Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Τα παιδιά ξέρουν!!!

Ευχαριστούμε τον σύντροφο Στάλιν για τα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια



 

Το Ημερολόγιο 2021 του «Οδηγητής»


Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «Οδηγητή» με πλούσια ύλη και δώρο ένα καλαίσθητο επιτραπέζιο ημερολόγιο για το 2021 με εξώφυλλα από όλη την ιστορία του περιοδικού της ΚΝΕ!

Στο ημερολόγιο αναφέρεται ότι μέχρι τον Δεκέμβρη του 2020, έχουν κυκλοφορήσει 1083 τεύχη του «Οδηγητή».

«Κίνητρο» επικίνδυνων διευθετήσεων τα σχέδια συνεκμετάλλευσης


 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

Ετοιμη για «νέα σελίδα» στη συνεργασία της με ΗΠΑ και ΕΕ, μεταξύ άλλων και στην Ανατολική Μεσόγειο δηλώνει η Τουρκία

«Η Τουρκία δεν έχει την πολυτέλεια να γυρίσει την πλάτη της είτε στη Δύση είτε στην Ανατολή. Ενώ διατηρούμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την Αφρική και την Ασία», δήλωσε χτες ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του, ΑΚΡ.

Αγωνιστικά κάλαντα στη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και άλλες πόλεις


Αγωνιστικά κάλαντα «έψαλαν» σήμερα Σωματεία Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό και τα Ξενοδοχεία. Από την Αθήνα που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη, από το Ηράκλειο μέχρι και την Κέρκυρα, η κυβέρνηση και οι εργοδότες του κλάδου τα ...άκουσαν για τα καλά, καθώς τα σωματεία υπενθύμισαν τη βασική τους διεκδίκηση για έκτακτο επίδομα 600 ευρώ στους άνεργους του κλάδου. 

Δεν τσιμπάμε στα «δωράκια» της εργοδοσίας!


Δεν τσιμπάμε στα «δωράκια» της εργοδοσίας!

Διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας!

Η πανδημία συνεχίζεται, αφήνοντας στο πέρασμα της εκατοντάδες νεκρούς και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με ελλιπή έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας. Ωστόσο, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πάρουμε κάτι ως «επιστροφή» για τον κόπο μας…

Όταν οι εργοδότες μας «ανταμείβουν για τον κόπο μας»…

Αγωνιστικά κάλαντα σε ηλικιωμένους συντρόφους από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

 

Τα αγωνιστικά κάλαντα σε ηλικιωμένους συντρόφους τραγούδησαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πιερία, μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας και αγωνιστικής ανάτασης. Στο πλαίσιο αυτό, βρέθηκαν και στο σπίτι της συντρόφισσας Ελπίδας (Γαρέφω) Φρεγγίδου, στον Παντελεήμονα.

Κάλαντα από τους τόπους εξορίας και τις φυλακές

Στα σύρματα της Ελ Ντάμπα

ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ(στα σύρματα της Ελ Ντάμπα)
Μέσα από τις σελίδες της «Νέας Γενιάς» (αρ. φ. 63, 31/12/1945)

Η καμπάνα...


Με τις προβλέψεις των «θεσμών» να κλοτσάνε ακόμα πιο πέρα το τενεκεδάκι της όποιας ανάκαμψης, επιβεβαιώνοντας τις «αβεβαιότητες» που ενισχύονται από την πανδημία, πίσω από κλειστές πόρτες γράφεται και σβήνεται ο λογαριασμός για το λαό, την ώρα που οι μποναμάδες για τη στήριξη του κεφαλαίου διαφημίζονται απ' όλες τις αστικές δυνάμεις ως «μέτρα συντονισμένης απάντησης» στην κρίση, παρά τον καβγά τους στο παρασκήνιο για το ποιος θα καρπωθεί τα μεγαλύτερα οφέλη και ποιος θα είναι ο «ριγμένος» στον επιμερισμό της ζημιάς.

Τα ...«έψαλλαν» στο υπουργείο Εργασίας



Στο υπουργείο Εργασίας «έψαλαν» τα αγωνιστικά τους κάλαντα, διεκδικώντας έκτακτο βοήθημα 600 ευρώ για τους ανέργους, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.

Η προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα

 


Τα φυσικά φαινόμενα που έχουν τη δυνατότητα να «απειλήσουν» τον άνθρωπο διακρίνονται σε γεωλογικά, υδρολογικά και σχετικά με την υγεία.

Το πρόβλημα του σεισμού είναι απ' τα σημαντικότερα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη παγκοσμίως. Ο σεισμός εκδηλώνεται συνήθως χωρίς προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί στην εκδήλωσή του και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια και περιοδικότητα, προκαλεί υλικές ζημιές σε υποδομές και κατασκευές, με επακόλουθο τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών, δηλαδή προκαλεί «βλάβες» σε ανθρώπους και κατασκευές.

Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς


Ευχές από την Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Ολόγραμμα του Στάλιν στην σχολή αξιωματικών του Γιεκατερινμπούργκ


Στο Γεκατερίνμπουργκ, μια εικόνα του Στάλιν εμφανίστηκε στην πρόσοψη της Βουλής των Αξιωματικών

Καθώς οι ακτιβιστές έγραψαν στη σελίδα του κινήματος στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte, ήθελαν να επιστήσουν την προσοχή στην πρωτοβουλία τους να αποκαταστήσουν το ανάγλυφο που απεικονίζει τον Στάλιν, ο οποίος προηγουμένως βρισκόταν στην πρόσοψη του Σώματος των Αξιωματικών. 

Αλλη μια «σπουδαία συνάντηση» για επικίνδυνα σχέδια


ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ - ΠΡΕΣΒΗΣ ΗΠΑ

Αλλη μια «σπουδαία συνάντηση», όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, είχε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, με τον υπουργό Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, σε άλλη μια από τις συχνές «επισκέψεις» του στο υπουργείο, προωθώντας νέα επικίνδυνα σχέδια, με την Ελλάδα και τις Ενοπλες Δυνάμεις της στο επίκεντρο τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ο Δ. Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Με το σύνθημα «Κανείς εργαζόμενος έξω από το εργοστάσιο, τα μεταλλεία και τα γραφεία» να παραμένει κυρίαρχο αίτημα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους ενάντια στον αντιλαϊκό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιχείρηση, προχωρώντας σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Πεθαίνει ο Λουί Αραγκόν


Πεθαίνει, 24/12/1982, ο μεγάλος Γάλλος κομμουνιστής ποιητής και πεζογράφος Λουί Αραγκόν, από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες του περασμένου αιώνα που έθεσε το ζήτημα της στράτευσης στην Τέχνη,

Ο ρόλος του στη διαμόρφωση της γαλλικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα δεν υπολείπεται σε σπουδαιότητα της επιρροής του στα ευρωπαϊκά Γράμματα.

Το θρυλικό «Go Back» της Μυτιλήνης


Παραμονή Χριστουγέννων του 1944 (24/12/1944) σύσσωμος ο λεσβιακός λαός, κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, κατέβηκε στα «Μπλόκια» της Μυτιλήνης για να αποτρέψει την απόβαση των «μαύρων» του Τόρνμπουλ (Turnbull), βροντοφωνάζοντας στους Εγγλέζους αποικιοκράτες το θρυλικό «Go Back» και ματαιώνοντας έτσι την επιχειρούμενη νέα κατοχή του νησιού.

Ο ΕΛΑΣ συνεχίζει να ανακαταλαμβάνει θέσεις


Ο ΕΛΑΣ συνεχίζει να ανακαταλαμβάνει θέσεις, 24/12/1944, στη Δραπετσώνα, χάρη στο αμείωτο θάρρος και την αυτοθυσία των μαχητών του. Είναι ενδεικτικό πως, το ΙΙΙ/52 Τάγμα του ΕΛΑΣ είχε απωλέσει μέσα σε 3 μέρες σφοδρών συγκρούσεων το 40% της δύναμής του (νεκροί και τραυματίες).