Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Καθ’ οδόν …στις κάλπες.

 Ο δρόμος προς την κάλπη δεν είναι ανθηρός, δύσκολος δρόμος, δύσβατος κι ανηφορικός, κουβαλάς ογκόλιθο στην πλάτη, την πίκρα, τους αγώνες και την ταλαιπωρία μιας ζωής, κριτήριο ψήφου οι λαϊκές ανάγκες , η ίδια η καθημερινότητα που βρίσκεται σε φανερή αναντιστοιχία με τους ήχους ρητορικής άσκησης εξασκημένης ρητορικής μπούρδας , καλοπληρωμένων παπαγάλων.

Γιατί μαυρίζω τη Χρυσή Αυγή

Την τελευταία βδομάδα πριν τις εκλογές, κάνουμε μια αναδρομή, θυμόμαστε και μαυρίζουμε τη Χρυσή Αυγή. Για δέκα λόγους:

1) Είναι ναζιστές. Ο Μιχαλολιάκος σε ομιλία του το 2012 χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή “σπορά των νικημένων του 1945”. Ο Παππάς “διαπαιδαγωγεί” τα παιδιά του να κάνουν “Χάιλ Χίτλερ”. Ο Κασιδιάρης κράταγε με καμάρι το 2012 τη σημαία του Τρίτου Ράιχ, την ίδια ακριβώς σημαία που κατέβασαν ο Γλέζος και ο Σάντας το 1941 από την Ακρόπολη.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εφημερίδα «Τα Νέα»

 Λίγο πριν την κάλπη των Ευρωεκλογών. Λίγο πριν την κάλπη των αυτοδιοικητικών. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που ενοποίησε τη μάχη και της έδωσε ένα ενιαίο πολιτικό τόνο. Μήπως όμως αυτό δεν ήταν ορθό, αφού οι επιμέρους εκλογικές μάχες έχουν και άλλα χαρακτηριστικά;

Χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία


ΜΑΡΚΟ ΡΙΤΣΟ

Με ισχυρά Κομμουνιστικά Κόμματα, στην αντεπίθεση των λαών για την ανατροπή
 

Αγαπητές συντρόφισσες και αγαπητοί σύντροφοι,

Βρίσκομαι εδώ για να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς της ΚΕ του ΚΚ - Ιταλία και να σας ευχαριστήσω για τη συντροφική βοήθεια που το κόμμα σας προσέφερε, για να είναι εφικτή η παρουσία μας στις ευρωεκλογές.

Κερδισμένη ψήφος!

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τα κόμματα που μαζί με το ΠΑΣΟΚ έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για το δρόμο που μας έφτασε έως εδώ, επιστρατεύουν το επιχείρημα της χαμένης ψήφου, για να ενισχύσουν την πόλωση και τα ψευτοδιλήμματα πάνω από την κάλπη.

Ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας

https://www.sep.gr/cms/site/gr.php?p=bookview&read=533&view1=25&view2=68
Ξεκινά τις εργασίες του στην Γκότα το ιδρυτικό Συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Γερμανίας (23-26/5/1875). 

Το κόμμα προήλθε από την ενοποίηση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Γερμανίας, με ηγέτες τον Μπέμπελ και τον Β. Λίμπκνεχτ, και της Γενικής Γερμανικής Εργατικής Ενωσης (οπορτουνιστικό κόμμα, λασαλικό), με ηγέτες τον Χάζενκλεβερ και τον Τέλκε. 

Ως εδώ!

Μπαίνοντας στο παραβάν της ερχόμενης Κυριακής ο λαός πρέπει να κάνει «ταμείο» από τα τελευταία χρόνια. Κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο αφού η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, επιμένοντας στη λογική του «μικρότερου κακού», κλιμακώνουν την προσπάθειά τους να κρατήσουν το λαό εγκλωβισμένο σε χρεοκοπημένες επιλογές. Το μήνυμα της κάλπης πρέπει να είναι ένα ηχηρό «ως εδώ!». Ενα «τέρμα στην κοροϊδία - δεν ξαναδιαλέγουμε πόσα θα χάσουμε!».