Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Γεώργιος Κονδύλης

Γεννήθηκε στις 14/8/1879, Δήμος Προυσού, στο νομό Ευρυτανίας, ο στρατιωτικός και πολιτικός Γεώργιος Κονδύλης. 

Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας (1/10 - 30/11/1935), θέση στην οποία αυτοδιορίστηκε έπειτα από πραξικόπημα.

Πέθανε στην Αθήνα, στις 1/2/1936

Σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ για την κάνναβη


Στην εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές» που προβλήθηκε στις 27/1/2022 γίνεται μια σκόπιμη λαθροχειρία ταύτισης του ΚΚΕ με την κοινή θέση που έχουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ για την αξιοποίηση της κάνναβης.

«Ξεκοκάλισμα» του λαϊκού εισοδήματος για την ισχυροποίηση των επιχειρηματικών κερδών


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ» ΝΟΜΟ

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που έρχεται να συμπληρώσει τους αντίστοιχους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους έχει στηθεί ένα τρελό «φαγοπότι» εκατομμυρίων ευρώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους, μέσω χρηματοδοτήσεων, προνομίων, φοροαπαλλαγών και κινήτρων, την ίδια ώρα που οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες χτυπιούνται αλύπητα από την ακρίβεια και τη φοροαφαίμαξη.

Προκλητικά ευνοϊκή η δικαστική και ποινική μεταχείριση των δραστών


ΗΠΑ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ

Προκλητικά ευνοϊκή δικαστική και ποινική μεταχείριση τυγχάνουν οι δράστες της δολοφονίας του Αφροαμερικανού Αμάντ Άρμπερι.

Πορεία από τους υγειονομικούς


Πορεία προς την Βουλή, πραγματοποίησαν τα σωματεία υγειονομικών από νοσοκομεία της Αττικής, στο πλαίσιο της σημερινής πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.), ενώ συμμετέχουν και σωματεία εργαζομένων του δημοσίου.

Ζαχαρίας Παπαντωνίου


Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου γεννήθηκε στο Καρπενήσι στις 3 Φλεβάρη του 1877 και πέθανε στην Αθήνα την 1 Φλεβάρη του 1940 από καρδιακή προσβολή, ενώ πήγαινε με το τραμ σε συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών.

Μέσα στο κάδρο


Οσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει τη χτεσινή έκτακτη επίσκεψη Δένδια στην Ουκρανία ως «εθιμοτυπική», οι εξελίξεις στην περιοχή και η συνολικότερη διαμάχη ΝΑΤΟ - Ρωσίας δεν αφήνουν αμφιβολίες ότι υπάρχουν και βαθύτερες προεκτάσεις.

Από το Μάτι στην Αττική Οδό: Εχθρικό για τον λαό το επιτελικό κράτος


Όπως συμβαίνει κάθε φορά μετά από μια καταστροφή, περίσσεψαν και πάλι οι υποκριτικές «συγγνώμες», οι προσπάθειες διάχυσης και μετατόπισης των ευθυνών από τον έναν «υπεύθυνο» στον άλλον, ακόμα και προς τους ίδιους τους πληγέντες.

Να τον χαίρονται

 
Κοίτα να δεις κάτι ...συμπτώσεις! Ο ιστορικός Ν. Μαραντζίδης, εμφυλιο-λόγος και εμμονικός αντικομμουνιστής, βρήκε βήμα στον Τύπο του Σαββατοκύριακου όχι σε μια, αλλά σε δυο εφημερίδες: Στη «συντηρητική», «δεξιά» «Καθημερινή» και στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή». 

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στον Εύοσμο

 
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας το Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 5 μ.μ., στην πλατεία Εύοσμου, μετά τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου από φασιστικές ομάδες που δρουν στα σχολεία, αλλά και τις επιθέσεις σε πρόσφυγες μαθητές.

Εικόνες ντροπής με 20 ασθενείς σε ράντζα στην Α' Παθολογική Κλινική


Εικόνες ντροπής με ασθενείς σε ράντζα καταγράφονται σήμερα Δευτέρα στην Α' Παθολογική Κλινική non Covid του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», δύο ημέρες μετά την εφημερία του Σαββάτου.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


01/02/1929

Οι μεταλλωρύχοι της Γαλλικής Εταιρίας του Λαυρίου κηρύσσουν απεργία με αίτημα αρχικά την αύξηση μισθών που θα διαρκέσει 47 μέρες και θα αναδειχθεί σε μια από τις πιο μαχητικές απεργίες της περιόδου. 

Η μεγάλη απεργία στα μεταλλεία του Λαυρίου το 1929