Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Της Δύσης...


φωτο Ευρυτάνα ιχνηλάτη: 

το Βελούχι "ματωμένο" από τα χρώματα της Δύσης

Ούτε να το σκέφτεστε


 Η συζήτηση που άνοιξε ύπουλα η κυβέρνηση για την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την αύξηση της θητείας στόχο έχει μετά το θρανίο οι μαθητές να κατατάσσονται στον στρατό. Στοχεύουν στη συνείδηση των νέων και ταυτόχρονα χτίζουν ένα ακόμα εμπόδιο, ανάμεσα στα πολλά που ήδη αντιμετωπίζουν οι μαθητές, στην προσπάθειά τους να σπουδάσουν.

«Κλειδώστε τα παιδιά στο σπίτι!»


 Το μήνυμα της παραπάνω φωτογραφίας έφτασε στους γονείς σχολείου της Αργυρούπολης, που όπως και εκατοντάδες άλλα σε όλη τη χώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο. 

Το ενδιαφέρον δε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι προέρχεται από γονέα εκλεγμένο με την «Αγωνιστική Παρέμβαση Γονέων Αττικής», το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή. 

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ διαπομπεύουν την ιστορία….


Η
Περιφέρεια Κρήτης έχει, ως γνωστό, επιλύσει όλα τα προβλήματα του νησιού σε αυτό το δίσεκτο έτος 2020. Ως εκ τούτου, μάλλον για να μην πλήξει, αποφάσισε να τροποποιήσει την ιστορία. Και μάλιστα, όχι την οποιαδήποτε ιστορία. Για εκείνη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μιλούμε.

Για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες στις Ένοπλες Δυνάμεις


Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τα στήριξε και θα συνεχίσει να τα στηρίζει.

Είναι σταθερά διπλά τους και τα έχει αναδείξει μέσα στη Βουλή αλλά και στις συναντήσεις με στρατιωτικές ενώσεις, και θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πρόσκληση για Εκδήλωση για τα 75 χρόνια της Π.Σ.Ο


1945-2020

75 Χρόνια Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

 

Οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας σας καλούμε στην εκδήλωση για την επέτειο των 75 χρόνων της ΠΣΟ

Ο σιορ Πομπέο με τη χατζάρα του...


Στο παγκόσμιο καπιταλιστικό ρινγκ τα πολυεθνικά τέρατα που λέγονται φαρμακευτικοί κολοσσοί βαράνε με γάντια, χωρίς γάντια, αγοράζουν κυβερνήσεις, επιστήμονες, διαφημιστικές εταιρείες, για... υψηλούς ανθρωπιστικούς σκοπούς τύπου «για ένα φάρμακο πουκάμισο αδειανό, για ένα εμβόλιο που μπορεί και να το πουν Ελένη».
Στην Ελλάδα, όπου όλοι, χάρη στα ΜΜΕ και την κοινωνική δικτύωση, γίνονται κατά καιρούς σεισμολόγοι, συνταγματολόγοι και εσχάτως ιολόγοι, δίνεται η μεγάλη μάχη της μάσκας του Ματζικέρτ μεταξύ αρνητών και πιστών του υποχρεωτικού ιατρικού φερετζέ, με όρους κυριολεκτικά βυζαντινού ιπποδρομίου.

Άρθρο του Ν. Αμπατιέλου


Κάθε φορά που οι μαθητές πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, συκοφαντούνται, καταστέλλονται, υποβαθμίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και ορισμένα ΜΜΕ.

Όλα αυτά τα χρόνια που -υποτίθεται- οι μαθητικές κινητοποιήσεις γίνονταν για "το σχήμα της τυρόπιτας", "γιατί είναι έθιμο" κ.λπ., οι κυβερνήσεις κάνουν το σχολείο χειρότερο, συρρικνώνονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλου του προσωπικού για τη λειτουργία των σχολείων…

Ας αφήσει η κυβέρνηση τις τηλεοπτικές ''προσλήψεις''


Κύριε Σιδέρη, στην απεργία της Πέμπτης 24 Σεπτέμβρη η ανάγκη για προσλήψεις στο υγειονομικό μας σύστημα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Την Τρίτη στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δήλωσε, ότι οι προσλήψεις στο σύστημα υγείας έχουν ξεπεράσει τις 6.200 και παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Την ίδια ώρα, αναμένεται η λειτουργία αρκετών δεκάδων ΜΕΘ. Ποια η άποψή σας;

«Ευκαιρία» η πανδημία για μεγαλύτερη εμπλοκή ιδιωτών

Κάλπικος και προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης 

ότι θέλει να καλύψει τις ανάγκες πύκνωσης των δρομολογίων εξαιτίας του κορονοϊού


Εκτός από αφορμή για να υπονομεύσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και ως ευκαιρία για να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, σε βάρος των εργαζομένων σ' αυτές και των εκατοντάδων χιλιάδων από τα λαϊκά στρώματα που τις χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ανεπιθύμητος ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ 

ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09/2020 ώρα 19:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΪΚ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 

Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν μέρα με τη μέρα στην περιοχή μας, την ώρα που ξεπουλιέται ο πλούτος του ελληνικού λαού στα ξένα και ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα, την ώρα που τα κυριαρχικά του δικαιώματα έχουν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και κομματιάζονται με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, επισκέπτεται τη χώρα μας -για δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου- ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 26 - 27 Σεπτέμβρη:

  • Ο λαός να εμπιστευτεί τη δική του δύναμη. Στον αγώνα για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματά του.  
  • Επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα: «Ντίλερ» των επικίνδυνων διευθετήσεων και των αμερικανικών συμφερόντων την περιοχή - Με συλλαλητήριο απαντούν τη Δευτέρα η ΕΔΥΕΘ, σωματεία και φορείς στη Θεσσαλονίκη - Πικετοφορίες έγιναν την Παρασκευή στα Χανιά. 

Εκτελείται ο Βαγγέλης Καββαδίας


Εκτελείται, 26/9/1949, στο Γουδή το αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλης Καββαδίας.

Από τη Λευκάδα, φοιτητής Γεωπονικής, μετά β' γραμματέας του ΚΚΕ Θεσσαλίας.  

 Η δικτατορία του Μεταξά τον εξορίζει στην Ακροναυπλία.

Μεταφέρετε με αλλά 56 στελέχη του ΚΚΕ στης φυλακές σανατόριο Σωτηρία απ όπου του απελευθερώνει ο ΕΛΑΣ στις 7Απριλη 1944.

Ολοκληρώνεται η συμφωνία της Καζέρτας


Ολοκληρώνεται, 26/9/1944, στην Καζέρτα της Ιταλίας σύσκεψη του Στρατηγείου των Συμμαχικών Δυνάμεων της Μεσογείου, της κυβέρνησης της Μ. Βρετανίας, της ελληνικής κυβέρνησης «Εθνικής Ενότητας», του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας της Καζέρτα είναι τα εξής:

«1. Ολαι αι ανταρτικαί ομάδες αι δρώσαι εν Ελλάδι τίθενται υπό τας διαταγάς της ελληνικής κυβερνήσεως εθνικής ενότητος.