Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Γιατί το κόμμα βρίσκεται παντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας

 
Γιατί το κόμμα βρίσκεται πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Στο πλάι των λαών και απέναντι στους κάθε λογής μακελάρηδες.

Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, οι προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Πάτρα και Πετρούπολη


Σε κλίμα μαχητικότητας και αισιοδοξίας δίνεται η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή από τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την εκλογή αγωνιστών δημάρχων την Κυριακή στο β' γύρο των εκλογών. 

«Ψηφίστε Βλάχο - εκκενώστε την πόλη από διεκδικήσεις, παραδώστε τη σε εργολάβους»


 ΗΧΗΣΕ ΤΟ ... «112» ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Ένα διαφορετικό ...112 «ηχεί» από το πρωί σήμερα στην Πετρούπολη, αυτή τη φορά όχι από την Πολιτική Προστασία, αλλά από στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που στέλνουν μαζικά αυτοματοποιημένα sms σε χιλιάδες δημότες.

Βαθιά χωμένη η κυβέρνηση και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Μ. Ανατολή

Τα επόμενα βήματα εμπλοκής της χώρας στους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στο Παλαιστινιακό, και γενικότερα στην ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή, επιβεβαίωσε χθες το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Επισήμως αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν «οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ, η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή». Επίσης, «έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ». Λίγο αργότερα ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς μετέβη στο υπουργείο Αμυνας, όπου ο Ν. Δένδιας τού εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση» της κυβέρνησης.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδίκης της ισραηλινής κατοχής


Την αλληλεγγύη τους στον λαό της Παλαιστίνης εκφράζουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Ελλάδας. Δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης και του δικαιώματός του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα.

Ψηφίζουμε αγωνιστική δημοτική αρχή, δίπλα στον λαό και όχι απέναντί του

Το μήνυμα ότι ο λαός του Τυρνάβου μπορεί να ενισχύσει μαζικά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και να εκλεγεί μια νέα δημοτική αρχή που θα στέκεται στο πλευρό του, δίνοντας μάχες για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του, έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στον Τύρναβο το βράδυ της Πέμπτης.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι πρώτες σε σταυρούς υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι, Ευγενία Μαμανού και Διαμάντω Μπάσμπα, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Τσικριτσής, υποψήφιος δήμαρχος.

Βάζαμε και Νέτφλιξ…


«Είναι ο έβδομος βομβαρδισμός της Χαμάς».
«Για ένατη φορά σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον ανταποκριτή του γνωστού ειδησεογραφικού site στο Ισραήλ, από την πόλη Ασκελόν.

Απεγκλωβίζονται οι πρώτοι από τους 33 παγιδευμένους εργαζόμενους σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα (Χιλή)

Απεγκλωβίζονται οι πρώτοι από τους 33 παγιδευμένους εργαζόμενους σε ορυχείο στην έρημο Ατακάμα (Χιλή). Η επιχείρηση διάσωσης των εργατών που για 69 ημέρες βρίσκονται στα έγκατα της γης, σε βάθος 622 μέτρων θα διαρκέσει περίπου 48 ώρες.


Όλα ξεκίνησαν όταν στις 5‑Αυγ-2010, σημειώθηκε μια κατάρρευση σε βάθος 400 μέτρων στο ορυχείο του Σαν Χοσέ με αποτέλεσμα οι 33 να εγκλωβιστούν 200 μέτρα χαμηλότερα, μέσα σε μια στοά.
Τις πρώτες 17 μέρες δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, ζούσαν στο μισοσκόταδο τρώγοντας μικρές μερίδες από τα τρόφιμα που είχαν μαζί τους πιστεύοντας πως έφτασε το τέλος. 

Μέχρι την κάλπη!

Την Κυριακή που μας έρχεται, η «Λαϊκή Συσπείρωση», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, δίνει μάχη σε πέντε δήμους για να εκλεγεί δημοτική αρχή. Η άνοδος που κατέγραψε πανελλαδικά σε ποσοστά και ψήφους την προηγούμενη Κυριακή, η αποδοχή που βρίσκει το κάλεσμα σε όσους δεν έκαναν το βήμα στον πρώτο γύρο, ή έκαναν άλλες επιλογές, ενισχύουν το κλίμα αισιοδοξίας ότι η μάχη μπορεί να κερδηθεί.

 

Η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην πλατεία Καισαριανής το απόγευμα της Πέμπτης έκανε  ξεκάθαρο αυτό που διαφαινόταν εδώ και μέρες από την θερμή υποστήριξη του κόσμου: Την Κυριακή η πόλη εκλέγει αγωνιστή δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Απειλητικό τελεσίγραφο του Ισραηλινού στρατού προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Με τελεσίγραφο 24 ωρών προς 1,1 εκατομμύριο Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας και να μετακινηθούν προς τον νότιο τομέα του θύλακα, εντείνει την επιθετικότητα και τις απειλές το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. 

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ενημερώθηκε για αυτή την διαταγή του ισραηλινού στρατού πως περίπου 1,1 εκατ. Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας καλούνται να μετακινηθούν εντός 24 ωρών.

«Θεωρώντας αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, χωρίς καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες», ο ΟΗΕ περιορίστηκε να απευθύνει έκκληση για να «ακυρωθεί» η διαταγή αυτή.

«ΑΝΤΑΡΣΥΑ» με ... ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες

«ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες»: Αυτή είναι η προτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον β' γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Δούκα με επίσημη ανακοίνωσή της.

Οπως αναφέρει λοιπόν η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στις γειτονιές της Αθήνας», νιώθει ...βαριά την «ευθύνη στις πλάτες της», οπότε αποφασίζει να βοηθήσει τον «Μανωλιό» να βάλει τα ρούχα του αλλιώς, δηλαδή να φύγει η σημερινή δημοτική αρχή και να εκλεγεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, που στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ... «χωρίς αυταπάτες», κάνοντας ταυτόχρονα επίθεση στο ΚΚΕ που καλεί σε άκυρο ή λευκό.

Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ισραήλ στη Γάζα

Ερώτηση

προς τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών

Θέμα: Να επιστρέψει στην Ελλάδα η φρεγάτα «Ψαρά» και να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στη σφαγή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ισραήλ στη Γάζα.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία με τη συνενοχή των άλλων κομμάτων, εναρμονίζεται με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και στηρίζει το κράτος του Ισραήλ, που διατηρεί για δεκαετίες την κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονεί και ξεριζώνει τον παλαιστινιακό λαό, επιβάλλει εγκληματικό αποκλεισμό και ετοιμάζεται για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα στον πόλεμο σε μια γενικευμένη στρατιωτική αναμέτρηση στη Μέση Ανατολή.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

13/10/1884

Η ώρα Γκρίνουιτς καθιερώνεται ως βάση υπολογισμού της παγκόσμιας ώρας.

13/10/1904

Πεθαίνει ο στρατιωτικός Παύλος Μελάς, από τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού Κομιτάτου.