Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Συνεχίζεται ο αγώνας στην επιχείρηση “Αφοί Βλάχου”



Στο πλευρό της εργοδοσίας τα αστικά δικαστήρια
Από το πρωί συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις της «Αφοί Βλάχου» ήταν και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν νέα 48ωρη απεργία για να γυρίσει στη δουλειά ο συνάδελφος τους Μέντης Δαμασκηνός, μέλος της σωματειακής επιτροπής στην επιχείρηση και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.
Στο πλευρό των απεργών είναι από το πρωί και κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Χρήστο

Υπενθυμίζουν τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις, σημειώνουν προσδοκίες...


ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

«Σε θετικό κλίμα» ξεκινούν οι αντιλαϊκές διεργασίες και τα παζάρια κυβέρνησης και ευρωπαϊκών «θεσμών» με φόντο τον 4ο κύκλο της «ενισχυμένης εποπτείας», στον οποίο συγκαταλέγονται η διαμόρφωση των μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2020 - 2023, ενώ βέβαια στον ίδιο κύκλο μεταφέρεται και το

Νέοι πόλεμοι και παλιές υποχρεώσεις


Η νέα κυβέρνηση σχηματίστηκε, οι βουλευτές ορκίστηκαν, τα πρώτα κυβερνητικά συμβούλια και οι πρώτες κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις οσονούπω ξεκίνησαν και το κυβερνητικό πρόγραμμα μπήκε πλέον στη φάση της υλοποίησής του. Το πρόγραμμα εμφανίζεται άκρως δυναμικό, απόλυτα αντίστοιχο με την ευρεία πλειοψηφία που ο ελληνικός λαός

Το ΚΚΕ έχει μια ζεστή, ανοιχτή αγκαλιά για όλους


Καλώς γύρισες Διονύση, αλλά…

Το όνομά του έκανε το μεγαλύτερο ντόρο ανάμεσα στις άλλες παρουσίες στο φετινό Φεστιβάλ, με τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα πάρουν μέρος.

Η επιστροφή του ασώτου Τσακνή…
Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους κακοφάνηκε και αναρωτήθηκαν γιατί να σφαχτεί “ο μόσχος ο σιτευτός” για χάρη του.

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου


39 χρόνια μετά την δολοφονία, 28 Ιουλίου 1980, της Σωτηρίας από το μπράβο -οδηγό της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτήρια Βασιλακοπούλου, καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή πρόσφορα, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα

Καμία αναμονή. Στο δρόμο της αντεπίθεσης...


Η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ έχει συγκροτηθεί, οι υπουργοί είναι στις θέσεις τους, η αντιλαϊκή πλειοψηφία στη Βουλή ήδη «τρέχει» το έργο της, έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, και οι πρώτες δέκα μέρες επιβεβαιώνουν όσα έλεγε το ΚΚΕ προεκλογικά.

Επιβεβαιώνουν ότι ο νέος πολιτικός συσχετισμός και η κυβερνητική εναλλαγή μεταξύ των δύο

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»


Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 20 - 21 Ιούλη:

Ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση ΝΔ

Καμία αναμονή - Οργάνωση της αντεπίθεσης...

45 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα

Το Κυπριακό ζήτημα και πώς άνοιξε ο δρόμος για την εισβολή...


Σαν σήμερα (Σάββατο), στις 20 Ιούλη του 1974, τουρκικά στρατεύματα αποβιβάζονταν στην Κύπρο ανοίγοντας μια νέα σελίδα στο δράμα του κυπριακού λαού, με το 38% του νησιού να παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή έως τις μέρες μας. 
Είχε προηγηθεί πραξικόπημα στην Κύπρο για την ανατροπή του Μακαρίου.

Χαρίλαος Φλωράκης


“Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει. Και φουντώνει. Και μεγαλώνει. Και καρπίζει. Και ρίχνει νέους σπόρους στη γη. Και οι κύκλοι επαναλαμβάνονται…”
 
Ο Χαρίλαος Φλωράκης γεννήθηκε στις 20 Ιούλη 1914 στο χωριό Παλιοζογλώπι (Ραχούλα σήμερα) του Δήμου Ιτάμου, των θεσσαλικών Αγράφων. Ηταν το τέταρτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του.