.

22/04/1724

Γεννιέται ο Γερμανός ιδεαλιστής φιλόσοφος Ιμμάνουελ Καντ.