Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023

Λάσπη παντού


Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος τσαλαβουτά στις λάσπες που κάλυψαν τη χωματερή των Νοτίων Βαλκανίων στην οποία ζούμε.

Να παλέψουμε για όλα τα δικαιώματά μας, για τη ζωή μας, για τη δική μας Ελλάδα

Πυρκαγιές, πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου όλη την Ελλάδα και τη φύση της, πήραν τη ζωή πολλών ανθρώπων και ζώων. Καταστράφηκαν σπίτια και νοικοκυριά. Μένουν στον δρόμο παρά πολλές οικογένειες, δεν έχουν δομές οι περιοχές, οι άνθρωποι δεν έχουν νερό, τροφή και πρώτες ανάγκες για τα παιδιά και τους μεγάλους.

Έχουν δίκιο! Η Δημοτική Αρχή δεν πάλεψε για τα οικονομικά συμφέροντα!

 
Το τελευταίο διάστημα διάφοροι υποψήφιοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, βγαίνουν γράφουν και λένε για όσα δεν έκανε η Δημοτική Αρχή Πάτρας, λόγω των «ιδεοληψιών της», του γεγονότος ότι «στηρίζεται από το ΚΚΕ», συνεπώς αδιαφορεί για τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών προτάσσοντας τις «πολιτικές επιταγές» που υπηρετεί το κόμμα.

49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στη Θεσσαλονίκη


Ανοίγουν σήμερα οι πύλες του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ «Οδηγητή» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στη Θεσσαλονίκη, Εκεί για τρεις μέρες θα χτυπά η καρδιά της νεολαίας. Ολες τις μέρες στα Στέκια και τις Σκηνές φιλοξενούνται πλήθος πολύμορφων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. 

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη είναι μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πνίξατε τον κάμπο θα σας πνίξει η οργή μας

Μία βδομάδα μετά τις καταστροφές στη Θεσσαλία το podcast του 902.gr ακολουθεί τα ίχνη ενός ακόμη προδιαγεγραμμένου εγκλήματος σε βάρος του λαού.

Γιατί για το σημερινό κράτος, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές η προστασία της ζωής του λαού δεν είναι προτεραιότητα, καθώς οι προτεραιότητές τους είναι άλλες...

Η απελευθέρωση των Σερρών από τους Βούλγαρους κατακτητές


 Σημαντική ημέρα η 14η Σεπτεμβρίου, καθώς συμπληρώνονται 78  ακριβώς χρόνια  απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών από τη βουλγαρική φασιστική κατοχή. Η είσοδος των ανταρτικών δυνάμεων του ΕΛΑΣ στις Σέρρες, εκείνη την ημέρα, κάτω από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις χαράς των πολιτών, σήμανε και το τέλος της σκλαβιάς, με τους Σερραίους να έχουν ποτίσει με ποταμούς αίματος το δέντρο της Ελευθερίας στα 3,5 χρόνια της Κατοχής.

Κοροϊδία στο τετράγωνο


Πριν από τρία χρόνια, η αρμόδια επίτροπος της ΕΕ απαντούσε στην Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας από τον «Ιανό»: «Σε περίπτωση σοβαρών φυσικών καταστροφών, το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη του κόστους των ενεργειών έκτακτης ανάγκης και αποκατάστασης. Οι ιδιωτικές ζημίες δεν είναι επιλέξιμες. Ωστόσο, το Ταμείο δεν είναι μέσο ταχείας αντίδρασης. Η υλοποίησή του και η σχετική δημοσιονομική διαδικασία μπορεί να χρειαστούν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν».

Ανεβάζει ταχύτητες στην υλοποίηση αποστολών του ΝΑΤΟ

 

Ανεβάζει ταχύτητες η κυβέρνηση στην υλοποίηση αποστολών του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή.

Χαρακτηριστικά, ολοκληρώνεται σήμερα στην Αθήνα το ετήσιο Συνέδριο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ («NATO Training Technology Conference (NTTC) 2023» με θέμα «Εκπαίδευση για έναν σύνθετο κόσμο: Καινοτομία, ανθεκτικότητα και διαλειτουργικότητα».

Η Μακρόνησος δεν είναι ντεκόρ για προεκλογικά σποτ "αυτοδημιούργητων" εφοπλιστών

 

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το επίπεδο πολιτικού εκχυδαϊσμού που μπορεί να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοί του. Άλλωστε, έχουν δώσει επαρκές δείγμα πολιτικής ξετσιπωσιάς όλα αυτά τα χρόνια. Να χρησιμοποιήσουν, όμως, τον μαρτυρικό βράχο της Μακρονήσου ως ντεκόρ στην εσωκομματική τους προεκλογική αντιπαράθεση και στην προσπάθεια αυτοπροβολής συγκεκριμένου υποψηφίου πρέπει να είναι κάποιου είδους ρεκόρ στο πόσο χαμηλά είναι ικανοί να πέσουν… 

Καμία... εμπιστοσύνη


 Καμία... 

 «Το πρόβλημα είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο κράτος», λένε και ξαναλένε τα έμπειρα αστικά επιτελεία, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό των απανωτών καταστροφών, όπου «έλαμψε» η επιλεκτική ανικανότητα κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού να προστατεύσουν τη ζωή και την περιουσία του λαού. 

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ
!!!!! Ενώ ο λαός μας στη Θεσσαλία μετρά ακόμα νεκρούς και αγνοούμενους θαμμένους στη λάσπη, ενώ η περιοχή είναι μια υγειονομική βόμβα και η φτώχεια ήδη θερίζει τους κατοίκους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώτιδα, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο είναι ακόμα ανοικτές οι μεγάλες πληγές από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το πενθήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Αίσχος!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 14/09/1321

Πεθαίνει ο Ιταλός ποιητής Ντάντε Αλιγκιέρι (Δάντης).

14/09/1812

Ο Γαλλικός στρατός υπό τον Ναπολέοντα εισέρχεται στη Μόσχα. Οι Ρώσοι βάζουν φωτιά στην πόλη προκειμένου οι κατακτητές να μη βρουν εφόδια και να μη βγάλουν τον χειμώνα.