Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

«Δεν είμαι ρατσιστής αλλά…» 1

Σε αυτή την σειρά από σποτάκια με τίτλο

"Δεν είμαι ρατσιστής αλλά...", ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στρέφει τον φακό του σε μικρές στιγμές της καθημερινότητάς μας καλώντας μας να αναρωτηθούμε για τις στάσεις και συμπεριφορές μας.

 «Επιστροφή στην Κανονικότητα… Ξανά»

 Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος, ο καλύτερος κωμικός του κόσμου σύμφωνα με την έγκυρη γνώμη της μάνας του, μας δίνει ραντεβού τις Τετάρτες του Καλοκαιριού στον open air κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ που ανοίγει και

Στο δρόμο και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο

Τη φωνή τους με όσους διαμαρτυρήθηκαν στο Μιλγουόκι για το ρατσισμό και την αστυνομική βία στην ΗΠΑ ένωσαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

Γιάννης, Θανάσης, Άλεξ και Κώστας συμμετείχαν σε διαδήλωση μαζί με άλλους παίκτες των Μπακς, φορώντας μπλούζες που έγραφαν «I can’t breathe», τη φράση που έχει συνδεθεί με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας έχει τη σφραγίδα κυβερνήσεων, Περιφέρειας και Δήμου

Από τη Θέρμη μέχρι τον Εύοσμο, από την Τούμπα μέχρι την Πολίχνη και τις Συκιές αλλά και στο κέντρο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, σε κάθε δυνατή νεροποντή, προκύπτουν τα ίδια γνωστά προβλήματα. Αυτό που αλλάζει είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης των προβλημάτων και η σφοδρότητα με την οποία πλήττεται η κάθε περιοχή. Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι κατεστραμμένες περιουσίες, υπογραμμίζουν την έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, η οποία έχει τη σφραγίδα διαδοχικών κυβερνήσεων, διοίκησης της Περιφέρειας και δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας.

Πυροβολήθηκε στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα από αστυνομικό

Ένα ακόμη κρούσμα αστυνομικής βίας καταγράφτηκε, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες, με θύμα έναν άστεγο καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα, ο οποίος πυροβολήθηκε στο πρόσωπο με πλαστική σφαίρα από αστυνομικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, ωστόσο όπως γράφουν οι «LA Times» έρχεται τώρα στη δημοσιότητα, καθώς ο φωτογράφος που τράβηξε τις φωτογραφίες αυτές, με το ψευδώνυμο FWDSET, είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς.

Δομνίστα Ευρυτανίας: Η Αγία Λαύρα της Αντίστασης!

  * 7 Ιούνη 1942 : Η επίσημη κήρυξη του ένοπλου αγώνα από τον Άρη !

Δομνίστα… 
Η Δομνίστα είναι ένα μικρό όμορφο χωριό της νοτιοανατολικής Ευρυτανίας που απέχει 35 χλμ από το Καρπενήσι και βρίσκεται φωλιασμένο σε υψόμετρο 1000 μέτρων μέσα στα πυκνά ελατοδάση της ραχοκοκαλιάς της νότιας Πίνδου. Εικάζεται ότι ιδρύθηκε κατά τα βυζαντινά χρόνια. Ένας θρύλος λέει ότι κάποτε, στους παλιούς καιρούς των Φράγκων Ιπποτών, η αρχόντισσα Δόμνα συντετριμμένη από το χαμό της νεαρής κόρης της που λέγονταν Δομνίστα,

Σε επαγρύπνηση καλεί τους εργαζόμενους στο Εμπόριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με βάση απόφαση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος ορίστηκε ως αργία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρ. πρωτ 22/19777/10-05-2002 απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Επομένως τα καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης υποχρεούνται να είναι κλειστά.

Στο προσκήνιο έρχεται και η στρατιωτική κλιμάκωση της αντιπαράθεσης

«Η αναζήτηση μιας κλίκας που στοχοποιεί την Κίνα δεν είναι δημοφιλής επιλογή και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αντίστοιχων χωρών». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), Ζάο Λιζιάν, σε ερώτηση δημοσιογράφου που του ζήτησε να σχολιάσει αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, βασική επιδίωξη της αμερικανικής πρότασης για διευρυμένη συνάντηση του G7 είναι να συζητηθεί «το θέμα της Κίνας».

Πάιατ και στον Άλιμο

Στις 5 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στον Άλιμο φιέστα με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Ν.Δ και ο πανταχού παρών Πάιατ.

Στη φιέστα αυτή εγκαινιάστηκε ένας νέος πολυχώρος ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην Α΄ Ακτή Αλίμου.

«Χτυπάμε το σοσιαλισμό στη ρίζα του»

Με…ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισε ο Γενικός Διευθυντής της Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων, ( Κύπρο )Μιχάλης Αντωνίου, να εκφράσει τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, με αφορμή την επιστροφή των παιδιών στα νηπιαγωγεία

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Αντωνίου, ανέβασε ένα tweet με αφορμή το άνοιγμα των νηπιαγωγείων στο οποίο καλεί σε…εκπαίδευση των παιδιών στο να μην μοιράζονται παιχνίδια, γραφική ύλη και οτιδήποτε μπορεί να μοιράζονται τα νήπια, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ιού όπου ενδεχόμενα μπορεί να βρίσκεται.

Με την τέχνη του Αγώνα, πιο δυνατοί, προχωράμε!

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες καλλιτέχνες και εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες του Πολιτισμού, που αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να δημιουργούν και να ζουν από τη δημιουργία τους, αναζητώντας έναν δρόμο για να απαλλαγούν από τα μεγάλα προβλήματα που τους πνίγουν.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται καθησυχαστική. Ισχυρίζεται ότι έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να συνεχιστεί η περίφημη «ανάπτυξη», από την οποία όλοι τάχα θα ωφεληθούν. Ομως, δεν λέει την αλήθεια. Αυτό που όλοι μας ζούμε σήμερα δεν είναι μόνο μια επιδημική κρίση, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με υγειονομικά μέσα.

Σύμβαση για το καθεστώς ετεροδικίας των Αμερικανών στην Ελλάδα


Η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίζει, 7/6/1957, τη νέα σύμβαση για το καθεστώς ετεροδικίας των Αμερικανών στην Ελλάδα, με το οποίο οι αξιόποινες πράξεις πολιτών των ΗΠΑ δεν υπόκεινται στο ελληνικό δίκαιο.

Ετεροδικία: Το «δίκαιο» των κατακτητών

Γενικευμένη ετεροδικία. Είναι το καθεστώς, που θα απολαμβάνουν όλοι οι Αμερικάνοι που βρίσκονται στην Ελλάδα για κρατική αποστολή,

Έρχεται παράνομα στην Ελλάδα ο Ν Μπελογιάννης


Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Μπελογιάννης φτάνει,7/6/1950,  παράνομα στην Ελλάδα από τη Ρουμανία όπου βρισκόταν ως πολιτικός πρόσφυγας. 

Καθήκον του, σύμφωνα με τις αποφάσεις της 7ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ, ήταν η αναδιοργάνωση των Παράνομων Κομματικών Οργανώσεων.

Εξίμισι μήνες μετά από την άφιξή του στην Ελλάδα ο Μπελογιάννης θα πέσει στα χέρια της Ασφάλειας (20/12/1950), θα δικαστεί (δύο φορές) και θα εκτελεστεί στις 30/3/1952.