Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η συμβολή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο έργο της σωτηρίας του εβραϊκού πληθυσμού

15 Μάρτη 1943,  αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμός με Έλληνες Εβραίους με προορισμό το Αουσβιτς. Συνολικά πάνω από 48.000 Ελληνοεβραίοι εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς, στο Μπιργκενάου και στο Μπέργκεν-Μπέλσεν. Μόνο 2.000 θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά το τέλος του πολέμου.

Η συμβολή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στο έργο της σωτηρίας του εβραϊκού πληθυσμού 

Σε εξέλιξη το προβοκατόρικο σχέδιο των εργατοπατέρων


Ενώ από τις 9 π.μ. θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων για το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και ενώ εκκρεμούν οι σοβαρές καταγγελίες του ΠΑΜΕ για τουλάχιστον 53 αντιπρόσωπους που δεν πρέπει να πάρουν μέρος, λόγω νόθων και παράτυπων ενεργειών, καμία τέτοια διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.

«λύκοι αγκαλιά με τα σκυλιά»


«Δεν αρκεί να λέγεσαι Πλουμπίδης για να είσαι Πλουμπίδης, δεν αρκεί να λέγεσαι Λοΐζος για να είσαι Λοΐζος, δεν αρκεί να λέγεσαι Μπελογιάννης για να είσαι Μπελογιάννης. Γιατί, πολύ απλά, Πλουμπίδης, Λοΐζος, Μπελογιάννης, δεν γεννιέσαι. Γίνεσαι (…)» 
(από την εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου – Real fm,Τετάρτη 13/3/2019):  


Διήμερο δράσης ενάντια στην παρέμβαση της εργοδοσίας στα Συνδικάτα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΜΕ

Την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επιδιώκει να ξεκινήσει στην πόλη της Καλαμάτας ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης καταγγέλλει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, σε Ιδιωτικό και

Αφορά κάθε εργαζόμενο


Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, χιλιάδες εργαζόμενοι και δεκάδες Συνδικάτα που συμμετείχαν χτες στη μαζική διαδήλωση στην Καλαμάτα, πολύ περισσότεροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι που δίνουν αυτήν τη μάχη σε όλη τη χώρα έστειλαν μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ισχυρό μήνυμα ενάντια στο όργιο νοθείας και απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης στα Συνδικάτα.

Δυναμική παρέμβαση στη φιέστα της ΓΣΕΕ


 Δυναμική παρέμβαση των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων στη φιέστα της ΓΣΕΕ

Με το σύνθημα, «Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση το απόγευμα της Πέμπτης 14 Μάρτη στη φιέστα της ΓΣΣΕ που γινόταν στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας, τάχα για να τιμήσει τα 100 χρόνια της Συνομοσπονδίας.
Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία έφτασαν υπό βροχή, στο Μέγαρο Χορού με μαζική, μαχητική πορεία, που ξεκίνησε νωρίτερα μπροστά από το Εργατικό Κέντρο