Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Και πολύ κλάμα ο ΣΕΒ για την υγεία του λαού μας...


Η «Διανέοσις», που συνδέεται με τον ΣΕΒ, σε σχετική έρευνα κατέγραψε ότι:
  • 1 στους 5 Έλληνες δεν έλαβε υπηρεσίες (εξέταση ή διάγνωση ή θεραπεία) παρόλο που τις είχε ανάγκη.
  • 1 στους 3 καρκινοπαθείς είχε πρόβλημα πρόσβασης σε γιατρό.
  • Η συνολική κρατική δαπάνη Υγείας μειώθηκε.

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα «γεράκια» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο ενάντια στα «γεράκια» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστών που συναντήθηκαν με αφορμή τη Διάσκεψη «Ασφάλειας».

Με κεντρικό σύνθημα «Να σταματήσει η ΝΑΤΟική άσκηση "DEFENDER 2020"! Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στο Ράμσταϊν, στο Ιντσιρλίκ, στη Σούδα και παντού!»

Εκτίναξη παγκοσμίως των στρατιωτικών δαπανών το 2019


Οι στρατιωτικές δαπάνες στον κόσμο αυξήθηκαν πέρυσι με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 χρόνων, στο φόντο της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της αυξανόμενης αντιπαλότητας ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις για το μοίρασμα εδαφών, σφαιρών επιρροής και πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Οι… “κακοποιοί” μαθητές με τους μαρκαδόρους



Προσαγωγές ανήλικων παιδιών στο Τμήμα, 
γιατί έγραψαν με μαρκαδόρο σε μια κούνια

Το δόγμα “Νόμος και Τάξη” είχε τη δική του ιστορία, κάποιοι την έγραψαν σε κούνιες με μαρκαδόρο.

Και αν όλα αυτά φαίνονται κωμικοτραγικά, δεν παύουν να συμβαίνουν όμως στην πραγματική ζωή, όπως καταγγέλλει στην ανακοίνωσή του το ΔΣ

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας για την προώθηση συμβιβασμού με την Τουρκία


Αν και το συζητάμε εδώ και μήνες, πλέον, η όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας είναι ορατή. Εκτιμάτε ότι είναι πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

Είναι γνωστό ότι η Τουρκία διεκδικεί προκλητικά εδώ και χρόνια κυριαρχικά δικαιώματα από την Ελλάδα, κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες, επιδιώκοντας ανατροπή συμφωνιών και αλλαγή συνόρων.

Επιστολή εργαζομένων στην εταιρεία Hellenica Α.Ε


.....................................................................................................................  
  Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

   Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ


      Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί στην αγορά μια σύμβαση εργασίας, καθόλου αρεστή! 
       Η γνωστή εταιρεία Hellenica Α.Ε αποφάσισε να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου την σύμβαση εργασίας των αισθητικών της. Η σύμβαση αυτή ωφελεί τον εργοδότη της και μόνο!

Ιερά Σύνοδος καταδικάζει τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη


Με έγγραφο της προς την κυβέρνηση, 16/2/1955, η Ιερά Σύνοδος καταδικάζει τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη, κυρίως τον «Τελευταίο Πειρασμό», ζητώντας να τα απαγορεύσει.

Προηγουμένως είχε ζητήσει τον αφορισμό του Καζαντζάκη από το Πατριαρχείο.

 Μια ζωή διωκόμενος

Η μεγάλη σφαγή στο Δομένικο Ελασσόνας!



Άγρια σφαγή, 16/2/1943, των κατοίκων των χωριών Δομένικο και Μυλόγουστα από ιταλούς μελανοχιτώνες.
 
Το Δομένικο Ελασσόνας είναι ένα από τα χωριά της πατρίδας μας, που μαρτύρησε την εποχή της γερμανικής και ιταλικής κατοχής και το οποίο, ενώ ξεχωρίζει για την μακραίωνα ιστορία του (6800 π.Χ. ως σήμερα), εν τούτοις παραμένει άγνωστο στους πολλούς Έλληνες -τους μακράν και τους εγγύς. 

Πειθαρχικός Ουλαμός Καλπακίου


Ενα κάτεργο για τους κομμουνιστές στρατιώτες

Το Καλπάκι βρίσκεται περίπου 30 χλμ. από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και κατοικείται από 600 περίπου κατοίκους. 

Εξω απ' αυτό το μικρό χωριό, που πριν το 1940 ήταν σχεδόν ακατοίκητο, το αστικό κράτος εγκατέστησε στα 1924 τον Πειθαρχικό Ουλαμό Καλπακίου, μια στρατιωτική μονάδα με αποστολή τον «σωφρονισμό» των απείθαρχων.

Πολύ σύντομα, στο Καλπάκι άρχισαν να στέλνονται και κομμουνιστές φαντάροι και ναύτες, μέλη και στελέχη της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, για να «αναμορφωθούν» - να τσακιστούν δηλαδή σωματικά και ψυχικά. Γι' αυτό και ο Πειθαρχικός Ουλαμός Καλπακίου ονομάστηκε «τάφος των ζωντανών».

Από το Καλπάκι πέρασαν εκατοντάδες κομμουνιστές στρατιώτες.

Σπίτι μου, σπίτι σου ή και κάπου αλλού


10+1 προτάσεις για το μέρος διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης της ΓΣΕΕ προανήγγειλε τη διεξαγωγή μονοήμερου “Συνεδρίου” για τι 25 Φλεβάρη στην Αθήνα, μα το κρατάει μυστικό πού ακριβώς θα γίνει, για να είναι ίσως έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Όλοι στην απεργία της Τρίτης


Στην τελική ευθεία για την 24ωρη απεργία της Τρίτης 18 Φλεβάρη για την Κοινωνική Ασφάλιση βρίσκονται Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα. Απαιτούν να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου - Βρούτση και ενάντια στην κυβερνητική προπαγάνδα που το συνοδεύει αλλά και στην απεργοσπαστική πρακτική της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, βάζουν στο προσκήνιο τη διεκδίκηση δημόσιας, υποχρεωτικής, καθολικής Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού.

Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2019

Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2019 με υπερκάλυψη του πανελλαδικού πλάνου, που έφτασε στο 125,09%, αποτελεί επιτυχία για το Κόμμα μας, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία, συνεκτιμώντας τις δυσκολίες μέσα στις οποίες δόθηκε η μάχη.

Δυσκολίες που έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τη χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης των εργαζομένων και των λαϊκών

Ιδρυτική Προκήρυξη του ΕΛΑΣ


Κυκλοφορεί πλατιά, 16/2/1942, η Ιδρυτική Προκήρυξη του ΕΛΑΣ, όπου διατυπώνονται οι σκοποί του λαϊκού στρατού:

1) Αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από τους ξένους κατακτητές.

2) Περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού και των ελευθεριών του εναντίον κάθε επιβουλής.

3) Εξασφάλιση της τάξης μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, ώστε ο λαός να μπορεί να εκφράσει πραγματικά ελεύθερα τη θέλησή του, για το πολίτευμα και την κυβέρνησή του.

Το φρούριο της Ακροναυπλίας μετατρέπεται, σε φυλακή


Το ενετικό φρούριο της Ακροναυπλίας μετατρέπεται, 16/2/1937, από τη δικτατορία Μεταξά σε φυλακή με σκοπό να συγκεντρώσει εκεί τα στελέχη του ΚΚΕ, να απομονώσει τις χιλιάδες των εξόριστων από τους αγωνιστές ηγέτες, και έτσι, χωρισμένους, να χτυπήσει όλους τους εξόριστους και φυλακισμένους με την πείνα, την τρομοκρατία ώστε να τους

Λαϊκό Μέτωπο στην Ισπανία


Στην Ισπανία, το Λαϊκό Μέτωπο πετυχαίνει, 16/2/1936, αποφασιστική εκλογική νίκη. Από τις 473 έδρες λαμβάνει 268 και σχηματίζει κυβέρνηση.
 Οι φασίστες αρχίζουν πυρετώδεις προετοιμασίες για το πραξικόπημα.

Στις 15 Γενάρη 1936 συγκροτήθηκε το Λαϊκό Μέτωπο, με τη συμμετοχή του ΚΚΙ, του ΣΕΚΙ, της «Δημοκρατικής Αριστεράς», της «Δημοκρατικής Ενωσης», του POUM, και με τη στήριξη αυτονομιστικών κομμάτων από Καταλονία και Γαλικία, καθώς και της CNT και