Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Στη μάχη με όλες τις δυνάμεις για το συλλαλητήριο του Σαββάτου

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ το αγωνιστικό ραντεβού για τη συγκέντρωση και την πορεία που θα ακολουθήσει

Μαζική και μαχητική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου, όπως και στην προσπάθεια αμπαλαρίσματός της μέσα σε τάχα «φιλολαϊκές» εξαγγελίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το «φόρουμ της ΔΕΘ», ετοιμάζονται να δώσουν σωματεία και φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, με το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 12/9 στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη και την πορεία που θα ακολουθήσει.

ΚΚ Τουρκίας: Απονέμει στον Δημήτρη Κουτσούμπα το Βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί»

Τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα θα βραβεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας (TKP) με το βραβείο Φιλίας «Μουσταφά Σουφί» (Mustafa Suphi Friendship Award).

Όπως αναφέρει η ενημερωτική ιστοσελίδα SoL, το βραβείο θα απονεμηθεί στον Δ. Κουτσούμπα με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚ Τουρκίας.

Διαπραγματεύεται σαν το πιο «καλό παιδί» του ΝΑΤΟ που υποδαυλίζει την επιθετικότητα της Τουρκίας

Το άρθρο του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει πως η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύεται στο εξωτερικό με το "ατού" ότι αποτελεί το πιο "καλό παιδί" του ΝΑΤΟ και όλα αυτά τη στιγμή που το ΝΑΤΟ αποδεδειγμένα υποδαυλίζει την επιθετικότητα της άρχουσας τάξης της Τουρκίας και σπρώχνει στο συμβιβασμό της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ξεπεσμένες καρικατούρες η πλειοψηφία του ΕΚΘ

Ξεπεσμένες καρικατούρες

Στερεύουν οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την αθλιότητα της πλειοψηφίας του ΕΚΘ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ).

- Άφαντοι τόσους μήνες από τη μάχη του λαού μας για την υγεία και τη ζωή του.

- Πόδι δεν πάτησαν σε χώρο δουλειάς που τσακίζονται και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα…

Επιτακτική η ανάγκη απαλλαγής από τους ανθρώπους και τη γραμμή των αφεντικών

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, να ανέβει το επίπεδο των διεκδικήσεων, να βελτιωθεί η λειτουργία των σωματείων.

Σε αυτήν τη μάχη έχουμε συνοδοιπόρους κι άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους, που αν και δεν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, συμπαρατάσσονται με τις ταξικές δυνάμεις.

Μαρτυρίες Μακρονησιωτών στην κάμερα του 902.gr

«Δεν το πιστεύαμε ποτές νάχει
 τόση αντοχή η καρδιά μας»

Η Μακρόνησος είναι ένας τόπος που έχει ταυτιστεί περισσότερο από κάθε άλλον με τη βαρβαρότητα του αστικού κράτους, αλλά και ένας τόπος που συμβολίζει το ηθικό μεγαλείο των κομμουνιστών, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για να ανθρωπέψει ο άνθρωπος.

«Δεν το πιστεύαμε ποτές νάναι τόσο σκληροί οι ανθρώποι.

Ηταν θέμα χρόνου...

Οι εξελίξεις στο κολαστήριο της Μόριας επιβεβαιώνουν ότι το στρατόπεδο του διπλού εγκλωβισμού, το «έμβλημα» της κατάπτυστης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ στο Μεταναστευτικό, θα έπρεπε να είχε κλείσει ...χτες! Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποίησαν διαδοχικά τη Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ για τους πρόσφυγες, που έφτιαξαν και συντηρούν τους άθλιους καταυλισμούς, έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, για τον κίνδυνο που απειλεί ντόπιους και μετανάστες, ειδικά σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σωτήρας, ούτε εγγυητής της ειρήνης

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σωτήρας, ούτε εγγυητής της ειρήνης, τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», σημειώνοντας ότι όπου παρενέβη, έφερε πολέμους και καταστροφές, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία, ως χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, κατέχει τη μισή Κύπρο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση την ώρα που καλλιεργεί την εντύπωση ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να μας σώσει, συνδιαμορφώνει μια κατάσταση που εξυπηρετεί μόνο τα γιγάντια οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή, που το μόνο που θα επιφέρει είναι κινδύνους για τους λαούς, ενώ αναφερόμενη στην πυρκαγιά στη Μόρια, τόνισε

Εκλεκτή της Χρυσής Αυγής προβάλλεται από ΜΜΕ ως «διοργανώτρια συγκεντρώσεων γονέων» ενάντια στις μάσκες

Στη ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει θητεύσει η προβαλλόμενη από τα ΜΜΕ ως «διοργανώτρια» των διαμαρτυριών ενάντια στις μάσκες στα σχολεία Μαρία Θεοχαρίδου.

Η συγκεκριμένη που ήταν υποψήφια βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης με τη συμμορία της Χρυσής Αυγής το 2019, όπως και με τη δημοτική παράταξη των ναζί το 2014 απολαμβάνει την υπερπροβολή

Δεν είναι εργατικό ατύχημα! Είναι εργοδοτική δολοφονία


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ


Συνάδελφοι,


Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση! Δεν είναι η φύση της δουλειάς! Δεν είναι η κακιά ηώρα! Δεν είναι μία στατιστική! Είναι οι ζωές μας! Είναι οι οικογένειες μας!

         ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ! ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Υποτροπή της πανδημίας: γιατί και τι πρέπει να γίνει

Διανύουμε έξαρση της πανδημίας και το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι θωρακισμένο.

Πέρασαν επτά μήνες από την έναρξη, διάστημα υπεραρκετό για την ενίσχυσή του σε προσωπικό, εξοπλισμό και χρηματοδότηση.

Σε συνθήκες μη πανδημίας οι ανάγκες σε προσωπικό (κενές θέσεις) ξεπερνούν τις 30.000 για όλους τους κλάδους. Τα τρία μνημόνια έδρασαν πολύ αρνητικά για το προσωπικό.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Μυτιλήνη

10 Σεπτέμβρη 1944, Ο ΕΛΑΣ  απελευθερώνει την Μυτιλήνη.

 Ήδη από τα μέσα καλοκαιριού του 1944 γνωρίζοντας ότι θα εγκαταλείψουν το νησί είχαν περιορίσει τις στρατιωτικές τους εγκαταστάσεις στην περιοχή Καρά Τεπέ λίγο έξω από τη Μυτιλήνη. 
Η Επιτροπή Πόλης του ΕΑΜ που είχε εγκατασταθεί στη Νομαρχία, μαζί με τμήματα του εφεδρικού ΕΛΑΣ και πολιτοφύλακες αλλά

Πεθαίνει ο Κώστας Κάππος

Πέθανε, 10/9/2005, ο Κώστας Κάππος, ξεχωριστή προσωπικότητα του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Αργολίδας τον Μάρτη του 1937.

Ο Κώστας Κάππος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος μέχρι το 1989.

Επιστρέφει στην Ισπανία ο πίνακας του Πικάσο «Γκουέρνικα»

Ο πίνακας του Πικάσο «Γκουέρνικα» επιστρέφει, 10/9/1981, στην Ισπανία από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν από το 1939.

Μετά από 40 χρόνια “προσφυγιάς” η Γκουέρνικα, ο φημισμένος πίνακας του Ισπανού ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο, επιστρέφει στην Ισπανία.

Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει τη Νάουσα


Τμήματα του 16ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Πολιτοφυλακής απελευθερώνουν τη Νάουσα, 10/9/1944.

Ο μήνας Σεπτέμβρης του 1944 ήταν ο μήνας της τελικής εξόρμησης του ΕΛΑΣ για την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ δίνουν σκληρές μάχες και απελευθερώνουν την μία μετά την άλλη τις πόλεις και τα χωριά της χώρας.