Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Διαδικτυακή σύσκεψη της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Λέσβου


Σαν Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, μεταφέρουμε το κάλεσμα σε σύσκεψη μελών του σωματείου μας της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες ,

 Όσο και τα πράγματα να παρουσιάζονται διαφορετικά, όσο και να ακούγεται ότι το σημερινό ΚΥΤ «είναι καλύτερο από αυτό της Μόριας», η  αβάστακτη  πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά  καθιστά αυτές τις δηλώσεις πιο εξοργιστικές  από ποτέ.

«Στιγμές» από την ιστορία του «Ριζοσπάστη»


Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που η εφημερίδα έγινε επίσημο όργανο του Σοσιαλιστικού Εργατικού (Κομμουνιστικού) Κόμματος της Ελλάδας

Μια πρωτότυπη στήλη εγκαινιάζει ο «Ριζοσπάστης» τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τιμώντας τα 100 χρόνια από τότε που η εφημερίδα έγινε το «Επίσημο όργανο του Σοσιαλιστικού Εργατικού (Κομμουνιστικού) Κόμματος της Ελλάδας και της Γενικής Συνομοσπονδίας των Εργατών της Ελλάδας», με απόφαση της ΚΕ.

Ξυλοδαρμός υπαλλήλου στη Γενική Ταχυδρομική!

 


Καταγγέλλουμε το περιστατικό εργοδοτικής βίας που αντιμετώπισε ο συνάδελφός μας στο πρακτορείο της Γενικής Ταχυδρομικής στα Γλυκά Νερά, στην λήξη της βάρδιας του την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021.
 Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους.

Εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη


Η ομολογία Γεωργιάδη ότι η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις λοιμωξιολόγων για επιβολή καραντίνας πριν τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύει τόσο τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, όσο και το γεγονός ότι τα κριτήρια των κυβερνητικών αποφάσεων και παλινωδιών δεν είναι επιστημονικά, αλλά πολιτικά.

Αναπληρωματικός του Χρυσοχοΐδη


Αναπληρωματικός του Χρυσοχοΐδη: Αυτόν τον ρόλο επιφύλασσε για τον εαυτό του ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Θ. Μαργαρίτης σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ επέλεξε ένα ανερμάτιστο υβρεολόγιο απέναντι στο ΚΚΕ, όπως ότι «εσείς και η Εκκλησία είστε τα ίδια δόγματα», «λέτε τα ίδια με την Εκκλησία», συσχετίζοντας τα ασυσχέτιστα, προσπαθώντας να ταυτίσει τις εργατικές κινητοποιήσεις που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας με τις θρησκευτικές λειτουργίες!

Τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ στην εκπαίδευση


Στο σοβιετικό σχολείο ιδιαίτερη μέριμνα δινόταν και στην αισθητική διαπαιδαγώγηση των μαθητών. 

Σε αυτήν την αφίσα του 1959, οι φιγούρες των Π.Ι. Τσαϊκόφσκι (συνθέτης), Ι. Ε. Ρέπιν (ζωγράφος και γλύπτης) και Φ. Ι. Τσαλιάπιν (τραγουδιστής όπερας) επικροτούν τις προσπάθειες του μαθητή στην τάξη. Η αφίσα γράφει: «Τα μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής και τραγουδιού θα ανυψώσουν την πολιτισμική εκπαίδευση του μαθητή χωρίς αμφιβολία!»

Ταμείο...


Λίγες μέρες μετά το «ταμείο» που έκανε η κυβέρνηση για το αντιλαϊκό της έργο το 2020, με τον πρωθυπουργό να «διαφημίζει» στο υπουργικό συμβούλιο τα 113 νομοσχέδια και τις «δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις» που δρομολόγησαν μέσα στη χρονιά, ο χτεσινός ανασχηματισμός, με το «καλημέρα» του 2021, σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλιμακώσει αυτήν την επίθεση, με τις νέες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ήδη προαναγγείλει.

Προαναγγέλλει νέα ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος


Μεθόδους καταστολής ανακοινώνει, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση. Έτσι, και για το «νέο επιχειρησιακό δόγμα» που αφορά στις διαδηλώσεις, το οποίο θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90,1», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τείχος ανοσίας στον κορονοϊό και στις εγκληματικές πολιτικές


Το ΚΚΕ λέει ένα μεγάλο «ναι» στον μαζικό εμβολιασμό και ένα μεγάλο «όχι» στην πολιτική που θέλει να παρουσιάσει το εμβόλιο ως άλλοθι για την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Με το πιο αισιόδοξο σενάριο χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο και τουλάχιστον εμβολιασμός του 50% του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ένα ισχυρός τείχος ανοσίας στη χώρα.

Εμετικό δημοσίευμα του διευθ. συμβούλου της ΕΑΑΣ


Οι βαρύγδουπες ανοησίες και οι γελοιότητες, που αραδιάζει με περισσή σοβαροφάνεια ο απόστρατος αξιωματικός Χρηστίδης, σε κείμενό του δημοσιευμένο στη γνωστή φυλλάδα «Δημοκρατία», θα ήταν ανάξιες έστω και της ελάχιστης ενασχόλησης μαζί τους, αν ο συντάκτης του δεν ήταν ταυτόχρονα και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία με δόσεις, χωρίς ουσιαστικά μέτρα και σαν να μην έγινε τίποτα εδώ και δύο μήνες


Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν συνιστούν και κάποιο κατόρθωμα. Το υπουργείο Παιδείας πρέπει να σταματήσει απλά να ανακοινώνει ημερομηνίες, χωρίς να παίρνει ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά


Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Μέσα από τα συλλογικά μας όργανα εντείνουμε τη δράση μας για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Δεν θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά

Μια μέρα σαν τη σημερινή


05/01/1809

Με τη Συνθήκη των Δαρδανελίων λήγει ο αγγλοτουρκικός πόλεμος του 1807-1809. Η συνθήκη διασφάλιζε ενισχυμένα οικονομικά προνόμια για τη Βρετανία με αντάλλαγμα την προάσπιση της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Προέβλεπε τέλος την απαγόρευση διάπλου από τα Στενά οποιουδήποτε πολεμικού πλοίου.