Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Συνδικάτο Ξύλου Θεσσαλονίκης


Η Διοίκηση του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Ν. θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφαση της συμμετέχει και στηρίζει την ΑΠΕΡΓΙΑ που γίνεται την Τρίτη 18 Φλεβάρη 2020 με συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. μπροστά στο Αγ. Βενιζελου για τον λόγω αυτό έχει ξεκινήσει περιοδείες σε χώρους δουλειάς για ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με το  νέο ασφαλιστικό έκτρωμα και τις νέες εργασιακές σχέσεις λαιμητόμο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. νόμοι τους οποίους ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η παρέμβαση του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης»

 Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ

Την Κυριακή 16 Φλεβάρη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό, θα διεξαχθεί η προγραμματισμένη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Κόμματος, με θέμα «Η παρέμβαση του ΚΚΕ στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης», υλοποιώντας έτσι σχετική απόφαση του 20ού Συνεδρίου.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται με βάση το άρθρο 18 του Καταστατικού του Κόμματος και μετά από τρίμηνη συζήτηση η οποία προηγήθηκε στις Κομματικές Οργανώσεις, ενώ στις εργασίες της θα

Καταστολή και ενσωμάτωση στην υπηρεσία της αντιλαϊκής «σταθερότητας»

Η συζήτηση την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή γύρω από την ένταση της καταστολής, μετά από σχετική Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παραπάνω από αποκαλυπτική για το πώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας «κόβοντας» και ο άλλος «ράβοντας», προωθούν με μοιρασμένους ρόλους την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, που έχει για απαραίτητο συμπλήρωμα την καταστολή.

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών


Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες πραγματικού προορισμού τους 

Τις ευθύνες ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κυβερνήσεων για την πολύ δύσκολη κατάσταση στα νησιά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, αλλά και τους κατοίκους, ανέδειξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ζητώντας άμεσα μέτρα για την ανακούφισή τους.

Στο τελικό στάδιο οι προετοιμασίες για το άνοιγμά του!


ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη σε λίγο διάστημα θα προστεθεί στον κατάλογο των πόλεων όπου η ΚΝΕ έχει δημιουργήσει και λειτουργεί Στέκια Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας. Μπροστά στα αναμενόμενα εγκαίνια λειτουργίας του Στεκιού, ο «Ριζοσπάστης» συναντήθηκε και συζήτησε με την Κέλλυ Λιαράτσικα, μέλος του Γραφείου Περιοχής και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, παίρνοντας μια εικόνα από τα σχέδια και τη δραστηριότητά του.

Εμείς δε θα πέσουμε! Όλοι στην απεργία!

Χιουμοριστικό βίντεο για το Ασφαλιστικό από το ΠΑΜΕ με τίτλο «Ασφαλιστικό: Εμείς δεν θα πέσουμε! Όλοι στην απεργία 18 Φλεβάρη!».

«Με βάση τον αυτοσαρκασμό του κ. Κατρούγκαλου του αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο, ευχόμενοι περαστικά!», σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια απαιτώντας να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο!

Χρυσαυγίτικης κοπής επιχειρήματα από τον Γ. Βρούτση


Με χρυσαυγίτικης κοπής ρατσιστικά επιχειρήματα, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, επιβεβαίωσε ότι το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, πέραν όλων των δραματικών περικοπών του νόμου Κατρούγκαλου, θα διατηρήσει ατόφια και την απαράδεκτη διάκριση στη χορήγηση σύνταξης εις βάρος των ξένων εργατών και των ομογενών οι οποίοι κυριολεκτικά έχτισαν τη χώρα.

«θα βάλετε 7.000 παιδιά φυλακή;» - «Όλοι μέσα»!


Αυτός παριστάνει τον δημοσιογράφο

Καθημερινά ενημερώνει (;) από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σήμερα ήταν από τις μέρες που το έκανε με τρόπο αποκαλυπτικό.

Δείτε το διάλογο για το προσφυγικό, όπου ο κύριος Δημήτρης Οικονόμου αναρωτήθηκε: «Να τον έχουμε αμολημένο να κάνει ό,τι θέλει;».

Τι κάνουν οι ΜΚΟ στο προσφυγικό;

Θα μπορούσε το ερώτημα να είναι «τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;». Ωστόσο, είναι ένα από τα ερωτήματα των τελευταίων ημερών. 

Τι κάνουν αυτές οι ΜΚΟ οι οποίες έχουν εμφανιστεί πάλι στην επικαιρότητα; Ας προσπαθήσουμε να ξετυλίξουμε λίγο το κουβάρι και θα βρούμε κάποιες απαντήσεις.

Ο αντικομμουνιστής «Γέρος της Δημοκρατίας»


Γεννήθηκε, 13/2/1888, ο αποκαλούμενος “Γέρος της Δημοκρατίας”, Γεώργιος Παπανδρέου

Υποκρισία και φαρισαϊσμός

Ο πρώτος, της «δυναστείας» των Παπανδρέου, ο Γεώργιος Παπανδρέου - αποκαλύπτοντας το ποιόν του, όταν επέστρεφε από τη Μ. Ανατολή στην απελευθερωμένη Ελλάδα στη δεκαετία του '40, είχε δηλώσει πως είναι και με... τη λαοκρατία.

Πρώτο βήμα για την παραπέρα εμπλοκή στη Μέση Ανατολή


ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Το πρώτο βήμα για παραπέρα εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση σε Μέση Ανατολή και Ανατ. Μεσόγειο έγινε χτες, με απόφαση που πάρθηκε στη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας της λυκοσυμμαχίας, να αναλάβει την ευθύνη για «εκπαιδευτικά προγράμματα» σε χώρες της περιοχής, που σήμερα καθοδηγεί ο Συνασπισμός κατά του ISIS.

“Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, η εργατιά της ΛΑΡΚΟ δε σκύβει το κεφάλι…”

Μαζί με την απεργία, το κλείσιμο της εθνικής οδού. Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται, με τους συγκεντρωμένους εργάτες να κατεβαίνουν μαζικά στο δρόμο και να αποκλείουν συμβολικά το εθνικό δίκτυο, περνώντας το μήνυμά τους σε όλη την Ελλάδα.

Μαζί τους άλλα εργατικά σωματεία, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, αλλά και οι μαθητές από το γειτονικό Λύκειο Μαρτίνου, με τη συγκινητική αλληλεγγύη τους, δείχνοντας πως το πρόβλημα δεν αφορά “μια συντεχνία”, αλλά όλη την περιοχή και όχι μόνο.

Κινητοποίηση συνδικάτων και φορέων ενάντια στη φιέστα κυβέρνησης - εργοδοτών

Κινητοποίηση ενάντια στη Φιέστα Κυβέρνησης Εργοδοτών που πετά την Υγεία και την Ασφάλιση των εργαζομένων στα νύχια των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, πραγματοποίησαν το πρωί συνδικάτα και φορείς.

Η κινητοποίηση έγινε στην διάρκεια των εργασιών του 1ου συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και άλλους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης. (δείτε πάνω το κεντρικό video).

Απεργία στις 18 Φλεβάρη θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη και θα είναι μαζική

Την ξεδιάντροπη στάση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚίτικης εργοδοτικής - κυβερνητικής πλειοψηφίας στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που αρνείται να προκηρύξει απεργία στις 18 Φλεβάρη και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ που ετοιμάζεται να στήσει ένα συνέδριο-παρωδία, κατήγγειλαν πρόεδροι εργατικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη Θεσσαλονίκη.

Με το τέλος της συνέντευξης ανάρτησαν ένα μεγάλο πανό των εργατικών σωματείων και των συνταξιουχικών οργανώσεων στην πρόσοψη του

Ο ΔΣΕ απελευθερώνει 224 κρατούμενους αγωνιστές από τις φυλακές της Σπάρτης.


Με συνδυασμένο χτύπημα το συγκρότημα ανταρτών της Λακωνίας, 13/2/1947, απελευθερώνει 224 κρατούμενους αγωνιστές από τις φυλακές της Σπάρτης.

Οι παλιές φυλακές της Σπάρτης, κοντά στους πρόποδες του Ταϋγέτου, καθώς και του Γυθείου, αποτέλεσαν τόπους βασανιστηρίων αγωνιστών, κυρίως κομμουνιστών, άνανδρων δολοφονιών αλλά και εκπληκτικών απελευθερώσεων μετά από στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο βομβαρδισμός της Δρέσδης


Ξεκινάει, 13/2/1945, ο διήμερος βομβαρδισμός της Δρέσδης από την βρετανική και αμερικανική αεροπορία, που άφησε πίσω του πάνω από 120.000 νεκρούς. Πάνω από το 90% του ιστορικού κέντρου της πόλης καταστράφηκε, μαζί με σημαντικά πολιτιστικά μνημεία. Πρόκειται για έναν εγκληματικό βομβαρδισμό που δεν εξυπηρετούσε απολύτως καμιά στρατιωτική σκοπιμότητα.

Η περιγραφή του βομβαρδισμού της Δρέσδης, στις 13-14 Φλεβάρη 1945, είναι η περιγραφή ενός εγκλήματος.