Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Μοναδικές εμφανίσεις

Σήμερα η αποχαιρετιστήρια τελετή στον Κώστα Καζάκο


Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Να αναστοχαστούμε τη σύγχρονη εποχή..

 
Θα μπορέσει η Κίνα να λύσει προωθητικά το πρόβλημα του μετασχηματισμού του τρόπου σχεδιοποίησης τής οικονομίας της κατά τη μετάβαση από το εκτατικό στο εντατικό στάδιο ανάπτυξής της;

Oι λαοί που ετοιμάζονται για συνθήκες «Μεσαίωνα» θα «χορτάσουν» live συνδέσεις σε βασιλικές κηδείες


 Μπορεί οι λαοί της Ευρώπης να ετοιμάζονται για συνθήκες "Μεσαίωνα", με ελλείψεις σε τρόφιμα, σκοτεινές πόλεις και κρύα σπίτια, αλλά τουλάχιστον θα "χορτάσουν" live συνδέσεις & αφιερώματα σε βασιλικές κηδείες κι άλλα μεσαιωνικά έθιμα με πρίγκιπες & δούκες, όπως τις τελευταίες μέρες.

Ιταλο Καλβίνο


 Υπηρέτησε την πατρίδα του, το λαό του, τις παραδόσεις και την κουλτούρα του

Στις 19 Σεπτεμβρίου 1985 πεθαίνει ο Ιταλός συγγραφέας Ιταλο Καλβίνο. Γεννήθηκε το 1923 στο Σαντιάγο ντε λας Βέγκας της Κούβας, αλλά σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Ιταλία. Μαθητής ακόμα του γυμνασίου ο Ιταλο Καλβίνο , μαθαίνει μέσα από την καθημερινότητα τι σημαίνει πόλεμος και κατόπιν εντάσσεται στην Ιταλική Εθνική Αντίσταση, 1943, και στο Ιταλικό ΚΚ.

Σπάει τα ρεκόρ η οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών


ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

 Νέο ιστορικό υψηλό στον πληθωρισμό της Ευρωζώνης

Η φορολογική αφαίμαξη του λαού έχει φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα επίπεδα και συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στη χώρα μας σημειώνει ιστορικά ρεκόρ, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα για τα λαϊκά νοικοκυριά, σε μια ιδιαίτερη συγκυρία και με τον χειμώνα να αναμένεται δύσκολος.

Μετά τον αγιασμό τι;


Το αληθινό ενδιαφέρον εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για την Εκπαίδευση και τη λειτουργία των σχολείων συνθλίβεται από τις «καινοτομίες» και την «κανονικότητα» του υπουργείου Παιδείας, από τα συμφέροντα και την εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων που δουλεύουν για τους λίγους.

Οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης μπροστά στον «δύσκολο χειμώνα»


 ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΕΠ

Κυκλοφορεί το τεύχος 4/2022 της «Κομμουνιστικής Επιθεώρησης» με πλούσια αρθρογραφία για την ανάγκη και δυνατότητα οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης μπροστά στον «δύσκολο χειμώνα» που έρχεται.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

19/09/1710

Πεθαίνει ο Δανός αστρονόμος, μαθηματικός και εφευρέτης Όλε Ρόμερ, ο οποίος έκανε τις πρώτες ποιοτικές μετρήσεις της ταχύτητας του φωτός.