Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Ένα μικρό αφιέρωμα στον Αγάθωνα

Έφυγε από την ζωή ο ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Δισκογραφία

• Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης (1982), Pan-Vox
• Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης Νο 2 (1983), Pan Vox
• Κάθε βραδάκι μια φωτιά (1985), Pan Vox

Βασική κοινή λογική, γμτ κέρατό μου!

Δεν είστε πεντάχρονα. 
Μην αντιδράτε σαν πεντάχρονα!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε, πριν να τρελαθούμε εντελώς σε αυτή την χώρα των ψεκασμένων τρωγλοδυτών: Δεν είναι αστείο. Δεν ήταν ποτέ.

Πρώτον: Ο ιός υπάρχει. Τελεία. Παύλα. Έλεος!

Για τους νεκρούς και τραυματισμένους μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια  στις οικογένειες και στους οικείους τους.

Το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αυτοκίνητο που επέβαιναν πρόσφυγες σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, με 7 νεκρούς και 5 τραυματίες αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την βαρβαρότητα των πολιτικών των ΕΕ-Κυβέρνησης που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια τεράστια αποθήκη ψυχών.

Απάντηση στο ...«μήνυμα» Μητσοτάκη

Οι τεράστιες αντιφάσεις και παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση βγάζουν μάτι!

Επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι το απόλυτο κριτήριο για τη διαχείριση της πανδημίας είναι το πώς θα προστατευτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ιδιαίτερα στον τουριστικό και μεταφορικό τομέα!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Πέθανε ο Αγάθωνας

Πέθανε σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός ρεμπέτης Αγάθωνας Ιακωβίδης.

Είχε γεννηθεί το 1955 στη Θεσσαλονίκη από Μικρασιάτες πρόσφυγες και σε ηλικία περίπου 16 ετών ξεκινά να ασχολείται με τη μουσική. Ως αυτοδίδακτος, έπαιζε σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών, ενός είδους που υπηρέτησε έως το τέλος.

Ο «Βίαιος Αύγουστος»


Τον Αύγουστο του 1918, για τέσσερις μέρες, από τις 2 ως τις 5 Αυγούστου,10.000 Καναδοί βετεράνοι του  Α΄  Παγκόσμιου Πολέμου μαζί με ένα πλήθος 40.000 «πατριωτών» Καναδών, εξαπέλυσαν ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων μεταναστών του Τορόντο. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Επίκαιρο...

Οι αυριανές συγκεντρώσεις που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φορέων, συλλόγων γυναικών, με αφορμή τη συμπλήρωση 75 χρόνων από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι προχωράει η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ανυπολόγιστους κινδύνους για το λαό.

Για τα κρούσματα κορονοϊού στην επιχείρηση Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης ΑΕ στην Καβάλα



Μετά από καταγγελίες για την ύπαρξη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε επιχείρηση κατεργασίας  κρέατος στον νομό Ημαθίας στην  ομοειδή  επιχείρηση Θεμιστοκλής Χατζηγαβριηλίδης Α.Ε , στην Καβάλα αυτή την φορά,  εμφανιστήκαν δεκάδες κρούσματα κορονοιού βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων όσο και των οικογενειών τους. 

Έκρηξη στην Βηρυτό

Ξεπερνούν τους 100 οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των εκρήξεων χθες το απόγευμα στη Βηρυτό, γνωστοποίησε η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στον Λίβανο, την ώρα που οι λιβανέζικες αρχές ψάχνουν να βρουν τα αίτια της πολύνεκρης έκρηξης, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν τραγικά λάθη και εγκληματικές αμέλειες των αρμοδίων,  απομακρύνοντας, προς το παρόν, το ενδεχόμενο επίθεσης ή δολιοφθοράς. 

Ο πρωθυπουργός της χώρας Χασάν Ντιάμπ δήλωσε χθες ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε

“Σχέδιο και αίσθημα ευθύνης…”

Ποιος θα πρωταγωνιστεί στο νέο σποτ 
της Πολιτικής Προστασίας

Σχέδιο, σχέδιο

Ακούμε συνέχεια ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μας το επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη της και τα κανάλια, αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει σε τι συνίσταται.

Η μάχης στις Καρούτες Φωκίδας

Tμήματα του ΕΛΑΣ της 5ης ταξιαρχίας Ρούμελης δώσανε, 5/8/1944,  μια ηρωική μάχη κατά των Γερμανών κατακτητών στο χωριό Καρούτες, κοντά στο Λιδωρίκι.

Ήταν 5 Αυγούστου του 1944, όταν αντάρτες του ΕΛΑΣ εξόντωσαν το γερμανικό τάγμα, που  επιχείρησε να καταλάβει το μικρό χωριό της Άμφισσας.

Δολοφονούνται από τους ΠΑΟτζήδες 6 στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.

Στις χαράδρες του Κουρί στην Πτολεμαΐδα, δολοφονούνται, 5/8/1943, από τους ΠΑΟτζήδες συνεργάτες των Γερμανών, 6 στελέχη του ΕΑΜ και του ΚΚΕ.

Η ομάδα των 6 αγωνιστών συγκεντρώνονταν στις χαράδρες του Κουρί όπου είχαν κρυμμένο ένα αποσφραγισμένο ραδιόφωνο, κατέγραφαν τα νέα από τα διάφορα πολεμικά μέτωπα σε χειρόγραφες προκηρύξεις και διέδιδαν τις εξελίξεις στο λαό της περιοχής.

Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς


Πεθαίνει, 5/8/1895, ο Φρίντριχ Ενγκελς, κορυφαία μορφή του παγκόσμιου εργατικού, επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Ο Φ. Ένγκελς από κοινού με τον Κ. Μαρξ συνδιαμόρφωσαν και θεμελίωσαν την επιστημονική κοσμοθεωρία της εργατικής τάξης, αποδεικνύοντας το αναπόφευκτο, νομοτελειακό πέρασμα της κοινωνίας από τον καπιταλισμό στον κομμουνισμό. Και έδωσαν έτσι στην πρωτοπόρα επαναστατική τάξη τα όπλα για να γίνει τάξη για τον εαυτό της, προκειμένου να φέρει σε πέρας την ιστορική της αποστολή, την κοινωνική απελευθέρωση από την ταξική εκμετάλλευση.