Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Συνάντηση κορυφής για ενίσχυση της συνεργασίας, με το «βλέμμα» στην Κίνα


 ΗΠΑ - ΙΑΠΩΝΙΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

 Η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των ΗΠΑ με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα θα συζητηθεί στην τριμερή συνάντηση που θα έχει αύριο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, Γιουν Σουκ Γέολ, και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φουμίο Κισίντα, στο Καμπ Ντέιβιντ (θερινή προεδρική κατοικία στις ΗΠΑ).

Καταδικάζει την κλιμάκωση της επίθεσης στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των συντρόφων μας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κλιμάκωση της επίθεσης από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV). Το κυβερνών κόμμα του Νικολάς Μαδούρο πραξικοπηματικά παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του ΚΚ Βενεζουέλας, δίνοντας εντολή καθαίρεσης της ηγεσίας του και διορισμού νέας ηγεσίας από ομάδα προβοκατόρων.

Σημάδια ύφεσης σε Γερμανία και Ολλανδία


Νέες δυσμενείς προβλέψεις για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της γερμανικής οικονομίας κατέγραψε πρόσφατη έρευνα του πρακτορείου «Bloomberg», αναδεικνύοντας τις πιθανότητες περαιτέρω επιδείνωσης της ύφεσης μέχρι το τέλος του 2023, κάτι που επιβεβαιώθηκε και επίσημα τον περασμένο χειμώνα.

Να σταματήσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του Ωνάσειου


 Ερώτησ

 προς τον υπουργό Υγείας

 Θέμα: Να σταματήσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που παρέχει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

Ο λογαριασμός


Πάνω από 25 δισ. ευρώ είναι ο λογαριασμός από φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που βαραίνει τις λαϊκές οικογένειες μέχρι το τέλος του χρόνου, χωρίς να υπολογίζεται η αιμορραγία από τη νέα έκρηξη της ακρίβειας σε βασικά αγαθά.

Στην άλλη άκρη του νήματος βρίσκονται τα τεράστια κέρδη των ομίλων, με «χορηγό» την πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, μετατρέποντας κάθε λαϊκή ανάγκη σε πεδίο κερδοφορίας τους.

1º Πανενωσιακό Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων


1º Πανενωσιακό Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων (17 έως 31 Αυγούστου 1934).

Μια εισαγωγή στο Πρώτο Πανενωσιακό Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων

(Με την πολύτιμη αρωγή του Αλέξανδρου Αναστασόπουλου)

Το πρώτο Πανενωσιακό Συνέδριο Σοβιετικών Συγγραφέων έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1934. Κατά τη διάρκεια της συνόδου του συνεδρίου, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ολόκληρη η Σοβιετική Ένωση, με τα εκατομμύρια των εργατών της, επικέντρωσε την προσοχή της σε θέματα λογοτεχνίας.

«Λαϊκή Συσπείρωση», η μαχητική επιλογή!


«Η προγραμματική σύγκλιση που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στους δήμους και τις Περιφέρειες, γιατί η εφαρμογή της κυρίαρχης πολιτικής από δημοτικές και περιφερειακές αρχές απορρέει από τις συνεχόμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την Τοπική Διοίκηση και συνοψίζονται:

Αφωνία


 Σαν να μην υπήρξε ποτέ για τα άλλα κόμματα η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει διμερή συμφωνία με την Ουκρανία, με ΝΑΤΟική σφραγίδα, για την παροχή «εγγυήσεων ασφαλείας», που σημαίνει στήριξη της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας μέχρι να ανατείλει ο Ηλιος ...από τη Δύση! ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι κατά τα άλλα λαλίστατοι ακροδεξιοί και τα φασιστικά μορφώματα της Βουλής δεν έχουν αρθρώσει λέξη για αυτήν την τόσο σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει τη χώρα μας και τον λαό ακόμα πιο βαθιά στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και του πολέμου. 

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς σε ναυάγιο με μετανάστες στο Πράσινο Ακρωτήρι


 ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟΥΣ

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι εικάζεται ότι έχασαν τη ζωή τους λόγω ανατροπής πλεούμενου με μετανάστες που είχε αναχωρήσει στις αρχές Ιουλίου από τη Σενεγάλη και εντοπίστηκε τη Δευτέρα στα ανοικτά του Πράσινου Ακρωτηρίου, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η ίδια ιστορία με τους νόμους των κυβερνήσεων για την «οπαδική βία» από το 2006 μέχρι σήμερα


Από τη δολοφονία Φιλόπουλου μέχρι αυτές του Άλκη και του Μιχάλη, οι κυβερνήσεις πέρασαν πολλούς νόμους και ρυθμίσεις, αλλά η αιτία του προβλήματος είναι εδώ...Τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εγκληματικής δράσης με τον μανδύα του «οπαδού» και αποτελούν κυριολεκτικά αυτό που λέμε ...«μία απ' τα ίδια», αφού δεν αντιμετωπίζονται οι πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα φαινόμενα της βίας στα γήπεδα, δηλαδή τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί. Αντίθετα θωρακίζονται και ενισχύονται με τη συνολικότερη πολιτική των κυβερνήσεων.

Συνεχίζουν την άνοδο τα ματωμένα πλεονάσματα από την φορολεηλασία του λαού


Αυξημένο σε σχέση με τους στόχους είναι το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας για το διάστημα Γενάρη - Ιούλη του 2023, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικούς προϋπολογισμού, που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

17/08/1601

Γεννιέται ο Γάλλος μαθηματικός Πιέρ Ντε Φερμά, δημιουργός του ομωνύμου θεωρήματος.

17/08/1798

Γεννιέται ο Βρετανός γιατρός Τόμας Χότζκιν, πρωτοπόρος στον τομέα της προληπτικής ιατρικής.