Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ξεχωριστές νότες και στίχοι «μάγεψαν» το κοινό - Εκρηκτική η Νατάσσα Μποφίλιου


Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, μάτια γεμάτα ενθουσιασμό και πάθος για τη μουσική, πολύ ταλέντο και μια βραδιά γεμάτη «μουσικές» ανατροπές συνθέτουν το 1ο μουσικό meet-up της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο χώρο του Green Theater στις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.

Στα «δυο στενά» οι καπιταλιστικές οικονομίες


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Προς το ακόμα χειρότερο αναθεώρησε την περασμένη Πέμπτη η Κομισιόν τις προβλέψεις της για την οικονομία της ΕΕ, προβλέποντας πλέον ανάπτυξη 2,7% για το 2022 και 1,5% για το 2023 για την ΕΕ και 2,6% και 1,4% για την Ευρωζώνη αντίστοιχα, βαδίζοντας ολοταχώς προς την ύφεση, και εκτίναξη του πληθωρισμού φέτος στο 8,3% για την ΕΕ (7,6% για την Ευρωζώνη) και 4,6% για την επόμενη χρονιά (4,3% για την Ευρωζώνη).

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της SBU και την γενική εισαγγελέα

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), Ιβάν Μπακάνοφ, και την γενική εισαγγελέα, επικαλούμενος «πολλές περιπτώσεις προδοσίας» στις τάξεις αυτών των υπηρεσιών.

Πολλά τα ερωτήματα για το Antonov


Πολλά ερωτήματα έρχονται στην επιφάνεια μετά την συντριβή του αεροσκάφος τύπου Antonov 12 στην Καβάλα, το οποίο μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά.

Η αλήθεια για το άνοιγμα του δεύτερου μετώπου στη Δυτική Ευρώπη


 Ο καθοριστικός ρόλος της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα αυτού του πολέμου. Από την πλευρά της αστικής ιστοριογραφίας το ζήτημα του δεύτερου μετώπου (απόβαση των Αγγλοαμερικανών στη Νορμανδία) παρουσιάζεται ως εκείνο το γεγονός που έκρινε την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ολο και βαθύτερα στη δίνη της αναμέτρησης της Δύσης με Ρωσία - Κίνα


 Με φόντο την προσπάθεια επιτάχυνσης της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης», δυναμώνουν διεργασίες και αντιθέσεις σε όλες τις χώρες

 Η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία μεγαλώνει και την προσπάθεια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να ενισχύσουν παραπέρα τις θέσεις τους στα Βαλκάνια απέναντι στους ανταγωνιστικούς σχεδιασμούς της Ρωσίας και της Κίνας, εντείνοντας έτσι ενδοαστικές διεργασίες στο εσωτερικό των χωρών της περιοχής και τους κινδύνους για τους λαούς τους.

Long αστίλα

 
Αυτή η «τρέχουσα επικαιρότητα» του τίτλου ταλαιπωρεί και εμένα και εκατομμύρια Ελληνες, δεκαετίες τώρα, ως πανδημία προ και μετά covid. Είναι η προσωποποιημένη κιτρινίλα που εκλύεται σε υπερβολικές δόσεις από πένες, οθόνες, και τώρα πια ιστότοπους και μπλογκ, είτε με φανερά χολερική διάθεση, είτε μ' εκείνη την ύπουλη συγκαλυμμένη ευαισθησία.

Θα έρθουν οι κομμουνιστές και δεν θα έχουμε σπίτια να μας πάρουν


«Τα ακίνητα στην Ισπανία ήταν ανέκαθεν ακριβά, επ’ ωφελεία των τραπεζών και του κατασκευαστικού τομέα. Έτσι, η πλειοψηφία του κόσμου ωθήθηκε στη λύση του στεγαστικού δανείου. Δεν υπήρχε, όμως, κανένα προστατευτικό πλαίσιο… Μετά από τρεις μη καταβεβλημένες δόσεις η τράπεζα σε πέταγε έξω από το σπίτι»
.

«Ο λαός πρωταγωνιστής στις ρωγμές της Ιστορίας»


Με αφιέρωμα με τίτλο «Ο λαός πρωταγωνιστής στις ρωγμές της Ιστορίας» κυκλοφορεί το νέο τεύχος της ΚΟΜΕΠ. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει αποσπάσματα από δύο άρθρα του αφιερώματος, με τίτλους «Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία» και «Πόλεμος - Ο μεγάλος σκηνοθέτης της Επανάστασης», το οποίο αναφέρεται στην ιστορική πείρα του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ούτε για αστείο» μια ολιγοήμερη ξεκούραση σε κάποιο νησί


 «Ζεστό» κρατικό χρήμα «μασουλάνε» οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας, την ίδια στιγμή που επιβάλλουν απανωτές αυξήσεις στα ναύλα

Μια μέρα σαν τη σημερινή


64

Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα δύο τρίτα της πόλης. Ο απολογισμός της καταστροφής είναι τραγικός: η «Αιώνια Πόλη» θα βρεθεί στο έλεος της φωτιάς για έξι ημέρες. 

Νέρωνας