Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Η Εθνική Ουκρανίας λανσάρει φανέλα με το σύνθημα των συνεργατών των ναζί!


Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ουκρανίας πυροδότησε οργή στο Διαδίκτυο μετά την αποκάλυψη του νέου της κιτ για το Euro 2020, το οποίο εμφανίζει την κραυγή των Ναζί συνεργατών που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δολοφονία Εβραίων και Πολωνών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κοινό απεργιακό κάλεσμα σωματείων εμπορίου Θεσσαλονίκης


ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!.

ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

ΚΟΙΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία

Πριν ακόμα η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, οι εφοπλιστές ενιαία μέσα από την εργοδοτική τους ένωση, άρχισαν να ξεσαλώνουν. Με αφορμή την Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία στις 10 Ιούνη, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την απεργία όλων των ναυτεργατικών σωματείων.

Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι αστυνομικές δυνάμεις από την περίμετρο του ΑΠΘ!


Η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές, χρησιμοποιώντας ως αφορμή ενέργειες και δράσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς συλλόγους και το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, προσπαθούν να επιβάλλουν την παρουσία της αστυνομίας στις σχολές μας, να προωθήσουν την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, την προσπάθεια εφαρμογής του οποίου έχουν εμποδίσει στη πράξη οι φοιτητές με τον αγώνα τους.

"Γιατί να απεργήσω την Πέμπτη";


Αυτή είναι η καλύτερη ερώτηση που θα μπορούσε να απευθύνει στον εαυτό του ένας νέος εργαζόμενος σήμερα και τις ώρες που απομένουν μέχρι τη γενική πανεργατική απεργία.

Γιατί, λοιπόν;

Η «δήλωση μετανοίας» του Αρη και η αλήθεια

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΤΣΑΡΟΥ

Μια συγκλονιστική γραπτή μαρτυρία βασισμένη σε αφήγηση του καπετάν Διαμαντή

Το τελευταίο διάστημα παραδόθηκε στο Αρχείο του ΚΚΕ ένα συγκλονιστικό κείμενο. Συγγραφέας του είναι ο Πάνος Τσαρός από τη Στυλίδα, παλαίμαχος κομμουνιστής και στέλεχος του Κόμματος, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η αξιοπιστία του συγγραφέα, καθώς και των άλλων προσωπικοτήτων που επικαλείται (καπετάν Διαμαντής, Θανάσης Τσαρός - Γαβριώτης κ.ά.), δίνει στο κείμενο την αξία ντοκουμέντου, παρότι αυτό αποτελεί προσωπική του μαρτυρία.

Δεν το συγχωρούν


Τον κίνδυνο να επικρατήσει η «στασιμότητα» αντί της «προόδου», εξαιτίας των λαϊκών αντιδράσεων για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, επισημαίνουν τα αστικά επιτελεία, καλώντας την «να μην κάνει πίσω», αλλά να προχωρήσει στους «εκσυγχρονισμούς» που έχει αναγγείλει στα Εργασιακά, στην Υγεία, στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία και σε άλλους τομείς.

Ωμή παρέμβαση στους Φοιτητικούς Συλλόγους τα περί «ενιαίου ψηφοδελτίου»


Απαράδεκτη, ωμή και προκλητική παρέμβαση στους φοιτητικούς συλλόγους χαρακτήρισε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος την πρόθεσή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει ενιαίο ψηφοδέλτιο στις Φοιτητικές Εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Το αντεργατικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι η απεργία...


«Το εργασιακό νομοσχέδιο του Χατζιδάκη μαθηματικά θα ψηφιστεί όσο μαζική και αν είναι  η απεργία». Ποιος τα λέει αυτά; Ούτε ο Κ. Χατζηδάκης, ούτε ο Αδ. Γεωργιάδης, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Αυτός που δηλώνει σίγουρος ότι η κυβέρνηση θα τα ...καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης! Και όπως εξηγεί στο Twitter, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη λύση: «Πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές δυνάμεις που όχι μόνο θα αντιπαλέψουν, αλλά και που μπορούν να αλλάξουν αυτούς τους αντεργατικους νόμους ως κυβερνητική πλειοψηφία»!

Εμπορευματοποίηση της υγείας


Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα σύμπραξης/ συνεργασίας του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από τον διαρκή στόχο όλων των ελληνικών κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια: το σταδιακό ξεπούλημα της δημόσιας υγείας. Γι' αυτό άλλωστε όλοι τους φροντίζουν κάθε χρόνο να μειώνουν τη χρηματοδότηση στην υγεία και να εντείνουν την υποστελέχωση των δημόσιων δομών Υγείας, προκαλώντας έτσι την απαξίωσή τους και σπρώχνοντας τούς ασθενείς προς τους ιδιώτες.

Στα σκουπίδια να πετάξουν οι εργαζόμενοι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη


Όσο θράσος κι αν επιστρατεύσει ο υπουργός Εργασίας για να παρουσιάσει ως δήθεν φιλεργατικό το νομοθετικό του έκτρωμα, δεν πείθει κανέναν.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


08/06/1815

Ολοκληρώνεται το Συνέδριο της Βιέννης, που είχε ως κύριο αντικείμενο το μέλλον της Ευρώπης μετά την ήττα του Ναπολέοντα και της Γαλλικής Επανάστασης.

08/06/1867

Γεννιέται ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ, που θεωρείται ο «μεγαλύτερος Αμερικανός αρχιτέκτονας όλων των εποχών» (Αμερικανικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων).