Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Μεβλεβί χανές της Θεσσαλονίκης


Ο Μεβλεβί χανές της Θεσσαλονίκης-ο τεκές των περιστρεφόμενων δερβίσηδων

Συνεχίζετε!!!


48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
«Η νέα γενιά με το ΚΚΕ για "το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό" - Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα»
.

Σύνθημα, εμπνευσμένο από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την εκτέλεσή του.

Ψήφισαν από κοινού την ισχυροποίηση της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ


ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, σε πλήρη σύμπνοια, ψήφισαν χτες από κοινού στην Ολομέλεια της Βουλής τα πρωτόκολλα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, διαδικασία που συνιστά ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας των πολέμων, των επεμβάσεων και των μεγάλων κινδύνων για τους λαούς.

Ζωίδη (Κόντου) Ευανθία

Η Ζωίδη (Κόντου) Ευανθία γεννήθηκε στις 16/9/1927; στο χωριό Μονόπυλο Καστοριάς. Η οικογένειά της πήρε μέρος στην ΕΑΜική αντίσταση και η συντρόφισσα Ευανθία με την ίδρυση του ΔΣΕ εντάχθηκε στις γραμμές του.

«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις»

Όλες αυτές τις μέρες και από το βήμα της ΔΕΘ ακούμε ξανά και ξανά για τον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται, σαν να πρόκειται για κάποιο φυσικό φαινόμενο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Ενας στους πέντε ανθρώπους σε κίνδυνο φτώχειας στην ΕΕ


Τα στοιχεία αφορούν το 2021, ενώ ήδη η αντιλαϊκή κλιμάκωση διαμορφώνει ακόμα χειρότερο τοπίο

Την άθλια κατάσταση που διαμορφώνει η καπιταλιστική εκμετάλλευση για τους λαούς της Ευρώπης για να αυγατίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων αποτυπώνουν τα στοιχεία της Eurostat για την επίσημη φτώχεια στην ΕΕ το 2021 που δημοσιοποιήθηκαν χτες, καθώς ένας στους πέντε πολίτες στα 27 κράτη - μέλη στερείται τα στοιχειώδη για την επιβίωσή του και την κάλυψη των βασικών αναγκών του.

Μεγάλη διαδήλωση στο υπ. Οικονομικών για αυξήσεις στους μισθούς και για την ακρίβεια


«Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα»
διατρανώνουν Συνδικάτα και μαζικοί φορείς της Αττικής με τη διαδήλωσή τους στο υπουργείο Οικονομικών.

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» 1η μέρα

«Κατακλυσμός» την 1η μέρα στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης

Άνοιξε τις πύλες του το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» στη Δυτική Θεσσαλονίκη με τη σημερινή πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων να είναι αφιερωμένες στη μνήμη του μεγάλου ηθοποιού, σκηνοθέτη και συντρόφου Κώστα Καζάκου.

Καμιά ευθύνη!


Για τις τιμές στο ρεύμα και στα καύσιμα, που αυξάνονται με ξέφρενους ρυθμούς, καμιά ευθύνη δεν έχει ο λαός, που δίκαια παλεύει για μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης από την ακρίβεια, ενίσχυση των μισθών και του εισοδήματός του. Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουν σήμερα συνδικάτα και φορείς, με συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις, ενώ προετοιμάζουν και απεργία.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 16/09/1687

Κατά το βομβαρδισμό της Ακρόπολης (στην οποία είχαν ταμπουρωθεί οι Οθωμανοί) από τις Ενετικές δυνάμεις του Μοροζίνι, καταστρέφεται σημαντικό τμήμα του Παρθενώνα.