Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Στο ίδιο γήπεδο...

Αν κάτι επιβεβαίωσαν οι προχτεσινές τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων, αλλά και οι πρώτες μετεκλογικές μέρες, είναι ότι η αντιπαράθεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται «στο ίδιο γήπεδο». Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι υπηρετούν το ίδιο σχέδιο, που περιλαμβάνει, από τη μια, το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και, από την άλλη, τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας για λογαριασμό της αστικής τάξης. Ας το δούμε αυτό με δυο παραδείγματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Ψυχικά νοσούντες» όσοι δεν ξεχνάμε

Μια απάντηση στην κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, τη νέα υφυπουργό Εργασίας, για την «αγιοποίηση των αγώνων» κατά της δικτατορίας και τους «ψυχικά νοσούντες»..

Η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου είναι υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με το βιογραφικό της, όπως δημοσιεύεται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ άλλων, το 2016 ήταν η υπεύθυνη οικονομολόγος

Ο δεκάλογος του γύφτου

🤓🧐 Ευκολάκι…

«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα για εσάς και αυτό που αντιπροσωπεύετε. Ήρθε η ώρα για σαφήνεια! Έχουμε συγκεντρώσει 10 βασικά αιτήματα για τον επόμενο πρόεδρο της Επιτροπής. Ρίξτε μια ματιά και ενημερώστε μας αν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εσάς».

«Ακραίες» ελλείψεις σε υποδομές και μηχανισμούς πρόληψης με ευθύνη κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών


Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Χαλκιδικής. Συμπαραστέκεται στους πάνω από 100 τραυματίες και στους πληγέντες (κατοίκους, επαγγελματίες και παραθεριστές), που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε υποδομές στο οδικό και στο ηλεκτρικό δίκτυο, σε κατοικίες, καταστήματα και καλλιέργειες.

«Λαγός» για νέες και διαρκείς αυξήσεις των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

\ΜΕΛΕΤΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε οι εργαζόμενοι να εξαναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερα χρόνια (περίοδος εργασίας) και να παίρνουν λιγότερα χρόνια σύνταξη (περίοδος συνταξιοδότησης), προκρίνει μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με πρόσχημα τη «βιωσιμότητα» των συνταξιοδοτικών συστημάτων και... την απόδοση επαρκών συντάξεων.

Ένα ξεχωριστό Αντάμωμα στην Ανταρτομάνα Ευρυτανία (το ποτάμι... γυρίζει πίσω)!


"...του ντουφεκιού μου τη βροντή κάν' την αστροπελέκι, για να λουφάξει ο τύραννος και να ξυπνήσει ο σκλάβος" (στίχοι από την "Προσευχή του Αντάρτη")

Στη θρυλική Ανταρτομάνα Ευρυτανία 
 ανταμώνουν, στις 12-14 Ιούλη, χιλιάδες ανυπότακτοι 
αντιιμπεριαλιστές νέοι και νέες απ' όλη την Ελλάδα!

Εξι νεκροί κι ένας αγνοούμενος από καταιγίδα στη Χαλκιδική


*
Εξι νεκροί, ένας αγνοούμενος και δεκάδες τραυματίες από την καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα τη Χαλκιδική, προκαλώντας ζημιές με ξεριζωμένα δέντρα, αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα και μετατρέποντας δρόμους σε χειμάρρους. 
Η κακοκαιρία διέλυσε στην κυριολεξία τις πρόχειρες κατασκευές που στήνονται στις τουριστικές περιοχές ενώ παρά τις

Παρακαταθήκες


Η εικόνα της «συναίνεσης», που «έβγαλε μάτι» το μεσημέρι της Τρίτης σε όλα τα υπουργεία κατά τις τελετές παράδοσης - παραλαβής ανάμεσα σε πρώην και νυν υπουργούς, είναι αποκαλυπτική.

Ξεκίνησε να «χτίζει» πάνω στις αντιλαϊκές «παρακαταθήκες» του ΣΥΡΙΖΑ


Την αίσθηση του «κατεπείγοντος» για το κλείσιμο των αντιλαϊκών «εκκρεμοτήτων», με βάση - όπως χαρακτηριστικά καταγράφεται στα επίσημα κείμενα - τα «συμπεφωνημένα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης» ΣΥΡΙΖΑ, εξέπεμψε ο Κυρ. Μητσοτάκης χτες στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, προαναγγέλλοντας ένα «νέο μοντέλο διακυβέρνησης» για την ταχύτερη υλοποίηση της ίδιας πολιτικής, που τσακίζει το λαό για την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

1949: Η Γιουγκοσλαβία κλείνει τα σύνορά της με την Ελλάδα

Η Γιουγκοσλαβία κλείνει τα σύνορά της,11/7/1949, με την Ελλάδα. Ο Ν. Ζαχαριάδης σε άρθρο του με τίτλο «Το στιλέτο του Τίτο χτυπά πισώπλατα τη Λαϊκοδημοκρατική Ελλάδα» καταγγέλλει ανοιχτά τη στάση της γιουγκοσλαβικής ηγεσίας.

Τι έγινε στο Καϊμακτσαλάν;