Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Το Μαουτχάουζεν μέσα από τα μάτια του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Το στρατόπεδο συγκέντρωσης,  Μαουτχάουζεν  - Γκούζεν, ήταν Ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης που κατασκευάστηκε στην Αυστρία κυρίως για την κράτηση και την καταναγκαστική εργασία

Καθημερινότητα ο συνωστισμός στα πλοία

Καθημερινότητα είναι ο συνωστισμός εντός και εκτός πλοίων μετά και την αύξηση της πληρότητας από την κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ακτοπλόοι εφοπλιστές.

Στη Σκόπελο, όπως μας ενημέρωσαν αναγνώστες, οι επιβάτες κλήθηκαν να μπουν γρήγορα γρήγορα στο πλοίο «Express skiathos» διότι είχε αργήσει το δρομολόγιο!

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε !!!


ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''COVID19'' 

ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!!

Κι όμως! Είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι σας λένε για τον κορωνοϊό. Σας αποκρύβουν βασικές λεπτομέρειες για να μην προκληθεί μαζικός πανικός.
Λάθος, κατά την άποψή μου! Θα έπρεπε ο κόσμος να έχει πλήρη ενημέρωση. Να ξέρει τι τον περιμένει έτσι και, ω μη γένοιτο, μπλεχτεί στα βρόγχια του COVID.

Η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους για να κουκουλώσει τις ευθύνες της

Η κυβέρνηση κουνά το δάχτυλο στους νέους που «δεν καταλαβαίνουν τι διακυβεύεται και κάνουν πάρτι, διασκεδάζουν, πάνε διακοπές», για να κουκουλώσει τις εγκληματικές ευθύνες που η ίδια έχει για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Οι ασυνείδητοι κατά την κυβέρνηση νέοι είναι αυτοί που κλείστηκαν δυο μήνες στα σπίτια τους προσπαθώντας να διαβάσουν, να δώσουν

Τα επιτεύγματα της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης στη Σοβιετική Ένωση


Δημοσιεύουμε το κείμενο της παρουσίασης των επιτευγμάτων της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης στη Σοβιετική Ένωση, όπως αυτή έγινε στο «ΣΗΜΑ», στις 14/10, από την σ. Τάνια Ζωγράφου. Η παρουσίαση συνοδευόταν από οπτικό υλικό, αναφορές στο οποίο υλικό, βρίσκονται μέσα στη ροή του κειμένου.

Ολομέτωπη επίθεση σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

«Προμετωπίδα» του σχεδίου της Επιτροπής αποτελούν τα νέα αντεργατικά μέτρα με αιχμή την κατεδάφιση όσων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και του αμιγώς κεφαλαιοποιητικού συστήματος, που μετατρέπει την επικουρική σύνταξη σε «ατομικό επενδυτικό προϊόν».

Πώς ο Δένδιας έκανε σημαία το διεθνές δίκαιο και το κακοποίησε

Η κρίση του Ιουλίου με την τουρκική NAVTEX νότια του Καστελλόριζου και την ανάπτυξη των πολεμικών στόλων Ελλάδας και Τουρκίας, επισφράγισε διαδικαστικά και σκηνοθετικά μια ήδη έντονη διπλωματική κινητικότητα. Η κινητικότητα αυτή ευθυγραμμίζεται με το βασικό υπόστρωμα των τουρκικών αναθεωρητικών απόψεων που θέλουν την διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης ως προς το καθεστώς κυριαρχίας

«Εχω να πατήσω στεριά από τον Δεκέμβριο... »

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


Τα τηλεγραφήματα που φτάνουν από τους εργάτες συγκλονίζουν!

 Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

«Αισθάνομαι καταπονημένος και αδύναμος σωματικά, αγχωμένος και στρεσαρισμένος», «ο παραπάνω χρόνος παραμονής μάς έχει καταβάλει σωματικά και πνευματικά με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα στο χώρο εργασίας μας».

Διαβάστε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»

Διαβάστε στο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», 8 - 9 Αυγούστου 2020:
  • Πόρισμα Πισσαρίδη - «Ταμεία ανάκαμψης» της ΕΕ: Στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων σημαίνει πληρώνει την κρίση ο λαός
  • Συμφωνία με Αίγυπτο για ΑΟΖ: Κρίκος σε μια αλυσίδα  επικίνδυνων «διευθετήσεων» με σφραγίδα ΝΑΤοπ - ΕΕ
  • Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού: Η καραμέλα της «ατομικής ευθύνης» και οι πραγματικές αιτίες

Ο Ι. Β. Στάλιν ορίζεται,Ανώτατος Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ

Ο Ι. Β. Στάλιν ορίζεται, 8/8/1941, Ανώτατος Αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΣΣΔ.

Ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι , Στάλιν, γεννήθηκε στις 21/12/1879, πέθανε στις 5 Μαρτίου 1953.

Ο Στάλιν, επικεφαλής της ΚΕ του ΚΚ,(μπολσεβίκων) της ΕΣΣΔ και του σοβιετικού κράτους, συνεχιστής του Λένιν στο τεράστιο ιστορικό έργο της σοσιαλιστικής πορείας των σοβιετικών ανθρώπων, ήταν ένας από τους πιο επιφανείς ηγέτες του προλεταριάτου της ΕΣΣΔ, αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Τίθεται σε λειτουργία το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν

Τίθεται σε λειτουργία, 8/8/1938, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν στην Αυστρία.

Στα χρόνια του χιτλερικού φασισμού το Μαουτχάουζεν υπήρξε συνώνυμο του θανάτου και τόπος μαρτυρίου για περισσότερους από 200.000 κρατούμενους από σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Το Α’ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών θέτει τον «Ριζοσπάστη» εκτός νόμου

Το Α’ Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών, 8/8/1925, θέτει τον «Ριζοσπάστη» εκτός νόμου.
Ο συντάκτης της εφημερίδας Τ. Φίτσιος καταδικάζεται σε φυλάκιση.
Το Κόμμα εκδίδει την «Προλεταριακή Πάλη».


Ο ΤΑΚΗΣ ξημεροβραδιαζόταν στην εφημερίδα μας. Ξεχνούσε να φάει, αλλά ξεχνούσε και να κοιμηθεί: Ηταν η συνείδηση του "Ριζοσπάστη".

Γεννιέται ο Εμιλιάνο Ζαπάτα

Γεννιέται, 8/8/1879, ο μεξικανός επαναστάτης Εμιλιάνο Ζαπάτα, ηγέτης της ένοπλης εξέγερσης των αγροτών που ξέσπασε το 1910.

 H επανάσταση του 1910 - '20 κατά του δικτάτορα Πορφίριο Ντίας, υπό τον Εμιλιάνο Ζαπάτα και το Πάντσο Βίγια, αλλά που όλη του η πορεία, μετά το θάνατο του Ζαπάτα και τον εξοστρακισμό του Βίγια, περιστρέφεται γύρω από τα διλήμματα και τους φόβους της εγχώριας καθεστηκυίας τάξης.