Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΠΑΣΟΚ


''Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ: Οι διεργασίες στον χώρο της σοσιαλδηµοκρατίας αντικειµενικά φέρνουν σε αντιπαράθεση τον ΣΥΡΙΖΑ µε τον άλλο αστικό σοσιαλδηµοκρατικό πόλο στην Ελλάδα, το Κίνηµα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει προς το παρόν ό,τι απέµεινε µετά την παταγώδη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ το 2012 και στη συνέχεια. 

Οδοιπορικό... στην Αθήνα του Δεκέμβρη του '44

Σχεδόν σε κάθε γωνιά, κάθε τετράγωνο, κάθε δρόμο των συνοικιών της Αθήνας τον Δεκέμβρη του '44 δόθηκε μία μικρή ή μεγάλη μάχη, στήθηκε ένα οδόφραγμα, ένα πρόχειρο νοσοκομείο. Έπεσε νεκρός ένας μαχητής ή μια μαχήτρια του ΕΛΑΣ.

Η μάχη της Μόσχας

                                       

Ο Κόκκινος Στρατός και ο ηρωικός λαός της Μόσχας σταματούν , 4/12/1941, την προέλαση των γερμανικών δυνάμεων στις παρυφές της Μόσχας. Τα σοβιετικά στρατεύματα περνούν στην αντεπίθεση.

Ο Μαλιάτσης ...από την άλλη

 


Το Podcast της ΚΝΕ επιστρέφει, αυτή τη φορά με έναν ξεχωριστό καλεσμένο. Ο stand up κωμικός Κώστας Μαλιάτσης Σάλας φιλοξενείται στο studio της ΚΝΕ και αποκαλύπτει πλευρές της ζωής του, της ιστορίας της οικογένειάς του, σχολιάζει την ιντερνετική πραγματικότητα και μας καλεί στην παράστασή του στο «Λος Άντζελε».

Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει παρά μόνο λαχτάρες


Τ
ο αφήγημα με την επένδυση - «σωτήρα» που θα φέρει ανάπτυξη και θα λύσει όλα μας τα προβλήματα δεν είναι ούτε κάτι καινούριο ούτε κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Αυτήν τη φορά, με τον ερχομό των Αμερικανών στρατιωτικών στην Αλεξανδρούπολη παίρνει τη μορφή των απευθείας δολαρίων που θα μπούνε στην τσέπη μας και των δουλειών που θα ανοίξουν με το τσουβάλι.

Ο καπιταλισμός είναι εμπόδιο στην κοινωνική εξέλιξη, ο ένοχος για τα εργατικά λαϊκά προβλήματα


Χαιρετίζουμε τους Έλληνες εργαζόμενους και φοιτητές στην Κύπρο και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εργαζόμενους, τον Κυπριακό λαό.

Στρατιωτική θητεία: Ο αγώνας και η αλληλεγγύη θωρακίζουν τα δικαιώματα των στρατευμένων


 Αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκαν οι ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της στρατιωτικής θητείας ήταν πολλά τα προβλήματα τα οποία αντίκρισαν οι νέοι μέσα στα στρατόπεδα. Κρούσματα κορονοϊού να στοιβάζονται σε θαλάμους μαζί με τις κοντινές επαφές τους, ώστε να εξασφαλιστεί πως ...σίγουρα θα κολλήσουν όλοι, σοβάδες να πέφτουν πάνω σε κρεβάτια νεοσυλλέκτων, τα εστιατόρια και τα μαγειρεία μέσα στη βρώμα, να οδηγούν τους στρατιώτες στα αναρρωτήρια με γαστρεντερίτιδα, όπως έγινε στο ΚΕΠΒ Θήβας.

Πρώτες μέρες του Δεκέμβρη 1944


Αυτές τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη 1944, συνέβησαν εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν τελικά στον εμφύλιο. Πολλοί ακόμα άνθρωποι αναρωτιούνται :Ποιος προκάλεσε τον εμφύλιο ; Ποιος τον επεδίωξε ; Ποιος τον σχεδίασε ;

Το Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ


Τ
ο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες για «αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ» είναι μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Κόμματος στις τρέχουσες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις με στρατηγική στόχευση. Δεν είναι μια συνηθισμένη καμπάνια με ημερομηνία λήξης.

«Ασκήσεις» ... σύσφιξης των σχέσεων και αγαστής συνεργασίας


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια περίοδο που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να κοκορομαχούν με κάθε αφορμή και ευκαιρία, οι συνδικαλιστές τους σε μια σειρά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα επιδίδονται σε «ασκήσεις» ...σύσφιξης των σχέσεων και αγαστής συνεργασίας και μάλιστα στην εφαρμογή διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη:

Κάθε γυναίκα της βιοπάλης έχει θέση στους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ


Στον απόηχο του 13ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (22 - 24 Οκτώβρη) αλλά και μπροστά στα επόμενα βήματα των Συλλόγων και των Ομάδων Γυναικών, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με την Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρο, και την Εύη Κοντόρα, β' αντιπρόεδρο της ΟΓΕ, για τον απολογισμό του πρόσφατου Συνεδρίου και τα πρώτα συμπεράσματα από τις εργασίες του.

Σοσιαλισμός, η απάντηση για τον 21ο αιώνα


Η νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917 και η συγκρότηση της Σοβιετικής Ένωσης στη συνέχεια απέδειξαν ότι μπορεί ν’ ανοίξει ο δρόμος για την κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Κανένα νέο κοινωνικό σύστημα δεν εδραιώθηκε ιστορικά μια κι έξω, με μια ευθύγραμμη πορεία από νίκες.

Οι φασίστες βγαίνουν από τις τρύπες


Φασιστοειδή και συναφή αποβράσματα, που η χυδαιότητα και η σκατοψυχία τους έχει μετατρέψει το μυαλό τους σε χαβούζα βοθρολυμάτων, έκαναν «επίθεση» με δεκάδες εμετικά σχόλια στην ιστοσελίδα μας.

Στοχεύουν την καρδιά και το μυαλό της νεολαίας


Κ
υβέρνηση, τοπικοί παράγοντες και λοιποί προσπαθούν να κάνουν «το μαύρο άσπρο», παρουσιάζοντας τον λαό της Θράκης να περιμένει περίπου «με ανοιχτές αγκάλες» τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/12/1791

Πεθαίνει ο Αυστριακός συνθέτης της κλασσικής μουσικής Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ

05/12/1901

Γεννιέται ο Γερμανός φυσικός και φιλόσοφος Βέρνερ Χάιζενμπεργκ (βραβείο Νόμπελ Φυσικής, 1932).