Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Το καλό σενάριο για το λαό, γράφεται μόνο με δυνατό ΚΚΕ


Φίλες και φίλοι

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και από εδώ, από τη Σταυρούπολη, τις εργατογειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, θέλουμε να ακουστεί δυνατά το κάλεσμα που απευθύνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, στη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.

Αστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ κυκλοφορούσε χωρίς τροχό!

 
Πριν από μερικές μέρες είχαμε τους «πανηγυρισμούς» για το πόσο καλή συγκοινωνία θα προσφέρουν με τα υπερσύγχρονα λεωφορεία τους τα ΚΤΕΛ που ανέλαβαν τη γραμμή 57 αλλά και τις υπόλοιπες γραμμές (58 Πανόραμα και 61 Τοπικό Χορτιάτη) που εκκινούν από τη διασταύρωση Χορτιάτη. 

Μην ψάχνετε αλλού... δικοί σας είναι!


«Η προερχόμενη από την ΚΝΕ Σοφία Νικολάου εκθέτει τη ΝΔ», 
τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Εστία», με «χτύπημα», μάλιστα, και στο πρωτοσέλιδο.   

Προφανώς το δημοσίευμα αναφέρεται στις εξελίξεις με την αποκάλυψη πορίσματος του ΣΔΟΕ που αποδίδει στην υποψήφια (;) βουλευτή της ΝΔ ζημιά 2 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο από 49 υπερκοστολογημένες συμβάσεις απευθείας ανάθεσης που υπέγραψε με εταιρείες που εμπορεύονται υγειονομικό υλικό, από τον Μάρτιο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021, ως Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.   

Αέρας κοπανιστός οι δήθεν "θετικές" αλλαγές για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

 
Αέρας κοπανιστός τελικά οι δήθεν "θετικές" αλλαγές του κ. Μητσοτάκη υπέρ των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που δεν αλλάζουν τον βασικό μηχανισμό του ξεζουμίσματος των δανειοληπτών, αντίθετα διευκολύνουν τράπεζες και funds να εισπράξουν όσο γίνεται περισσότερα, είτε με την εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού τους στοιχείου, είτε με την μετατροπή τους σε "νοικάρηδες" στα ίδια τους τα σπίτια.

Νίκος Κούνδουρος

Ο Νίκος Κούνδουρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Δεκέμβρη του 1926. Γιος του δικηγόρου και πολιτικού Ιωσήφ Κούνδουρου. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από την οποία και αποφοίτησε το 1948. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρόνησο.

Κανένα συγχωροχάρτι!


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τη διαπίστωση του πρώτου κρούσματος της πανδημίας στην Ελλάδα, που εξελίχθηκε σε τραγωδία για τον λαό και αποκάλυψε το πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεία και τη ζωή του η πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Δεσμευμένος στα σχέδια των ΗΠΑ εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κοινές με εκείνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έναντι των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ στην αντιπαράθεσή τους με Ρωσία και Κίνα ανέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και το βράδυ της δευτέρας συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης στον τουρκικό λαό και στην ακούραστη δράση του ΚΚ Τουρκίας


Αποστολή στη σεισμόπληκτη Τουρκία
πραγματοποίησε από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Φλεβάρη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μεταφέροντας μήνυμα αμέριστης αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και θερμής συμπαράστασης στο ΚΚ Τουρκίας (ΤΚΡ).

Στο «υψηλότερο σημείο» η επικίνδυνη εμπλοκή για τις μπίζνες του κεφαλαίου

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Ιστορική ευκαιρία που οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εκμεταλλευτούν» στα Ελληνοτουρκικά βλέπει ο Μπλίνκεν

 Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, αλλά και η αναθέρμανση των διεργασιών για τις ΝΑΤΟικής κοπής «διευθετήσεις» στην περιοχή, με επίδικο και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου στην περιοχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΗΠΑ, Ν. Δένδια και Α. Μπλίνκεν.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για ένα σατιρικό βίντεο!


Ενα σατιρικό βίντεο φαίνεται πως ενόχλησε τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη που ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου!

Αμερικανική πρεσβεία... όπως λέμε Ακρόπολη!


Πέρα τις συναντήσεις του Αντ. Μπλινκεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον Αλέξη Τσίπρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συμμετείχε και στα εγκαίνια της καινούριας πτέρυγας της αμερικανικής πρεσβείας. 

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 22/02/1512

Πεθαίνει ο φλωρεντιανός θαλασσοπόρος Αμέριγκο Βεσπούτσι, το όνομα του οποίου δόθηκε στην μόλις ανακαλυφθείσα από τον Χριστόφορο Κολόμβο ήπειρο της Αμερικής.

Ο Βεσπούτσι φέρεται ως ο πρώτος που ισχυρίστηκε ότι η ανακάλυψη του Κολόμβου δεν αφορούσε την Ασία (όπως θεωρούταν ως τότε) αλλά μια άγνωστη έως τότε νέα ήπειρο.