Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ξεχείλισε η οργή στη Βόρεια Εύβοια


Η οργή του πυρόπληκτου λαού της Βόρειας Εύβοιας
ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στην Αιδηψό και χάλασε τη φιέστα της κυβέρνησης, της επιτροπής «ανασυγκρότησης» του Μπένου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - χορηγών τους.

Αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες με τη συμμετοχή στον πόλεμο

 

  • Πασχίζει να υποβαθμίσει τη χρησιμότητα που έχει στην άμυνα της χώρας ο οπλισμός που στέλνει στην Ουκρανία
  • Ο υπουργός Αμυνας επιβεβαιώνει ότι έστειλε και δυνάμεις στη Βουλγαρία «σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ»

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς θα στείλει και η Βρετανία


 Η Ρωσία απειλεί ότι θα χτυπήσει κυβερνητικά κτίρια και υποδομές στο Κίεβο

 Με όλο και περισσότερες παραδόσεις ΝΑΤΟικών βαρέων όπλων και όπλων μεγαλύτερου βεληνεκούς συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία, την ώρα που ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα σφοδρά χτυπήματα στα ανατολικά και στα νότια.

Νέες προκλήσεις και παραμύθια εφησυχασμού


 Τις αξιώσεις της σε όλα τα επίπεδα ξεδιπλώνει η τουρκική αστική τάξη, με τον Ρ. Τ. Ερντογάν να διαμηνύει ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η στάση μας αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες μας».

Οσκαρ


«Το φλεγόμενο πουλί» κι ο Υμηττός που ...«έχει ανάγλυφο μπακλαβά». Δεν πρόκειται γι' ανέκδοτο, αλλά για τα νέα ύψη γελοιότητας, όπου φτάνουν οι δικαιολογίες για τις πυρκαγιές που κατακαίνε και φέτος τη χώρα.

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο


Δύο μήνες μετά τη μεγάλη σφαγή της Χίου (1η του Απρίλη 1822), κατά την οποία οι Τούρκοι σκότωσαν περί τους 25.000 κατοίκους του νησιού, την 1η του Ιούνη 1822 έξι πυρπολικά πλοία από τα Ψαρά αρμένιζαν στα βορινά νερά της Χίου. Περίμεναν να αλλάξει ο καιρός για να επιτεθούν κατά του τουρκικού στόλου, που ήταν αραγμένος στο στενό μεταξύ Χίου και Τσεσμέ.

Εκατό μέρες μετά


 100 μέρες συμπληρώθηκαν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και πλέον γίνονται ορατές οι σφοδρές συνέπειες για τους λαούς και οι μεγάλοι κίνδυνοι μπροστά στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Ειδικά για τη χώρα μας η εμπλοκή στη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας «είναι άμεση και ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που αυτή γενικευτεί, είναι παραπάνω από υπαρκτός», όπως προειδοποιούσε η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ τον περασμένο Μάρτη, σημαίνοντας συναγερμό.

«Κάθε κρίση και ευκαιρία» για εφοπλιστές και ομίλους


...και Γολγοθάς για τα λαϊκά νοικοκυριά

Τις «ευκαιρίες» που ανοίγονται για το εφοπλιστικό κεφάλαιο από τη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο διαφήμισε χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην τελετή έναρξης της έκθεσης «Ποσειδώνια 2022».

«Βρείτε τα» επαναλαμβάνει η Μπέρμποκ που θα επισκεφθεί Αθήνα και Άγκυρα


Τη γνωστή θέση της γερμανικής κυβέρνησης που συνοψίζεται στη φράση «βρείτε τα μεταξύ σας» επαναλαμβάνει η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ σε δήλωσή της ενόψει της επίσκεψης που θα κάνει σε Αθήνα και Άγκυρα την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. 

Ψεύτης

 
Το δρόμο της λάσπης και της διαστρέβλωσης σε βάρος του ΚΚΕ επιλέγει για μια ακόμα φορά η εφημερίδα «Καθημερινή» και ο αρθρογράφος της Πάσχος Μανδραβέλης, στο φύλλο του Σαββάτου 4 Ιούνη.

«Η σημαία της προστασίας του περιβάλλοντος είναι κόκκινη»


Εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία του περιβάλλοντος στον αντίποδα των "πράσινων" υποστηρικτών του πολέμου και της ενεργειακής φτώχειας», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής.

Μια μέρα σαν τη σημερινή

 

07/06/1822

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας στη Χίο

07/06/1896

Πεθαίνει ο Ζακυνθινός μουσουργός Παύλος Καρέρ.