Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ολοκληρώνεται το ξεστήσιμο της κατασκήνωσης


29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

«Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!»

Μετά την υποδειγματική οργάνωση του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, τόσο για να στηθεί, όσο και κατά τη διάρκειά του, με την εθελοντική δουλειά μελών και φίλων της ΚΝΕ

1 στους 6 Αμερικάνους δεν μπορεί να πληρώσει το νοίκι

Δεν μπόρεσε να πληρώσει το νοίκι του Ιούνη, ένας στους έξι εργαζόμενους Αμερικανούς, λόγω της κρίσης του Covid-19, και περίπου το 30% των ενοικιαστών δηλώνουν ότι αδυνατούν ή φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν το νοίκι του Ιούλη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου
Απογραφής των ΗΠΑ, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 73,8 εκατομμύρια ανθρώπους μεταξύ της 2ας και της 7ης Ιουλίου.

Ενάντια στις απειλές και τη στοχοποίηση συναδέλφων

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι απειλές και η στοχοποίηση συναδέλφων δημοσιογράφων από τον βουλευτή της ΝΔ Κ.Μπογδάνο – όπως έκανε με τους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο και Μαρία Δεναξά- είναι ένας κρίκος σε μια επικίνδυνη εξέλιξη που θέλει ελεύθερο το πεδίο της καλλιέργειας της ξενοφοβίας, του ρατσισμού,

Οργανώσου στο Σωματείο



ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ
ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ


Όσους νόμους και να ψηφίσουν, όσο και αν θέλουν να μας πείσουν πως τα δικαιώματά μας ρυθμίζονται με βάση τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, εμείς λέμε καθαρά: η Κυριακή αργία δεν είναι περασμένα ξεχασμένα για εμάς. Δεν θα τους την χαρίσουμε!

Τα τραγούδια έχουν Ιστορία: Ο Τσιγγάνος ήταν αντάρτης του ΕΛΑΣ

Τραγούδι-θρύλος καταχωρισμένο αρχικά στην Τσιτσανική δημιουργία, στη συνέχεια αποδόθηκε στην Ιωάννα Γεωργακοπούλου με την οποία άλλωστε γραμμοφωνήθηκε το 1949.

Η παλιά ρεμπέτισσα αποκαλύπτει ότι ο "Τρελός Τσιγγάνος" ήταν πρόσωπο της Ιστορικής πραγματικότητας, αντάρτης του ΕΛΑΣ, μέλος της εθνικής αντίστασης, που εκτελέστηκε από τα Ες-Ες. Στον άγνωστο αυτό στρατιώτη της

Ο ρόλος του προεπαναστατικού Τύπου στην ανάπτυξη της ταξικής πολιτικής συνείδησης της γυναίκας

Μια σύντομη αναφορά στην 
Κονκόρντια Νικολάεβνα Σαμοΐλοβα


Η ευτυχία σάς αγνόησε, η ζωή σάς εγκατέλειψε.
Πολύ καιρό περάσατε δεμένες με της σκλαβιάς τις αλυσίδες.
Πολύ καιρό, νικημένες, σκύβατε το κεφάλι.
Πολύ καιρό στης αμάθειας το σκοτάδι μέσα ζήσατε.
Πολύ καιρό σας περιγελούν τ' αφεντικά, στην αδυναμία σας πατώντας...
Ομως τα μάγια λύθηκαν, πάνε πια.

Τετρασέλιδο φυλλάδιο του ΚΚΕ.



«Η Υγεία στις μέρες της πανδημίας: Παγκόσμιο θύμα
του κέρδους και απόδειξη της ανωτερότητας του σοσιαλισμού»

Είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης. Το ξέσπασμα της πανδημίας και οι συνέπειές της συγκλονίζουν. Οι εικόνες από ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ιταλία, η Βρετανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ, αλλά και η κατάσταση στην Ελλάδα, παρά τους χαμηλούς δείκτες, είναι τραγικές.

Σε όλο τον προηγμένο καπιταλιστικό κόσμο τα συστήματα Υγείας αποδείχτηκαν ανεπαρκή έως ανίκανα να αντιμετωπίσουν μια αναμενόμενη πανδημία.

Φανατικός αντικομμουνιστής...

Σαν τον παλιό χωροφύλακα που εκτός από ειδικός στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, μέσα στη γραφικότητά του παρίστανε και το «λαγωνικό» που «μυρίζεται» τα πάντα...

Έτσι λειτουργεί τις τελευταίες μέρες ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος, στοχοποιώντας ασύστολα όποιον θεωρεί ότι «βλάπτει την έννομη τάξη»: Καλεί την εργοδοσία της δημοσιογράφου Ελ. Κουμάντου να της κάνει «συστάσεις» για το τι θα γράφει και πώς θα σχολιάζει τις εξελίξεις, ακόμα και μέσω του προσωπικού της λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Εκδήλωση της ΚΝΕ για τον Μήτσο Παπαρήγα

Με αφορμή το 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ οργάνωσαν εκδήλωση τιμής στον Βολιώτη κομμουνιστή συνδικαλιστή Μήτσο Παπαρήγα.

Στις 5 το απόγευμα τα πούλμαν με τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ έφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας, την οποία νωρίτερα τα μέλη της ΚΟ Μαγνησίας του

Εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο


Πραγματοποιείται, 20/7/1974, η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, με τμήματα του τουρκικού στρατού να αποβιβάζονται στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους χουντικούς, αξιωματούχοι των ΗΠΑ ξεκαθάριζαν ότι εκείνο που προείχε ήταν να διαφυλαχτεί ανέπαφη η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, πράγμα που σήμαινε πως η Ελλάδα όφειλε να μην αναλάβει στρατιωτική πρωτοβουλία σε βάρος της Τουρκίας.

Φραξιονιστική επίθεση στο ΚΚΕ


Συνέρχεται η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (20-25/7/1927), η οποία καταδικάζει τη νέα φραξιονιστική επίθεση των λικβινταριστών, χαρακτηρίζοντας την τάση αυτή μικροαστική αντιδραστική παρέκκλιση στο Κόμμα που ενθαρρύνθηκε από τη φραξιονιστική δράση της τροτσκιστικής-ζηνοβιεφικής αντιπολίτευσης στην ΕΣΣΔ.

Η Ολομέλεια καταδίκασε επίσης τη στάση των κεντριστών (Σ. Μάξιμου, Τ. Χαΐνογλου και Κ. Σκλάβου) που με τις παραιτήσεις τους από το Πολιτικό Γραφείο στην ουσία συντάχθηκαν με τους λικβινταριστές.

Καπετάν Γιώτης


Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ! Η σπορά μένει.

Γεννιέται, 20/7/1914, στο Παλιοζογλώπι του Δήμου Ιτάμου στα Αγραφα της Καρδίτσας ο Χαρίλαος Φλωράκης ( Καπετάν Γιώτης ). «Εφυγε» πλήρης ημερών στις 22/5/2005, από ανακοπή καρδιάς.

Το 1929 γίνεται μέλος της ΟΚΝΕ. 

Το 1933 μπαίνει στη Σχολή Τηλεγραφητών των ΤΤΤ (Τηλεγραφίας - Ταχυδρομείων - Τηλεφωνίας). Οντας σπουδαστής κηρύσσεται η μεγάλη απεργία των «Τριατατικών».