Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Οι ταινίες της εβδομάδας


Κινηματογραφική βδομάδα με δυο ταινίες σινεφίλ και ένα αναμενόμενο μπλοκμπάστερ (Moonfall) που δεν έτυχε δημοσιογραφικής προβολής κι έτσι δεν θα υπάρξει κριτική. «Το Σκαρί» του Αλεξ Καμιλέρι αυτήν τη βδομάδα θα συνοδεύεται από την εξαιρετική μικρού μήκους «Πρώτο Μπάνιο» του Αλέξανδρου Κωστόπουλου στον κινηματογράφο «Ανδόρα».

Η ... «ρεαλιστική» μείωση του ΕΝΦΙΑ


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13%,
υλοποιώντας - όπως είπε - τη δέσμευση για συνολική μείωση έως και 30% της φορολογίας που βαρύνει τη λαϊκή κατοικία. Φρόντισε όμως εκ των προτέρων να διαβεβαιώσει κάθε «ενδιαφερόμενο» ότι η μείωση αυτή «είναι μία κίνηση ρεαλιστική, που δεν υπερβαίνει τα δημοσιονομικά όρια. Γιατί κάθε βήμα προς τα εμπρός πρέπει να γίνεται με τρόπο που δεν θα οδηγεί σε δύο βήματα προς τα πίσω».

Οι βιοπαλαιστές αγρότες γνωρίζουν ότι το δίκιο τους θα κριθεί στα μπλόκα του αγώνα


 Οι σημερινές εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέχουν έτη φωτός από όσα απαιτούνται για μια πραγματική ανακούφιση των αγροτοπαραγωγών, που συνθλίβονται από την εκτίναξη του κόστους παραγωγής, τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, τις τιμές στα αγροτικά προϊόντα που επιβάλλουν τα μονοπώλια, την ΚΑΠ που έχει προγράψει την αγροτιά για χάρη των μεγάλων καπιταλιστικών αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση φασιστικών ομάδων


Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση φασιστών σε Άνω Λιόσια και Μενίδι έρχονται στην επιφάνεια, στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για συγκροτημένες φασιστικές ομάδες, με δομή, ενιαίο χαιρετισμό και σύμβολα.

Θηριώδης έκρηξη με ωστικό κύμα αισθητό σε πλανητικό επίπεδο!

Η καλδέρα του ενιαίου ηφαιστειακού νησιού Χούνγκα Τόνγκα - Χούνγκα Χα'απάι έχει καταρρεύσει, λίγο πριν από τη μεγάλη έκρηξη

 
ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΧΟΥΝΓΚΑ ΤΟΝΓΚΑ - ΧΟΥΝΓΚΑ ΧΑ'ΑΠΑΪ

Εκρηξη που συμβαίνει μια φορά στα χίλια χρόνια ήταν η ισχυρότατη έκρηξη το περασμένο Σάββατο του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα - Χούνγκα Χα'απάι, στο νησιωτικό σύμπλεγμα Τόνγκα, στον νοτιοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

Στον κόμβο της Νίκαιας έφτασαν τα τρακτέρ - Κλούβες ΜΑΤ τοποθέτησε η κυβέρνηση


Στον κόμβο της Νίκαιας έφτασαν αγρότες με τα τρακτέρ από περιοχές της Θεσσαλίας. 

Πρόκειται για το κομβόι των αγροτών που ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από την Ιτέα Καρδίτσας και τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στα Φάρσαλα.

Η δράση του 2ου Τάγματος της 126 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ στην Αττικο-Βοιωτία


 Η δράση των μαχητών του 2ου Τάγματος της 126 Ταξιαρχίας του ΔΣΕ στην περιοχή.

Τις ρίζες αυτής της δράσης πρέπει να τις αναζητήσουμε στην ανάπτυξη του κινήματος στην περιοχή πριν ακόμα από τον πόλεμο, στην ανάπτυξη της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, στη διαμόρφωση των πρώτων κομμουνιστικών πυρήνων, στη δράση των εργατικών σωματείων στη Θήβα, στις αγροτικές κινητοποιήσεις κ.λπ.

Δεν υπάρχουν «σωτήρες»!


Αν υπάρχει μια «μομφή» που πιάνει τόπο, που δεν μπορεί να αξιοποιείται για θεατρινισμούς και κοκορομαχίες μέσα στη Βουλή, είναι αυτή που στρέφεται ενάντια στον πραγματικό ένοχο για τη βαρβαρότητα που ζει ο λαός: Ολες τις εκφράσεις μιας πολιτικής, μιας στρατηγικής που επειδή στηρίζει τους στόχους και τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων, επιτίθεται στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και τις ανάγκες. Είναι η πολιτική που υπηρετούν ενιαία και παρά τις «διαφορές» τους η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα αστικά κόμματα. Αυτό προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τις λασπομαχίες και τη σκανδαλολογία.

Η δολοφονία του ποδοσφαίρου: Ενα διαρκές έγκλημα


Χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων βίας στα γήπεδα, αλλά και έξω απ' αυτά. Χρόνια τώρα ακούμε για μέτρα ενάντια στη βία, όμως αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όταν δεν αντιμετωπίζεις την αιτία που γεννά τη βία, τότε συνεχίζεις να σπέρνεις ανέμους και είναι σίγουρο ότι θα θερίσεις θύελλες.

Ενταση της καταστολής κατά παραγγελία της εργοδοσίας


Λίγο καιρό μετά την αλλαγή του Χρόνου και το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη δεν μπορεί να περιμένει « ούτε λεπτό»

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι τους λέμε ότι δεν λυγάμε!

Η ΕΣΣΔ, το ΚΚΕ και οι “αποκαλύψεις” – Καταλυτική η σύγκριση


 Διανύουμε αισίως το σωτήριο έτος 2022. Έχουν περάσει 31 χρόνια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, από το τέλος δηλαδή της ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) και των άλλων Λαϊκών Δημοκρατιών. Επρόκειτο για το τέλος ενός πολέμου και, προφανώς, όπως συνήθως συμβαίνει στους πολέμους, υπήρξαν νικητές και νικημένοι.

Η κυβέρνηση επιφυλάσσει ακρίβεια και ηλεκτροσόκ στο λαό και 11 δις ευρώ στο κεφάλαιο


Την πολιτική της κυβέρνησης που για τον λαό επιφυλάσσει ακρίβεια και ηλεκτροσόκ για το λαό, και στο μεγάλο κεφάλαιο δίνει 11 δις ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου που ψήφισε στη Βουλή, κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο κανάλι «Kontra».

Να σταματήσει κάθε φορολόγηση των αναδρομικών στους συνταξιούχους

 


Την έντονη αντίδραση των συνταξιούχων προκαλεί η κίνηση της κυβέρνησης να υπογράψει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποπληρωμή του φόρου επί των αναδρομικών σε έως 48 μηνιαίες δόσεις και μάλιστα με 6% επιτόκιο!

Μια μέρα σαν τη σημερινή


04/02/1843

Πεθαίνει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

04/02/1902

Γεννιέται ο Αμερικανός αεροπόρος Τσαρλς Λίντμπεργκ, ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό (21 Μάη του 1927)