Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Συλλαλητήρια τη Δευτέρα για μέτρα στήριξης, για την υγεία και το εισόδημά τους


Μεγάλο παγκαλλιτεχνικό συλλαλητήριο
 διοργανώνουν τη Δευτέρα 10 Γενάρη οι εργαζόμενοι στον χώρο του Πολιτισμού, απαιτώντας μέτρα στήριξης για την υγεία και το εισόδημά τους. Στο συλλαλητήριο καλούν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος και πάνω από 40 σωματεία του χώρου, ανάμεσά τους και τα μεγαλύτερα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα.

Το λαϊκό κίνημα και το «μαντρί» της αστικής διαχείρισης


Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Χιλής (19/12/21) ο Γκαμπριέλ Μπόριτς αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος, επικεφαλής του συνασπισμού «Apruevo Dignidad» (Εγκρίνω Αξιοπρέπεια), όπου συμμετείχαν διάφορα σοσιαλδημοκρατικά και οπορτουνιστικά κόμματα.

Στους 164 οι νεκροί μετά την εντολή Τοκάγιεφ για πυρ χωρίς προδειδοποίηση


Συνολικά 164 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα το Καζακστάν. Τα στοιχεία ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας και μεταδόθηκαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης,

Με κινητοποιήσεις παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της προστασίας της υγείας τους


Με ένα μπαράζ αγωνιστικών παρεμβάσεων που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα και κλιμακώνονται όλη τη βδομάδα, σωματεία και εργαζόμενοι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά από πόλεις διαμηνύουν ότι δεν παραιτούνται από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής τους.

«Ασχοληθήκαμε με τον αθλητισμό αλλά οι ζωές μας ήταν ταγμένες στον αγώνα»


Άγνωστες πτυχές της ζωής του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ και σπουδαίας μορφής του ελληνικού ποδοσφαίρου

Στη μνήμη του παλαίμαχου τερματοφύλακα της ΑΕΚ και σπουδαίας μορφής του ελληνικού ποδοσφαίρου, Στέλιου Σεραφείδη, που «έφυγε» από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, σε ηλικία 86 ετών, ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ζωής του.

"Προσωρινή Διοίκηση" του ΚΚΕ

Οι διώξεις και οι βασανισμοί που γνώρισαν τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ στα χρόνια 1936-1940 ήταν πρωτοφανή στη μέχρι τότε διαδρομή του Κόμματός μας. Σύμφωνα με μελετητές της περιόδου: «Σε 45.000 υπολογίζονται οι κομμουνιστές, μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ, που πιάστηκαν και σε 2.000 περίπου οι μόνιμοι κρατούμενοι και εξόριστοι -- 630 στην Ακροναυπλία, 220 στην Ανάφη, 230 στον Αϊ-Στράτη, 170 στην Αίγινα και την Κέρκυρα, 130 στη Φολέγανδρο, 500 στην Τρίπολη και σε άλλες φυλακές, 17 στο Ασβεστοχώρι, 50 στην Ιο, 50 στην Αμοργό και την Πύλο, διάφορες μικροομάδες στα σανατόρια της Αθήνας, της Πάτρας, της Κατερίνης κλπ.».

Ελπίδα για τον λαό ο αγώνας και η συμπόρευση με το ΚΚΕ και όχι το «κοινό πρόγραμμα» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ


«ΗΧΗΡΗ» ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ «ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ

Με πάνω από 200 νόμους το τελευταίο δίχρονο στις «αποσκευές» και με μια νέα φουρνιά αντιλαϊκών μέτρων προ των πυλών, όπως αυτά αποτυπώνονται στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης και στο Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2022, υποδέχεται η κυβέρνηση της ΝΔ το νέο έτος, δίνοντας στους επιχειρηματικούς ομίλους κάθε λόγο να «ατενίζουν με αισιοδοξία» το μέλλον.

Η ιδεολογική απόχρωση στην ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας


Εκτενή αποσπάσματα της ανοιχτής απάντησης του Κομμουνιστικού Κόμματος Σουηδίας στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας

Στη διαπάλη ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα βλέπουμε την κάθε πλευρά να «ντύνει» τα συμφέροντα των μονοπωλίων της με το ανάλογο ιδεολογικό περίβλημα.

Καταγγέλλει την εξάλειψή της από την «Κοινωνική Ένταξη των Ρομά»


Με το δεκαπενθήμερο των μαθητικών και φοιτητικών χειμερινών διακοπών (23/12/2021-07/01/2022) συνέπεσε η διαβούλευση στο διαδικτυακό τόπο http://www.opengov.gr/minlab/?p=5472 που αφορά την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030 (ΕΣΚΕ Ρομά 2021 – 2030).

Αυξήθηκαν στους 150 οι υγειονομικοί σε καραντίνα

 
Στους 150 έφτασαν οι υγειονομικοί που είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού στον "Ευαγγελισμό" όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο νοσοκομείο Γιώργος Φερεντίνος στο κανάλι "Kontra".

Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ

 


Την αγωνία των γονέων για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία εξέφρασε η Στέλλα Βαλαβάνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής μιλώντας στο «Mega».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


09/01/1890

Γεννιέται ο Τσέχος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Κάρελ Τσάπεκ, ο πρώτος που χρησιμοποίησε τη λέξη «ρομπότ» (εργάτης).