Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η ΕΠΟΝ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Σελίδες άφταστου πατριωτικού μεγαλείου και εθνικής έξαρσης

Συμπληρώνονται 80 χρόνια από την ίδρυση, στις 23 Φεβρουαρίου 1943, της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της θρυλικής ΕΠΟΝ, της μεγαλύτερης οργάνωσης νεολαίας που δημιουργήθηκε ποτέ στη χώρα. Ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια της οργάνωσης, υπήρξε η ΕΠΟΝ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που πρωτοστάτησε στους αγώνες για την απελευθέρωση από τους χιτλερικούς κατακτητές, ποτίζοντας το δέντρο της λευτεριάς με το αίμα δεκάδων φοιτητών μελών της.

«25 χρόνια υποσχέσεις από τις κυβερνήσεις και τελικά το ΟΑΚΑ και ο Άγιος Κοσμάς κλείνουν...»


Ο Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου ήρθε στο Podcast του 902.

Πρώτος καλεσμένος, λίγες μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στις εκλογές με το ΚΚΕ, στο Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Όλη η Ελλάδα ένα ορμητήριο πολέμου για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς


Βήμα το βήμα ενισχύεται όλο και περισσότερο η εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε απέραντο ορμητήριο πολέμου, αλλά και σε στόχο αντιποίνων.

Καρατζαφέρης: Για πάντα «ΛΑΓΟΣ»...


Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε να επανεμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές ο ακροδεξιός, αντικομμουνιστής, ρατσιστής και πάντα «λαγός» εξελίξεων Γιώργος Καρατζαφέρης. Δεν ξέρουμε σε τι βάσανο έχουν μπει τα διάφορα επιτελεία και ανασύρουν στην επιφάνεια χρεοκοπημένους τσαρλατάνους σαν τον πρώην πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.).

Το «Μακελειο της Βάλτας»

 Στις 23 Φλεβάρη 1944 έγινε το μεγάλο φονικό της Βάλτας (Κασσάνδρεια). Δύο νέοι άνδρες απαγχονίστηκαν στο κέντρο του χωριού και εικοσιοκτώ τουφεκίστηκαν σε τοποθεσία έξω απ’ το χωριό από γερμανικό εκτελεστικό απόσπασμα συνεπικουρούμενο από ντόπιους συνεργάτες των Γερμανών. Στις 3 Μάρτη απαγχονίστηκε και τρίτος.

Ποιος θα είναι δυνατός;


Με τον στόχο της επενδυτικής βαθμίδας «υπό μάλης», η κυβέρνηση ψηφίζει αβέρτα νομοσχέδια και τροπολογίες της τελευταίας ώρας, που αθροίζονται στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, για τη βελτίωση του «επενδυτικού κλίματος». Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής δεν τον «ξεπλένει» από το γεγονός ότι ψήφισε τα μισά νομοσχέδια της ΝΔ και προεκλογικά «σφυρίζει κλέφτικα».

Κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ; «Τα πάντα είναι πιθανά»


Αντί πολλών σχολίων παραθέτουμε το απόσπασμα και την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ και τον δημοσιογράφο Απ. Μαγγιριάδη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στενός συνεργάτης πλέον του Αλέξη Τσίπρα και κατά πάσα πιθανότητα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε στην συγκεκριμένη συνέντευξη ο ίδιος ο πρώην υπουργός.

Στα πρόθυρα περαιτέρω κλιμάκωσης Ρωσία και ΝΑΤΟ


Χαρακτηριστικές οι κινήσεις των Πούτιν και Μπάιντεν παραμονές της επετείου από τη ρωσική εισβολή

Την παραμονή της πρώτης επετείου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η Ρωσία και η Δύση βρίσκονται στα πρόθυρα μιας περαιτέρω κλιμάκωσης, όπως σηματοδότησαν η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη Συνθήκη New START και η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε Κίεβο και Βαρσοβία.

Στους δρόμους του αγώνα για την Υγεία του λαού

 
Τ
ην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και κρατικούς πόρους, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, την ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ απαίτησαν χτες οι υγειονομικοί με στάση εργασίας στην Αθήνα κατά την πρωινή βάρδια και κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας. Ταυτόχρονα, στην υπόλοιπη Ελλάδα οι υγειονομικοί απεργούσαν, οργανώνοντας μαχητικές παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και άλλες δράσεις.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος παντού ξεσηκωμός»

Αποτράπηκε η προσπάθεια έξωσης οικογένειας από το σπίτι της στην Καλαμαριά

Κάτω από την δυναμική παρέμβαση φορέων και σωματείων της περιοχής, αποτράπηκε η προσπάθεια έξωσης μιας οικογένειας, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund και ο αγοραστής προσπάθησε να πετάξει έξω τους ιδιοκτήτες, μια συνταξιούχο και έναν αυτοαπασχολούμενο.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 23/02/1440

Ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος παρουσιάζει την εφεύρεσή του: Την τυπογραφία. 

Γουτεμβέργιος