Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Τσολιάς στο φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ 2022


Κανείς δεν γλίτωσε από τη σάτιρα του Τσολιά Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη, που συνοδευόταν από την tsolia band, στη Σκηνή Φοιτητών και Νέων Εργαζομένων, σε μια πλούσια μουσικοκωμική παράσταση.

Όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη!


 Όλοι στον αγώνα!

 Όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη!

Περίεργες συμπτώσεις αναζητούν Κλουζό....


Ηταν Φλεβάρης του 2022, λίγες μέρες πριν την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ο νεοεκλεγείς καγκελάριος της Γερμανίας συναντιόταν με τον Τζo Μπάιντεν στις ΗΠΑ. Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αμερικανός Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι «αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, τότε δεν θα υπάρχει πλέον "Nord Stream 2". Εμείς θα δώσουμε ένα τέλος σε αυτό».

Γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη η κυβερνητική απόπειρα να νεκραναστήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία


Η απόπειρα της κυβέρνησης να επαναφέρει στο προσκήνιο την -καταδικασμένη από την ακαδημαϊκή κοινότητα- πανεπιστημιακή αστυνομία, με αφορμή την επιχείρηση στις φοιτητικές εστίες Ζωγράφου, είναι γελοία, αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη.

Απ´το πεπόνι στο κουπόνι


Απ´το πεπόνι στο κουπόνι μια κασιδιαριά δρόμος! Αν με μοντάζ είχε επιχειρήσει κάποιος ύπουλη πλακίτσα για τη μουσολινική επικείμενη πρωθυπουργό της Ιταλίας, θα τον είχαμε κρεμάσει όχι απλώς στα μανταλάκια, αλλά κυριολεκτικά ανάποδα. Το έκανε μόνη της. Κι απ´την ώρα που η αυτοαναφορική ανάρτηση είναι στις μέρες μας, όχι απλώς θεμιτή, αλλά και απόδειξη fake ελευθερίας, το δήθεν καταπίνεται αμάσητο, και η κοινή γνώμη παγιδεύεται χαζοχαρούμενα στο δίχτυ του ποπουλισμού.

Βαθιά συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή


Σε κλίμα συγκίνησης, θλίψης, αλλά και σεβασμού και περηφάνιας για το Κόμμα που βγάζει τέτοιους αγωνιστές, στη Σέκλιζα Καρδίτσας, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σύντροφο Βασίλη Φυτσιλή, ο οποίος «έφυγε» την Τρίτη πλήρης ημερών και αγώνων, σε ηλικία 95 ετών.

Μικελάντζελο Αντονιόνι


Σε ηλικία 94 χρόνων, στις 30 Ιουλίου 2007 έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης, Μικελάντζελο Αντονιόνι. Αυτή την ημέρα η η 7η τέχνη έγινε φτωχότερη. Έφυγαν από τη ζωή δύο άνθρωποι που μας κληροδότησαν κινηματογραφικά αριστουργήματα. Μικελάντζελο Αντονιόνι και Ινγκμαρ Μπέργκμαν.

Αντιθέσεις και παζάρια με τους λαούς να δοκιμάζονται από την ενεργειακή φτώχεια


Το πολυσυζητημένο «πλαφόν» στην τιμή του φυσικού αερίου, πρόταση που υποστηρίζει ένας αριθμός κρατών - μελών, έχει μπει στην ημερήσια διάταξη των αντιθέσεων και των παζαριών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια πρόταση που βέβαια δεν μπορεί να προσφέρει καμία ουσιαστική λύση στην ενεργειακή φτώχεια των λαών, αφού έτσι κι αλλιώς είναι μια ρύθμιση στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας και με άθικτο τον στόχο για την υλοποίηση της στρατηγικής της «πράσινης μετάβασης».

Συμφωνία Μελόνι - Ντράγκι για προσήλωση στο ΝΑΤΟ και στα δημοσιονομικά


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «LA REPUBBLICA»

Τον βαθύ συστημικό ρόλο της Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαιώνει με σημερινό δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», καθώς κάνει λόγο για συνομιλίες και συνεργασία της υπό όρους, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της απέναντι στην Ελλάδα

Συνεχίζεται η προκλητικότητα από την Αγκυρα καθώς οι αιτιάσεις περί στρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 29/09/1547

Γεννιέται ο Ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ ντε Θερβάντες, δημιουργός του «Δον Κιχώτη». 

Δον Κιχώτης

29/09/1571

Γεννιέται ο Ιταλός ζωγράφος του Μπαρόκ, Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο.