Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Κάρολος Ντίκενς


 Σαν σήμερα το 1812 γεννήθηκε ο Κάρολος Ντίκενς, Αγγλος μυθιστοριογράφος, σφοδρός επικριτής των κοινωνικών ανισοτήτων που επικρατούσαν στη Βικτωριανή Αγγλία την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης.

Ένα τσιγάρο δρόμος...


 «Θα ξανασυναντηθούμε αργά η γρήγορα, οπότε θα έχει και πάλι όλο τον χρόνο στη διάθεσή του να υπονομεύει την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση». Αυτά σημείωνε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ (Μάιος 2020) σχετικά με την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα ως επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Σύμφωνα με δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο («Βήμα της Κυριακής»), η παραπάνω τοποθέτηση επιβεβαιώθηκε ως προς το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξανασυναντήθηκε με τον Γ. Στουρνάρα!

«Η τελευταία μας κουβέντα: Δεν θα μας βγάλετε από τις εργασίες μας»


Την αποφασιστικότητά τους να μη δεχθούν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για κλείσιμο του εργοστασίου με απολύσεις όλων των εργαζομένων και ξεσπίτωμα των 300 οικογενειών από τον κοντινό οικισμό που μένουν οι εργάτες, διατράνωσε σε παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπεία Σωματείων και εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, στα γραφεία του Ειδικού Διαχειριστή σήμερα το πρωί στο Μαρούσι.

«Αν δεν χτυπήσεις το φαινόμενο στη ρίζα του, απλώς θα το αναπαράγεις»


Όπως δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο, που έγινε προχτές στη Θεσσαλονίκη, έτσι αγνοούν και τα μηνύματα που έστειλαν χιλιάδες λαού και νεολαίας, εκατοντάδες φορείς με αφορμή το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Ορισμένες δυνάμεις της Δύσης θέλουν να σπρώξουν το Κίεβο σε επιθέσεις στο Ντομπάς


Δεν θέλουμε πόλεμο, η Ρωσία δεν φοβάται κανένα, σημειώνει ο Ρώσος πρέσβης στην ΕΕ Βλαντιμίρ Τσίτσοφ, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, για την ένταση στην Ουκρανία. Αναφέρει ότι οι ΗΠΑ και άλλες κράτη θέλουν να στηθεί επεισόδιο στην περιοχή του Ντομπάς για να προκαλέσουν την παρέμβαση της Ρωσίας.

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων έξω από τα σύνορα


Οι στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας παρακολουθούμε με ανησυχία τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Ουκρανία, με την αντιπαράθεση και τις απειλές μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας που ολοένα αυξάνονται,
 ενώ ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή έχει μαζευτεί μεγάλος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικού και από τις δύο χώρες. Ολα αυτά μάλιστα τη στιγμή που οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση με διπλωματικό τρόπο σε αυτήν την επικίνδυνη όξυνση.

«...που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια;»


Χιουμοριστικό βίντεο της ΠΑΕ Πανσερραϊκός

Συνθήκη του Μάαστριχτ


Ορόσημο στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κεφαλαίου - ΕΕ, με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - Συνασπισμού

Στις 7/2/1992 υπογραφόταν η ομώνυμη Συνθήκη, η οποία τον Ιούλη της ίδιας χρονιάς επικυρώθηκε στη Βουλή, με μόνη αρνητική ψήφο αυτή του ΚΚΕ

Οι σημερινοί τριαντάρηδες, οι άνθρωποι που η Συνθήκη του Μάαστριχτ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή τους, ήταν αγέννητοι όταν στις 7 Φλεβάρη 1992, στην ολλανδική κωμόπολη Μάαστριχτ, υπογραφόταν η ομώνυμη Συνθήκη.

Σκανδαλολογία και σκάνδαλα στην υπηρεσία του συστήματος


Η σκανδαλολογία είχε την τιμητική της στο τριήμερο της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. Ηταν αναμενόμενο σε έναν βαθμό. Η καταγγελία υπαρκτών και ανύπαρκτων σκανδάλων αποτελεί πολύτιμο όπλο στην προσπάθεια να εμφανιστούν βαθιές διαφορές και να καλλιεργηθεί η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αναβαθμίσει τον ρόλο του ως ικανού διαχειριστή του συστήματος.

Τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

 


Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγωνιζόμενους αγρότες, στους αγροτικούς συλλόγους και στις ομοσπονδίες που μαχητικά προχωρούν σε μπλόκα και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το ψέμα για τη Θάτσερ και την εξάλειψη του χουλιγκανισμού


(…) Πολλοί, άκριτα και δίχως ιδιαίτερο κάματο στη σκέψη, καταλήγουν σε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους που αναπαράγεται στην Ελλάδα, ενδεχομένως και διεθνώς, ως ένα αξιοπρόσεκτο παράδειγμα πάταξης της βίας στα γήπεδα: τους χειρισμούς και την αποφασιστικότητα της Μάργκαρετ Θάτσερ, όταν, ως πρωθυπουργός της Αγγλίας (1979-1990), απομάκρυνε τους χούλιγκαν, «καθάρισε» το ποδόσφαιρο και έβαλε τις βάσεις για τις ανέφελες Κυριακές που ζουν οι Άγγλοι φίλαθλοι σήμερα, σε γήπεδα-στολίδια και το άθλημα στο επίκεντρο.

Όλοι στο λιμάνι!

 
Ηχηρή και αποφασιστική δίνουν οι απεργοί της COSCO οι οποίοι συνεχίζουν να περιφρουρούν την απεργία τους κουρελιάζοντας το όργιο καταστολής από την κυβέρνηση που κατ’ εντολή της εργοδοσίας έστειλε αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις.

«Καμία φιλολαϊκή λύση δεν ήρθε ποτέ από "επίδοξους σωτήρες"»


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ..... ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ; 

(άρθρο των 3 Δημοτικών Συμβούλων Καλαμαριάς με την Λαϊκή Συσπείρωση)

Μια μέρα σαν τη σημερινή


07/02/1478

Γεννιέται ο Τόμας Μορ Άγγλος λόρδος, δικηγόρος και συγγραφέας, δημιουργός του όρου «Ουτοπία», που πρωτακούστηκε ως τίτλος ενός βιβλίου του.