Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Αντίο Μίκη

Αντίο Μίκη

Η πολιτική διαθήκη του Μίκη: «Θέλω να αφήσω τον κόσμο αυτόν σαν κομμουνιστής»

 
 Ο Μίκης Θεοδωράκης, προαισθανόμενος το τέλος της ζωής του, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, δίνοντάς του το στίγμα των τελευταίων του επιθυμιών.

Οι επικουρικές συντάξεις κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και θυσίες, δεν είναι «επενδύσεις»


Στους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οι εργαζόμενοι εδώ και δεκαετίες για να κατακτήσουν την κοινωνική ασφάλιση, την οποία χτύπησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στην Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων.

Πολύ ακριβά θα πληρώσει ο λαός το υπερμνημόνιο «Ελλάδα 2.0» για χάρη της κερδοφορίας των ομίλων


Το σχέδιο "Ελλάδα 2.0" έρχεται να υπηρετήσει με όλους τους τρόπους τα συμφέροντα των ομίλων της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας, ενώ ο λαός κι οι εργαζόμενοι πληρώνουν και θα πληρώσουν πιο ακριβά το λογαριασμό του "υπερμημονίου".

Θηλιά στο λαιμό των λαών η ανάκαμψη για το κεφάλαιο


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναφορικά με την εξέλιξη του ΑΕΠ στη διάρκεια του β' φετινού τριμήνου, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, ενόψει των πρωθυπουργικών εξαγγελιών αλλά και της κατάθεσης του προσχεδίου κρατικού προϋπολογισμού για το 2022, σχεδιάζει την αξιοποίηση του όποιου επιπλέον δημοσιονομικού χώρου για νέες παρεμβάσεις στήριξης των ισχυρών επιχειρήσεων και ομίλων.

Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας ενάντια στους εκβιασμούς και στις αναστολές


Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, αντιδρώντας στην εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης που προβλέπει αναστολή καθηκόντων για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Με βαθιά συγκίνηση και ακατάπαυστο χειροκρότημα αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

*

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη: 

Με βαθιά συγκίνηση κι ένα ακατάπαυστο χειροκρότημα αποχαιρετούμε τον Μίκη Θεοδωράκη, αγωνιστή-δημιουργό, οδηγητή και πρωτεργάτη μιας νέας, μαχόμενης τέχνης στη μουσική.

Ραδιοφωνική ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη



ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ  ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1951

 Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο με απόσπασμα από ραδιοφωνική ομιλία του Νίκου Ζαχαριάδη, που μεταδόθηκε στις 2 Σεπτέμβρη 1951, από το ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ελλάδα» που εξέπεμπε από το Βουκουρέστι.

Πρόβα τζενεράλε


«Πρόβα τζενεράλε» για το «νέο ΕΣΥ» της γενικευμένης εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία γίνεται από χτες η αναστολή εργασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στα νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες δομές Υγείας, με πρόσχημα τους εμβολιασμούς, πίσω από τους οποίους η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την αναζωπύρωση της πανδημίας, με την πολιτική του «κόστους - οφέλους» που αφήνει απροστάτευτο και εκτεθειμένο τον λαό.

Από το «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» στο «σας παραδίδουμε την Ελλάδα στα χέρια σας»


Η «συμβολική» κίνηση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ (βίντεο) - Μια ζωή ραγιάδες!

Ο κύριος Κώστας Τασούλας είναι πρόεδρος της Βουλής κι όταν μιλάει δημόσια – το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος – εκπροσωπεί την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, τουλάχιστον σε επίπεδο αστικών θεσμών. 

Ρε φίλε, μια κοπέλα βίασαν, όχι την ομάδα σου…


Το ξέρατε για τον Σεμέδο και θέλατε να τον πουλήσετε…
Το έστησαν γιατί δεν τον ήθελαν. Άκου που σου λέω…
Μα όχι, τον καλύπτουν τον Σεμέδο, με την ανακοίνωση…
Και η άλλη πήγε για τα λεφτά. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής…

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων


Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική, απαίτησαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, με συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούσαν την κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Παρακολουθεί την παραλλαγή «Mu» του κορονοϊού


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να είναι ανθεκτικές στα εμβόλια

Μια νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2, που έχει βαπτιστεί «Mu» και ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, παρακολουθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


02/09/1872

Πραγματοποιείται στη Χάγη το 5ο Συνέδριο της Α’ Διεθνούς (2-7/9/1872), που χαρακτηρίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση σοσιαλιστών (Κ. Μαρξ) και αναρχικών (Μ. Μπακούνιν) και το οποίο έληξε με νίκη των σοσιαλιστών και την αποβολή του Μπακούνιν από τη Διεθνή.

Ως συνέπεια, οι αναρχικοί ανακήρυξαν το συνέδριο άκυρο και προχώρησαν στη σύγκληση χωριστού συνεδρίου λίγες μέρες αργότερα στο Σεν Ιμιέρ.