Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Spot του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2019

«1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Όλοι στην απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς στην Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10,30 πμ

  Μάη, Μέρα Αγώνα και Ανυπακοής!

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των

«Λάθος» το δώρο Χριστουγέννων προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη!


Την άποψη ότι το επίδομα (δώρο) Χριστουγέννων αποτελεί «λάθος» που δεν θα πρέπει να παρέχεται στους εργαζόμενους εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κύπρο.

Αντίφα ΕΡΤ – Κάθε θαύμα δύο ημέρες

Η ΕΡΤ πήρε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, με αφορμή τη χτεσινή επέτειο της επιβολή της χούντας των συνταγματαρχών, με ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα. Κι όπως κάθε αντίστοιχο αφιέρωμα, είχε τα θετικά και τα αρνητικά του.

Το καλό είναι ότι στο πλαίσιό του προβλήθηκαν κάποιες πολύ αξιόλογες δουλειές, όπως το ντοκιμαντέρ του Λ. Βαρδαρού “Ο αντιφασιστικός αγώνας ση Μέση Ανατολή (1941-1944)” -στο οποίο σκοπεύουμε να επανέλθουμε, σε πρώτη ευκαιρία- ένα ντοκιμαντέρ για τις μαχήτριες του Στάλινγκραντ, και η πρόσφατη συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα σε επανάληψη και πολλές άλλες.

Βρείτε τις διαφορές


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι δυο εντελώς διαφορετικά κόμματα.
Απόδειξη:
  • Ψηφίζουν και εφαρμόζουν (με διαφορετικό τρόπο) τα ίδια Μνημόνια.
  • Επιβάλλουν την ίδια «οικειοθελή» φορολόγηση (με διαφορετικούς νόμους) στους ίδιους εφοπλιστές.

«Απευθύνουμε ζεστό, συντροφικό κάλεσμα σε όλους όσοι δεν πρόδωσαν αγώνες και οράματα»

Στην κατάμεστη πλατεία Δημαρχείου του Χαϊδαρίου και στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Οργάνωσης Νοτιοδυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από το Χαϊδάρι του Στρατοπέδου, των 200 κομμουνιστών που πήραν το δρόμο της υπέρτατης θυσίας για την Καισαριανή, αλλά και

Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ


Γεννιέται 22/4/1870, ο Βλαντιμίρ Ιλιτς Ουλιάνοφ, ο Λένιν, στην πόλη Σιμπίρσκ της Ρώσικης αυτοκρατορίας στις όχθες του Βόλγα.

Ο πατέρας του, Ίλια Νικολάγιεβιτς Ουλιάνοφ (1831-1886), ήταν διευθυντής σχολείου.

 Η μητέρα του, Μαρία Αλεξάντροβνα Μπλανκ (1835-1916.

 Η ζωή και η δράση του είναι αξεχώριστα δεμένες με την ίδρυση και τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος.