Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Ερώτηση για την εργοδοτική δολοφονική επίθεση

Οργή προκαλεί το περιστατικό στο Μαραθώνα, όπου εργοδότης πυροβόλησε με καραμπίνα τρεις Ινδούς μετανάστες εργάτες γης που ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, δηλαδή το αυτονόητο! Οι αρχές της Ελλάδας επέδειξαν μεγάλη ετοιμότητα και ανταπόκριση όχι για τη σύλληψη και τιμωρία του εγκληματία εργοδότη, αλλά ενάντια στο θύμα, που νοσηλεύεται φρουρούμενος για να συλληφθεί μετά την ανάρρωσή του επειδή δεν έχει άδεια παραμονής στη χώρα.

Το αόρατο χέρι της αγοράς κουλάθηκε

Κρατικοποιούνται οι σιδηρόδρομοι 
στη Βόρεια Αγγλία 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κρατικοποιούνται τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου στη Βρετανία, αποδεικνύοντας πόσο έωλοι είναι οι ισχυρισμοί για την “αποτελεσματικότητα” του ιδιωτικού τομέα έναντι του “δυσκίνητου” κράτους.

Διευκρινίσεις και ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό


Η επιδημία του νέου κοροναϊού «2019-nCoV» συμβαίνει τη χειμερινή περίοδο για το βόρειο ημισφαίριο, μια εποχή που κυκλοφορούν πολλοί αναπνευστικοί ιοί και κυρίως ο ιός της γρίπης, επομένως αναμένεται ότι ένα μέρος των ύποπτων κρουσμάτων στην πραγματικότητα θα έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης ή άλλο αναπνευστικό ιό. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, που προσφέρει εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό, τον

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αυξάνει τη διεθνή απειλή σε «πολύ υψηλό» επίπεδο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι αύξησε σε «πολύ υψηλό» το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει προσβάλει σχεδόν 79.000 ανθρώπους στην Κίνα και περισσότερους από 5.000 στον υπόλοιπο κόσμο.

Σε έκθεσή του ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι

Oι ΗΠΑ συγχαίρουν τους αμερικανοτσολιάδες τους για τις βάσεις


Οι ΗΠΑ με τον πιο επίσημο τρόπο έδωσαν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις από τη Βουλή. Τα συγχαρητήρια προφανώς πηγαίνουν και στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εργάστηκε για τη συμφωνία, παρόλο που στην ψηφοφορία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – για αντιπολιτευτικούς λόγους – εμφανίστηκαν ανήσυχοι και «αριστερούληδες». 

Φυλλάδιο που συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με το φόνο στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό μαθητών γυμνασίου στο Χολαργό

Σκηνές σκοταδισμού διαδραματίστηκαν σήμερα στο Χολαργό, όπου σε γυμνάσιο της περιοχής, που συμμετείχε στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, άγνωστα εξωσχολικά άτομα, μοίρασαν φυλλάδιο, με λεγόμενα που αποδίδονται στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, έντονα ομοφοβικού χαρακτήρα.

«Αετόπουλα»

Μιλώντας για την ΕΠΟΝ δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα «Αετόπουλα», τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα της ΕΠΟΝ με ηρωισμό και αυταπάρνηση. Η κομμουνίστρια λογοτέχνης Μέλπω Αξιώτη αναφέρεται σε αυτά στο έργο της «Αθήνα 1941 - 1945», σημειώνοντας:

«Η φροντίδα για τα μικρότερα αδέρφια τους μπαίνει στο κέντρο του αγώνα της ΕΠΟΝ. Τα προστατεύει με συσσίτια και παιδικούς σταθμούς, τα συμμαζεύει απ' τους δρόμους και τα διαπαιδαγωγεί με ανάλογους οργανισμούς.

«Κανονικότητα» ή Βαρβαρότητα;


Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη της «λίστας των δισεκατομμυριούχων» του πλανήτη από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μετά.

    Θα διαπιστώσει ότι:
  • Το 2008, προ κρίσης δηλαδή, οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, κατά τη «λίστα Forbes», αριθμούσαν τους 793 και η συνολική περιουσία τους ανερχόταν στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μπαράζ βρώμικων δημοσιευμάτων σε αντιΠΑΜΕ αποστολή


Την ώρα που δεκάδες συνδικάτα:
  • οργανώνουν την πάλη ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο της κυβέρνησης της Ν.Δ.
  • προετοιμάζουν απεργία
  • παλεύουν για να στηρίξουν τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ, των μεταλλείων της ΔΕΗ, όλων των χώρων που αντιμετωπίζουν προβλήματα

«Τι σου έφταιξαν οι απεργοί και τους χτύπησες;»

Αυτές τις μέρες που σημαδεύονται από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, στους παλαιότερους ξυπνούν μνήμες από τον απεργιακό αγώνα του 1977.

 Η μεγάλη απεργία που κράτησε 110 μέρες φωτίζει το δύσκολο και σκληρό αγώνα που δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ.

Το Brexit είναι τρανταχτή απόδειξη για τους λαούς ότι η ΕΕ του κεφαλαίου δεν είναι ακλόνητη


Η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ αποτελεί μία ακόμη τρανταχτή απόδειξη για τους λαούς ότι η ΕΕ του κεφαλαίου δεν είναι αιώνια, ακλόνητη.

Η ύπαρξή της καθορίζεται από τη διασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων απέναντι στους ανταγωνιστές τους και τη θωράκιση της εξουσίας τους.

Πανίσχυρο μήνυμα καταδίκης της συμφωνίας για τις βάσεις

Πανίσχυρο μήνυμα καταδίκης της κατάπτυστης ελληνοαμερικάνικης συμφωνίας για τις βάσεις έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν φορείς του φιλειρηνικού κινήματος και ταξικά σωματεία στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στη Θεσσαλονίκη, στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις ανταποκρίθηκαν δεκάδες εργατικά σωματεία, σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητών, γυναικών, άλλοι φορείς του λαϊκού εργατικού - κινήματος. Έδωσαν μαζικά το «παρών»

Η ΕΣΣΔ εκτοξεύει τον «Λούνα - 9»


Η ΕΣΣΔ εκτοξεύει τον «Λούνα - 9», 31/1/1966,το πρώτο σκάφος στην Ιστορία που προσεδαφίστηκε στη Σελήνη και το πρώτο που μετέδωσε φωτογραφικά δεδομένα πίσω στη Γη.

Το χρονικό της εξερεύνησης του Διαστήματος

4/10/1957 Εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης («Σπούτνικ 1») (ΕΣΣΔ).

Ο Στρατάρχης φον Πάουλους παραδίδεται


Ο Στρατάρχης φον Πάουλους παραδίδεται, 31/1/1943.
Εκδίδεται το Ανακοινωθέν της Ανώτατης Διοίκησης των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη συντριβή των Γερμανών στο Βόλγα και αναγγέλλεται, ουσιαστικά, η νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ.

Το Στάλινγκραντ, δεν ήταν απλά μια ακόμη μάχη στο θέατρο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Δεν ήταν καν μια από τις κρίσιμες μάχες.