Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Πρόταση εξουσίας ή αντιπολίτευσης;


Ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα υπάρχει μια βασική, κομβική διαφορά ουσίας από την οποία απορρέουν και όλες οι άλλες.

Το ΚΚΕ πιστεύει πως ο αποφασιστικός παράγοντας και πρωταγωνιστής της κοινωνικής εξέλιξης και της Ζωής είναι ο λαός και πως ο ρόλος του αυτός πρέπει διαρκώς να ενδυναμώνεται, να βαθαίνει και κάθε μέρα να αποκτάει όλο και πιο πλούσιο περιεχόμενο.

Μήνυμα ελπίδας και αποφασιστικότητας από τους Ελληνες μετανάστες

Εκατοντάδες Ελληνες μετανάστες από χώρες της Ευρώπης, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μισθωτοί επιστήμονες, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ετοιμάζονται αυτές τις μέρες να έρθουν στην Ελλάδα για να στηρίξουν το ΚΚΕ στις κάλπες της Κυριακής.

Και εγένετο 3ο μνημόνιο και διά της επιστολικής ψήφου

Στις 8 Ιούλη 2015, λίγες μόλις μέρες μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταθέτει αιφνιδιαστικά στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με ένα και μοναδικό άρθρο. Ο τίτλος του νομοσχεδίου είναι: «Για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερότητας (ESM)».

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να στηριχτεί η λαϊκή οικογένεια


Συνέντευξή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη,

Η συνέντευξη:

- Μια ανάσα πριν τις εθνικές κάλπες. Γιατί πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ;

Η Μάχης του Κουρσκ


Οι Γερμανοί εξαπολύουν επίθεση στο Κούρσκ, 5/7/1943,  της ΕΣΣΔ, βόρεια του Χαρκόβου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολεμική αντιπαράθεση της ιστορίας με χρήση τεθωρακισμένων. Η μάχη του Κουρσκ θα λήξει στις 23 Αυγούστου με νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη του ΣΥΡΙΖΑ και η «βιώσιμη» της ΝΔ προϋποθέτουν ξεζούμισμα των εργαζομένων


Θέλουμε μια Ελλάδα της ανάπτυξης για όλους. Περισσότερες και καλύτερες δουλειές για τις Ελληνίδες, τους Ελληνες», λέει και ξαναλέει στις προεκλογικές ομιλίες του ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, περιγράφοντας τη «δίκαιη» ανάπτυξη που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε να πηγαίνουν καλά οι επιχειρήσεις για να μπορούν να στηρίζουν τους εργαζόμενους», λέει και ξαναλέει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, διαφημίζοντας τη «βιώσιμη» ανάπτυξη της ΝΔ.

Την Κική ή την Κοκό;


Η πόλωση που προέρχεται από το ρήμα πολώνω είναι μια κατάσταση αδιαλλαξίας, αντιπαράθεσης που ανακύπτει ανάμεσα σε δύο πλευρές (πόλους), λέει η ετυμολογία της λέξης. Μιας λέξης που μετατράπηκε σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όλες τις άρχουσες τάξεις σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο όπου Γης.

Τέσσερις μνημονιακοί, δύο φασίστες και το ΚΚΕ


«Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς, 2 φασίστες-ακροδεξιούς και το ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία». Η φράση αυτή του Δημήτρη Κουτσούμπα, κατά την προχθεσινή του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολιτική πραγματικότητα, πέντε μόλις μέρες πριν τις εκλογές.

Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση

      ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ                                   ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Αποσπάσματα της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα

 Φίλες και Φίλοι,
 Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

 Μέχρι την Κυριακή και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες δίνουμε τη μάχη για να βγει δυνατό το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας παντού σε όλη τη χώρα και στη Βοιωτία με βουλευτή του ΚΚΕ.

Ιδανική μέρα ... για συμπεράσματα


Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την Κυριακή της 5ης Ιούλη που έγινε το περίφημο δημοψήφισμα και δύο μέρες πριν ο λαός ξαναπάει στις κάλπες, τα συμπεράσματα και η πείρα που έχει συσσωρευτεί είναι πολύτιμα, μπορούν και πρέπει να γίνουν κριτήριο ψήφου.

Κλάρα Τσέτκιν


Στις 5 Ιουλίου του 1857 στο Βίντεραου της Σαξονίας γεννήθηκε μία από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, η Γερμανίδα κομμουνίστρια Κλάρα Τσέτκιν. Εβδομήντα έξι χρόνια αργότερα, 15 μόλις ημέρες πριν γιορτάσει τα γενέθλιά της, στις 20 Ιουνίου του 1933, η Κλάρα Τσέτκιν άφησε την τελευταία της πνοή στο Αρχαγγέλσκοε, σ' ένα θεραπευτήριο κοντά στη Μόσχα. Ο θάνατος βρήκε την πατρίδα της Κλάρας Τσέτκιν να βιώνει την επέλαση του φασιστικού φαινομένου. Στις 30 Γενάρη του 1933 ο Χίτλερ κατέλαβε την εξουσία με τις πλάτες του γερμανικού μονοπωλιακού κεφαλαίου, αλλά και την υποστήριξη του διεθνούς ιμπεριαλισμού.