Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Κολλημένοι


Πως πάνε οι βαλίτσες;

Η «σταθερότητα», η «κανονικότητα» και ο μπάρμπα Μήτσος


Αργά το βράδυ της Κυριακής των εκλογών κάπου στην πάνω Καισαριανή...

«Καλώς τον ....έλα πέρασε». Μια αδυνατισμένη φωνή ενός απόμαχου της ζωής.

Η τηλεόραση ήταν ανοιχτή και ο «Ριζοσπάστης» στο τραπέζι.

Την καμήλα δεν θα τη φορτώνανε αν δεν γονάτιζε


Κέρδισε η ΝΔ ή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτό είναι το ερώτημα που προσπαθούν πολλοί να αποσαφηνίσουν μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, προκειμένου να εξηγήσουν την τεράστια διαφορά που υπήρξε ανάμεσα στα δύο κόμματα, αλλά κυρίως για να μην παραδεχτούν πως ο μεγάλος νικητής των εκλογών είναι η αντιλαϊκή πολιτική που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση τα επόμενα χρόνια.

Όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ψήφιζαν αντιλαϊκά μέτρα, μόνο το ΚΚΕ ήταν στους αγώνες


Όταν τα τρία κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έπαιρναν αντιλαϊκά μέτρα μέσα στη Βουλή, το ΚΚΕ βρισκόταν στους αγώνες ενάντια στους πλειστηριασμούς, δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονταν κατά των απολύσεων, που διεκδικούσαν αυξήσεις, το ΚΚΕ βρισκόταν εκεί όπου τους έκοβαν το ρεύμα και το νερό, επισήμανε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Β Αθήνας, μιλώντας στο κανάλι «Attica» το βράδυ της Δευτέρας 22 Μάη.

Καληνύχτα Κεμάλ. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και θα αλλάξει απο εμάς


Κεμάλ ξύπνα, μη κοιμάσαι, πέρασαν 4 χρόνια, πρέπει να λογαριαστούμε μετά. Και με αυτή την φράση μπορεί να γίνει μια σύνοψη της πολιτικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Μια αντιπολίτευση που ψήφιζε σχεδόν το 50% των νομοσχεδίων της «χούντας Μητσοτάκη», όπως την αποκαλούσαν επίσημα και ανεπίσημα, μια αντιπολίτευση των angry reactions στα social media και του Μητσοτάκη μαμιέσαι, μία αντιπολίτευση στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης που σου έλεγε να περιμένεις να λογαριαστείς μετά όσο πέθαινες στο ράτζο εκτός ΜΕΘ, μια αντιπολίτευση που όταν απεργούσες για την ακρίβεια σου έλεγε να μην οξύνεις το πολιτικό κλίμα και να τους τιμωρήσεις μια Κυριακή του Μάη. Μια αντιπολίτευση που βάραγε παλαμάκια σε ναζί μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πάμε για ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μοναδική μαχητική αντιπολίτευση


Όπως ξέρετε συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Σήμερα υπάρχει η ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου αναφερόμαστε αναλυτικά στα εκλογικά αποτελέσματα.

«Η εκπαραθύρωση της Πράγας»


23/5/1618: Ξεσπά επίσημα ο 30ετής πόλεμος, όταν στην Πράγα, οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».

Οι αντιλαϊκές «υποχρεώσεις» της νέας κυβέρνησης...


Πριν καλά - καλά κλείσουν οι κάλπες,
ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας, με άρθρο του για την «επόμενη μέρα», παρουσίασε τις «υποχρεώσεις» της νέας κυβέρνησης, όποια κι αν ήταν αυτή, με οποιονδήποτε συνδυασμό κι αν σχηματιζόταν. Με τις γνωστές επικλήσεις στα «διαρθρωτικά προβλήματα» της καπιταλιστικής οικονομίας και στο «έλλειμμα ανταγωνιστικότητας», το άρθρο κάνει τέσσερις συστάσεις με «ιδιαίτερη σημασία», που απευθύνονταν προεκλογικά σε όλους τους πιθανούς «μνηστήρες» της νέας κυβέρνησης.

Νέα Δημοκρατία


O λαός ψήφισε και μίλησε. 

Ζήτησε με απλά λόγια, 

Τι ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιούνη;


 Ούτε «δεύτερος γύρος», ούτε «επαναληπτικές» είναι οι εκλογές της 25ης Ιούνη, όπως διαχέεται από διάφορα επιτελεία, προκειμένου να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους και να εγκλωβίσουν τον λαό σε πλαστά διλήμματα. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια εκλογική διαδικασία η οποία «αφορά» τα δύο πρώτα κόμματα, αλλά για μια νέα εκλογική μάχη, που θα δώσει νέα αποτελέσματα για όλα τα κόμματα.

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν για τις νέες εκλογές;

Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε

Όποιος περίμενε πως αυτές οι εκλογές θα ήταν μια ευκαιρία για ανατροπή της πολιτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, μάλλον ονειροβατούσε. Σε ένα διεθνές πολιτικό σκηνικό στο οποίο οι μισές χώρες κυβερνούνται από ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους σχηματισμούς και στις άλλες μισές η ακροδεξιά είναι αξιωματική αντιπολίτευση, είναι απολύτως ανόητο να πιστεύεις ότι μπορεί κάτι να αλλάξει αν δεν αντιταχθείς μετωπικά σε αυτή την πολιτική.

Οι 26 έδρες που εξέλεξε το ΚΚΕ

 


Το ΚΚΕ εξέλεξε 26 βουλευτές σε 22 εκλογικές περιφέρειες και από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, εκλέγει έναν βουλευτή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και από δύο βουλευτές στις περιφέρειες Βόρειου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών. Ακόμα, εκλέγει από έναν βουλευτή στις περιφέρειες: Α' Αθηνών, Α' Πειραιώς, Β' Πειραιώς, Α' Ανατολικής Αττικής, Β' Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηρακλείου, Α' Θεσσαλονίκης, Β' Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Χανίων.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


23/05/1618

Ξεσπά επίσημα ο 30ετής πόλεμος, όταν στην Πράγα, οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας.