Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Το όνομα του Αρτέμη Μάτσα πρέπει κάποτε να «καθαρίσει»


Έχουν περάσει 16 χρόνια από τον θάνατο του σπουδαίου ηθοποιού, του διασημότερου «κακού» του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Αρτέμης Μάτσας, υπήρξε ένας εξαιρετικά καλλιεργημένος άνθρωπος, σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών, ενώ στα 19 του χρόνια είχε ήδη χάσει τον εβραϊκής καταγωγής πατέρα του σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύσκεψη εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα


Με συμμετοχή εργαζομένων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της Θεσσαλονίκης, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το HOT SPOT Διαβατών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, με στόχο την οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Mνημεία Οσφυοκαμψίας


Δεν έχουμε ΜΟΝΟ το άγαλμα του Τρούμαν στην Ελλάδα .

Έχουμε και Πλατεία Βαν Φλιτ και συγκεκριμένα στην Καστοριά .

Στις 24 Φεβρουαρίου 1948 ο Βαν Φλιτ έφθασε στην Ελλάδα για να εποπτεύσει την εφαρμογή του Δόγματος Τρούμαν. Ήταν επικεφαλής των 250 στρατιωτικών συμβούλων, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του εμφυλίου πολέμου υπέρ των

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση!


Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας και η συμμαχία των εργαζομένων, των αγροτών, των ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας, των γυναικών, όλου του εργαζόμενου λαού, να ακυρώσει τα σχέδια ολοκληρωτικής παράδοσης της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Με μπαράζ δηλώσεων για το "νέο Ασφαλιστικό", για το "Ασφαλιστικό του μέλλοντος" και άλλα παρόμοια, τα στελέχη της κυβέρνησης ΝΔ

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη


 Συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον Κ.Μητσοτάκη έγινε σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τα πολιτικά κόμματα για τη ψήφο των εκτός επικρατείας Ελλήνων.

 Σε δηλώσεις προέβη αμέσως μετά ο Δ. Κουτσούμπας (δείτε πάνω βίντεο).

 Η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα
 Το βασικό θέμα συζήτησης με τον κ. πρωθυπουργό

Ντρέπομαι…


Ντρέπομαι… Λυπάμαι… Ανατριχιάζω και θίγονται η εθνική μου περηφάνια, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, ο πολιτισμός, η ιστορία του λαού  οι παραδόσεις μας. Τέτοια υποταγή (ΥΠΕΞ), τόση δουλικότητα, τέτοιο γλείψιμο, τέτοιο σκύψιμο της κεφαλής, όση ταπεινοφροσύνη…! Υποβάλαμε τα σέβη και τις ευχαριστίες μας…

Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών της Γρ. Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ


Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους 
πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.  

Ήδη ξεκίνησε ο νέος γύρος πλειστηριασμών που αφορούν και στη λαϊκή στέγη, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει τις τράπεζες με κάθε τρόπο, παρέχοντας ακόμα και εγγύηση του Δημοσίου για να αγοραστούν τα προβληματικά δάνεια από ξένα funds.

Ρουφιανάκο, κανένα όνομα ξέρεις να μας πεις;


Κι αυτή η φωτογραφία από την διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου και την πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία είναι.

Ο διαδηλωτής πεσμένος, “εξουδετερωμένος” όπως θα έλεγαν στη γλώσσα τους οι “προστάτες του πολίτη”.

Συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Οκτώβρη


Συγκέντρωση την Πέμπτη 17 Οκτώβρη  
στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γην και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Εσύ πόσους λίβελους για το ΠΑΜΕ έγραψες σήμερα;


Ένα νέο πατριωτικό καθήκον προβάλλει επιτακτικό για το “έθνος των εκμεταλλευτών” και τους δημοσιολόγους-γραφιάδες του, σε ευθεία σύνδεση με την, πατριωτική πάντα, υπεράσπιση των ιμπεριαλιστών, της πρεσβείας τους και των συμβόλων τους -όπως του αγάλματος του μακελάρη προέδρου που γέμισε με ναπάλμ την Πίνδο και με ατομικές βόμβες την Ιαπωνία.

Φοίβος Ταξιάρχης


Ένας από τους σημαντικούς κομμουνιστές ηθοποιούς
 
Στις 11 Οκτωβρίου 2007 «έφυγε»  από τη ζωή ο σημαντικός ηθοποιός Φοίβος Ταξιάρχης (Ταξιάρχης Κόλλιας, το πραγματικό του όνομα)  με πολυσχιδή δράση καλλιτεχνική, συνδικαλιστική, πολιτική.


    «Ο σ. Φοίβος υπηρέτησε το λαό και το λαϊκό κίνημα, και με την τέχνη και με τη δράση του. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και έγινε μέλος του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό υπέστη διώξεις.

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ)


Μετά από μια περίοδο στρατιωτικής συγκέντρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας κατά μήκος των συνόρων της Συρίας και των διαδοχικών αεροπορικών επιθέσεων κατά συριακών στόχων, τώρα διεξάγεται μια επικίνδυνη κλιμάκωση με στρατιωτική εισβολή.

Αυτή η επιθετικότητα στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων επιθέσεων στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας και ως μέρος των επεκτατικών

Η αντιΚΚΕ πορεία των φραξιονιστών


Από το Λακκί της Λέρου, στις 11/10/1970, 507 πολιτικοί κρατούμενοι - μέλη και στελέχη της ΕΔΑ, στέλνουν γράμμα με το οποίο καταδικάζουν το διασπαστικό ρόλο των Μπριλλάκη, Δρακόπουλου και Καρρά, δηλώνουν ότι οι παραπάνω δεν μπορούν πια να εκπροσωπούν την ΕΔΑ και τονίζουν την επιτακτική ανάγκη της ανασυγκρότησης του κεντρικού της οργάνου.