Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Γέμισε ο κόσμος Μπέους, εσύ όμως κράτα την ομορφιά

                                                                       Ο Δράκος

Στους πρόποδες ενός βουνού με μυθικές μορφές 

Έμενε ένας δράκος που πετούσε πυρκαγιές 

όπου κι αν πήγαινε καπνούς γέμιζε γύρω του 

Ώστε να κρύβει συνεχώς, τι είχε ξοπίσω του 

Ευρεία στρατιωτική επιχείρηση κατά των αρμενικών δυνάμεων ξεκίνησε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν

Στρατιωτική επιχείρηση, στο έδαφος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ξεκίνησε το Αζερμπαϊτζάν στοχεύοντας τις αρμενικές δυνάμεις που βρίσκονται στο έδαφος του θύλακα. Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε την επιχείρηση ως «αντιτρομοκρατική», που στόχο έχει «να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στον θύλακα».

Απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη


Το μήνυμα του πανεργατικού απεργιακού ξεσηκωμού για την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη μεταφέρουν τα συνδικάτα στους εργαζόμενους όλης της χώρας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα που έχει φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και συζητιέται στη Βουλή (βλ. επόμενες σελίδες), όπως και στη χυδαία της προσπάθεια να συγκαλύψει το νέο έγκλημα με τα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για τις «τριετίες». Ταυτόχρονα, η απεργιακή μάχη είναι κορυφαίος σταθμός στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και διεκδίκησης για άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης κ.ά.

«Από εδώ και στο εξής θα παλεύουμε πλάι πλάι!»

 

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. Η Ηρ. Ντ. κοντοστέκεται μπροστά μας έξω από το εκλογικό κέντρο και πιάνουμε την κουβέντα. Μας λέει: «Μετά από 30 χρόνια που ψηφίζω ΝΔ ψήφισα πρώτη φορά ΚΚΕ. Με έπεισαν τα παιδιά μου, μου είπαν να ψηφίσω για εκείνα - για το δικό τους καλό. Και νιώθω σαν να απελευθερώθηκα. Είμαι περήφανη για τον εαυτό μου». Κουβέντα στην κουβέντα τής δίνω το τηλέφωνό μου, όταν το αποφασίσει να έρθουμε σε επικοινωνία.

Για τον κ.Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ


Μέχρι τώρα είχαμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε περί “αριστεράς” και επέβαλλε Μνημόνια.

Που μιλούσε περί “αριστεράς”  και επέβαλλε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Που μιλούσε περί “αριστεράς”  και  εξασφάλιζε οικειοθελή φορολόγηση στους εφοπλιστές.

Από το γήπεδο Ζωγράφου το 1975 ξεκινά ο θεσμός των Φεστιβάλ


Το 1975 το ταξίδι του θεσμού του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» ξεκινά... 

To 1o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» έγινε στις 19 - 21 Σεπτέμβρη 1975 στο γήπεδο Ζωγράφου. Οι εκδηλώσεις του ήταν αφιερωμένες στην 7χρονη δράση της ΚΝΕ και τα 7 χρόνια από την έκδοση του πρώτου -παράνομου- φύλλου του «Οδηγητή». Έτσι προέκυψε και η ονομασία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

«Ευκαιρία» για ποιον;


Η Θεσσαλία δεν βουλιάζει μόνο στη λάσπη της πλημμύρας αλλά και του κυβερνητικού εμπαιγμού, που περνάει σε άλλα επίπεδα μετά τις «νέες» εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τη στήριξη τάχα των πλημμυροπαθών και την «επανεκκίνηση» της περιοχής.

Το «ισχυρό πακέτο μέτρων» που προαναγγελλόταν όλες τις προηγούμενες μέρες από τα κυβερνητικά επιτελεία, για την αντιμετώπιση δήθεν των συνεπειών από την καταστροφή σπιτιών, επιχειρήσεων, ζώων και καλλιεργειών, αποδείχτηκε ότι δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού, ούτε καν με τις πιο επείγουσες.

Απεργούμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!


Απεργούμε για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας!

Πριν από τις βουλευτικές εκλογές η κυβέρνηση διαμόρφωνε μία εικόνα πως όλα είναι ρόδινα, πως με βάση τους μισθούς των εργαζομένων έρχεται ευημερία για τον εργαζόμενο λαό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο δρόμος έξω από κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι θα είναι στρωμένος με αυξήσεις και με μπόλικα ευρώ.

Σήμερα με τα επικοινωνιακά τρικ της απελευθέρωσης των τριετιών που παρουσιάζονται ως «δώρο εξ ουρανού», κοροϊδεύουν και προκαλούν! Η ακρίβεια σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης θερίζει και σαρώνει τους μισθούς, το πετρέλαιο θέρμανσης μπροστά στον χειμώνα γίνεται άπιαστο όνειρο,  οι καταστροφές έχουν πλήξει το λαϊκό εισόδημα σε χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες στη Θεσσαλία, στον Έβρο, στην Πάρνηθα και σε άλλες περιοχές. Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση επιχειρεί να συζητάμε «αυξήσεις» στο εισόδημα για… το 2025!

«Το θράσος ενός πολιτικού γυρολόγου...»

 

Υπάρχουν στιγμές που το θράσος μετατρέπεται σε γελοιότητα. Τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο γνωστός σε όλους πολιτικός γυρολόγος, και όχι μόνο, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος φόρεσε τη μουτσούνα του υπερασπιστή των εργατικών δικαιωμάτων φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να μιλάει για ταξική προδοσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Ντράπηκε και η ντροπή…

Μια μικρή αναδρομή φτάνει για να αποκαλύψουμε τα έργα και τις ημέρες του. Όχι, δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά στην δράση του, γιατί την ξέρει ο λαός μας και γελάει. Ως πολιτικό θα τον κρίνουμε.

Φέρνει χειμώνα - κόλαφο για τους εργαζόμενους και πετάει πυροτεχνήματα για «τριετίες»

 

Με την κυβέρνηση να ανακοινώνει από το βήμα της ΔΕΘ έναν βαρύ χειμώνα για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, με νέες ανατιμήσεις που θα τσακίσουν μισθούς και εισοδήματα, με πάγωμα συντάξεων αλλά και νέα χαράτσια, μόνο ως προπαγανδιστική πρόκληση και ως αντιπερισπασμός μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους εργαζόμενους οι ανακοινώσεις περί «ξεπαγώματος των τριετιών».

Απέναντι στις εργατικές διεκδικήσεις για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλους τους μισθούς και για υπογραφή ΣΣΕ παντού, με κατοχύρωση σύγχρονων δικαιωμάτων, και την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση το αντεργατικό νομοσχέδιο - έκτρωμα, δείχνει ως «στήριξη» το λεγόμενο «ξεπάγωμα» των τριετιών.

Φάτε μάτια tablets και κοιλιά περίδρομο

Παραφράζοντας τη λαϊκή παροιμία, προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα των οπλιτών θητείας και των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με την πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και τρέχει με τα χίλια να προλάβει τα προσυμφωνημένα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 19/09/1710

Πεθαίνει ο Δανός αστρονόμος, μαθηματικός και εφευρέτης Όλε Ρόμερ, ο οποίος έκανε τις πρώτες ποιοτικές μετρήσεις της ταχύτητας του φωτός.