Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

Επειδή κάποιοι παριστάνουν τους «πεφτοσυννεφάκηδες»


Για όσους έχουν "επιλεκτικές" ευαισθησίες!

Η Παλαιστίνη, εκτείνεται από τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τα σύνορα του Λιβάνου και ανατολικά μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό. Από την στιγμή που κατοικήθηκε, τέθηκε υπό την κατο­χή όλων των αυτοκρατοριών της ιστορίας.

1947 Αποφασίζεται από τον ΟΗΕ η διαίρεση της Παλαιστίνης (Οι Παλαιστίνιοι λαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, Ιερουσαλήμ διεθνής πόλη).

Γραφικότητες...και μεθοδεύσεις


Γραφικότητες...

«Θα συνεχίσουμε σταθερά μπροστά ή θα επιστρέψουμε στη στασιμότητα και στην οπισθοδρόμηση του παρελθόντος;», «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου το δίλημμα που τίθεται είναι ένα: Θα προχωρήσουμε προς το αύριο ή θα γυρίσουμε στο χθες», «Η πόλη μας δεν πρέπει να γυρίσει πίσω στα πέτρινα χρόνια της στασιμότητας, της αδράνειας και του μαρασμού»...

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!


Όσο το Ισραήλ θα συνεχίζει το επί δεκαετίες πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων, με δολοφονίες αμάχων, απαρτχάιντ, βασανισμούς, φυλακίσεις, κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, εποικισμούς, αυτός ο πόλεμος, αυτη η θηριωδία, αυτό το μακελειό, η φρίκη των γεγονότων που ζούμε αυτές τις μέρες, δεν θα έχουν τέλος.

Δεν μαζεύεται


 Ο ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει απερίφραστα» την επίθεση και «εκφράζει την αλληλεγγύη του» στο Ισραήλ. Αυτή η ανακοίνωση - μνημείο, που στέλνει «στο πυρ το εξώτερον» τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και το δικαίωμά του να έχει πατρίδα, έγραψε και δεν ξεγράφει. 

Είναι η κατάπτυστη υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωατλαντικό ανακοινωθέν καταδίκης του λαού της Παλαιστίνης, που δίνει το «πράσινο φως» στο κράτος - δολοφόνο να τον μακελέψει για άλλη μια φορά, όπως ήδη γίνεται με τους βομβαρδισμούς της Γάζας και την προετοιμασία χερσαίας επίθεσης. 

Με όλες τις δυνάμεις για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής την Κυριακή!


ΠΑΤΡΑ

Την Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ομιλία του δημάρχου Κώστα Πελετίδη

Σε μαχητική συγκέντρωση για την επανεκλογή της σημερινής δημοτικής αρχής με δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη μετατράπηκε η χτεσινή σύσκεψη των υποψηφίων δημοτικών, διαμερισματικών και τοπικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα.

Ντοροθέα Λανγκ


 "Μεταναστών Μητέρα"

Σαν σήμερα, 11 Οκτώβρη 1965, πεθαίνει η Ντοροθέα Λανγκ, Αμερικανίδα φωτογράφος, κυρίως γνωστή για τη δουλειά της στην περίοδο της ύφεσης εκ μέρους της Διεύθυνσης Αγροτικής Ασφάλειας στις ΗΠΑ.

Οι φωτογραφίες της Λανγκ αποτύπωσαν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι εργάτες και τα λαικά στρώματα την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης.

Ούτε πόντο!

 

Τη χιλιοπαιγμένη παράσταση της από κοινού στήριξης «προοδευτικών» υποψηφίων «ανεβάζουν» ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καλώντας και το ΚΚΕ να πάρει μέρος. Μόνο που το έργο τους δεν κόβει πλέον εισιτήρια...

Σε αντίθεση με τα παζάρια και τις ευκαιριακές συγκολλήσεις, όπου πρωταγωνιστούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό με ενιαίο τρόπο, τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο γύρο των τοπικών - περιφερειακών εκλογών. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν στον πρώτο γύρο να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή σύμπλευση των συνδυασμών όλων των άλλων κομμάτων στα κρίσιμα για τον λαό ζητήματα και μετά να αλλάζει στάση και να τον καλεί να ψηφίσει με διαφορετικό κριτήριο;

Εκφράζουν αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και καταδικάζουν την κατοχή της Παλαιστίνης


 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και όλο τον κόσμο εκφράζουν με ανακοινώσεις τους αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για να ζήσει στο δικό του ανεξάρτητο κράτος, καταδικάζουν την κατοχή της Παλαιστίνης και την κλιμακούμενη επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων.

Ασταμάτητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας

 

Σε ασταμάτητο σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας προχώρησε στη διάρκεια και της χθεσινής νύχτας ο κατοχικός ισραηλινός στρατός, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και πυρά πυροβολικού, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανή χερσαία επέμβαση, για την ολοκλήρωση του λουτρού αίματος, είναι πάνω από 300.000 έφεδροι στρατιώτες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στη διάρκεια της νύχτας, οι δυνάμεις της συνέχισαν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους και προκαλώντας νέο

Πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ....

 Η απελπισία περισσεύει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι η «Αυγή» έκανε χτες πρωτοσέλιδο με την «ανακάλυψη» ότι «Κλείνει το μάτι σε Μπακογιάννη και Αγοραστό ο Δημήτρης Κουτσούμπας»!

Αυτές τις αυριανίστικες αρλούμπες επιστράτευσαν για να αναμασήσουν τα περί ΚΚΕ που βάζει λέει «στην ίδια μοίρα τα προοδευτικά και τα δεξιά ψηφοδέλτια» και «επιμένει απομονωτικά».

Εδραίωση της διευρυμένης επιρροής του ΚΚΕ σε τμήματα του λαού

Η μεγάλη άνοδος του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό δείχνει ότι υπάρχει εδραίωση της διευρυμένης επιρροής του Κόμματος, υπάρχουν τμήματα του λαού που προσεγγίζουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για να συγκρουστούμε με την πολιτική της κυβέρνησης, τις δεσμεύσεις που έχει σε εσωτερικό και εξωτερικό επίπεδο και να ανακόψουμε μια σειρά εχθρικά μέτρα για την πλειοψηφία του λαού. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 9 Οκτώβρη στην ΕΡΤNews.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

11/10/1862

Καταπλέει στο λιμάνι του Πειραιά η βασιλική θαλαμηγός, αλλά ο Όθωνας και η Αμαλία δεν τολμούν να βγουν στην προκυμαία, που συγκλονίζεται από αντιμοναρχικές εκδηλώσεις. Την επομένη, θα φύγει για πάντα από την Ελλάδα. 

Ο Βαυαρός Βασιλιάς Όθωνας