Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Η Γαλλία δεν θέλει μετανάστες


Η Γαλλία αποίκισε 72 χώρες, αλλά δεν θέλει μετανάστες.

Έτοιμη από καιρό για ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με το άρθρο 28 που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους


Σχεδιασμένη από καιρό είχε η κυβέρνηση της ΝΔ τη μεθόδευση για την εμφάνιση και ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα μέσω της αξιοποίησης του άρθρου 28 του Συντάγματος, για να ξεπεραστούν τα συνταγματικά εμπόδια του άρθρου 16, το οποίο βέβαια επιδιώκει να αναθεωρήσει. 

Στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής τα ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα


Το προφίλ μιας πιο «σοβαρής» εθνικιστικής παράταξης, που θα παίξει πιο αποτελεσματικά τον ρόλο της ως στήριγμα των επιδιώξεων του κεφαλαίου, προσπάθησε να φιλοτεχνήσει ο πρόεδρος της ΚΟ του φασιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», Β. Στίγκας, μιλώντας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

«Υπουργείο αντιπολίτευσης» πιστό στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις


 Στα «γεμάτα» και για τη νέα θητεία του στο «υπουργείο αντιπολίτευσης» ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Σ. Φάμελλο, στην ομιλία του να «τάζει» στην κυβέρνηση «αντιπολίτευση» πιστή στην καπιταλιστική ανάπτυξη, στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο» και στις ΝΑΤΟικές δεσμεύσεις - αντιπολίτευση δηλαδή βγαλμένη από τα πιο τρελά της όνειρα.

Πληθωρισμός κοροϊδίας

Πληθωρισμός ...κοροϊδίας τις μέρες αυτές, με αφορμή τη συζήτηση περί «πληθωρισμού απληστίας» για την οποία κάνει λόγο το ΔΝΤ, σύμφωνα με το οποίο το 45% των αυξήσεων σε βασικά είδη οφείλεται λίγο - πολύ στην «υπερβολική» κερδοφορία των ομίλων, πολύ πιο πάνω από τα κόστη παραγωγής και το κέρδος που οι ίδιοι βαφτίζουν «εύλογο». Και μόνο βέβαια τα περί «υπερβολικής» κερδοφορίας αφήνουν στο απυρόβλητο την «κανονική» και «νόμιμη» κερδοφορία, που θωρακίζουν με τους νόμους τους όλες οι κυβερνήσεις, με «θεματοφύλακες» τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ.

«Καλώς σας βρήκαμε συναδέλφισσες και συνάδελφοι!»


Χαιρετίζουμε από καρδιάς τους συναδέλφους μας σε όλα τα καταστήματα των Ιωαννίνων και όλης της χώρας!

Τους περισσότερους δεν σας γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά είναι σαν να σας ξέρουμε χρόνια! Γιατί κι εμείς έχουμε δουλέψει στα ίδια πόστα, στα ίδια ράφια, στα ίδια ταμεία, στις ίδιες αποθήκες, όποιον και να είχαμε για εργοδοσία ακόμα και τα τελευταία χρόνια που παλεύαμε να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας στη συγκεκριμένη εταιρεία.

"Η σφαγή της Ρέτζο-Εμίλια"


7 Ιουλίου 1960, η αστυνομία της Ιταλίας πυροβολεί εργατική αντιφασιστική διαδήλωση στην Ρέτζο-Εμίλια και δολοφονεί πέντε κομμουνιστές εργάτες-συνδικαλιστές, (τρείς ήταν βετεράνοι παρτιζάνοι της αντιφασιστικής αντίστασης στον πόλεμο).

Τον Ιούνιο του 1960 ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί στην Γένοβα συνέδριο του φασιστικού MSI ("Movimento Sociale Italiano"), του κόμματος που ίδρυσαν το 1946 οι υποστηρικτές του Μουσολίνι.

Καρότσες κι όπου βγει...


«Πάμε κι όπου βγει» για την Υγεία του λαού, αλλά όλα λεπτομερώς σχεδιασμένα και σίγουρα για την «εξοικονόμηση πόρων» από το κράτος και την ανάπτυξη νέας κερδοφόρας δράσης από τους ομίλους.

Με αυτό το «δίπτυχο» κλιμακώνει την επίθεση και στην Υγεία η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που επιβεβαιώθηκε με το «καλημέρα», τόσο από τις προγραμματικές δηλώσεις όσο και από τις ρυθμίσεις για το «νέο» ΕΚΑΒ.

Σήμα αντιλαϊκής επίθεσης οι «χαμηλές πτήσεις» και οι «αβεβαιότητες»

Προς επιτάχυνση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων», και ενώ η εγχώρια καπιταλιστική οικονομία κάνει «χαμηλές πτήσεις» και «τα χειρότερα είναι μπροστά», δείχνει η τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ η οποία δημοσιεύτηκε χτες.

Το ίδρυμα καταγράφει επιβράδυνση της ετήσιας ανάκαμψης στο 2,1% το πρώτο τρίμηνο του 2023, έναντι 4,8% στο προηγούμενο τρίμηνο, με ώθηση από τις εξαγωγές (+8,9%) και λιγότερο από την κατανάλωση (+2,9%), ενώ στις βασικές του προβλέψεις βλέπει ρυθμό μεγέθυνσης 2,4%, ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας το β' εξάμηνο από τουλάχιστον έναν οίκο αξιολόγησης, οριακά υψηλότερα έσοδα από τον Τουρισμό σε σχέση με το 2019, αλλά μόνο σε ονομαστικές τιμές, και μικρή καθυστέρηση (ένα με δύο τρίμηνα) στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Δραστικές αποφάσεις» ζητά το Κίεβο από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

 
Νέες ουκρανικές ταξιαρχίες με βαρύ ΝΑΤΟικό εξοπλισμό προετοιμάζονται για το μέτωπο

 Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων στο πεδίο, αλληλοκατηγοριών Κιέβου και Μόσχας για σχεδιαζόμενη επίθεση ή προβοκάτσια στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ενώ κυκλοφορούν διάφορα «σενάρια» για κάποια «πρόκληση» ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (11-12 Ιούλη) στο Βίλνιους, προκειμένου να δικαιολογηθούν ενδεχόμενες πιο «δραστικές» αποφάσεις.

Η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της στην προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16


 Με κουτοπονηριές και αλχημείες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να προχωρήσει στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας και την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Όσους πρόθυμους συμμάχους κι αν βρει μέσα στη Βουλή, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο!

Καμία στάση αναμονής από το ΚΚΕ, οι βουλευτές του έχουν ήδη πάρει θέση δίπλα στους αγώνες του λαού


Οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνουν πως στη νέα κυβερνητική της θητεία, η ΝΔ, θα επιχειρήσει να «τρέξει» ακόμα πιο αποφασιστικά την επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Έχει όλο το πακέτο: Και το αντιλαϊκό πρόγραμμα, αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, για να εκτελέσουν τις νέες ειδικές αποστολές σε βάρος του λαού.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 07/07/1770

Ο Οθωμανικός στόλος καταστρέφεται στη Σμύρνη από τον Ρωσικό (Ναυμαχία του Τσεσμέ). Ακολουθούν αντίποινα και σφαγές εναντίον του ελληνικού πληθυσμού της πόλης.