Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Αφγανισταν δεν ειναι μονο η 'ιατρικη' μαστουροπαπαρουνα

                                                     Safar – Music from Afghanistan

Το Αφγανιστάν ήταν γνωστό για την πολιτιστική του ποικιλομορφία και εξίσου γνωστό για τη μουσική του.

Υπό το καθεστώς των Ταλιμπάν, η μουσική απαγορεύτηκε, αλλά πολλοί κύριοι μουσικοί επέζησαν και, μαζί με αυτές, τις γνώσεις τους.

Δημόσια και καθολική κοινωνική ασφάλιση


Μετά την ψήφιση του νόμου – έκτρωμα για τα Εργασιακά η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη στρατηγική του κεφαλαίου, προχωρά στην επόμενη πράξη του αντιλαϊκού της σχεδιασμού, φέρνοντας άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που άλλωστε είναι και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δις ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζονται για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Παράσταση διαμαρτυρίας συνταξιούχων στα κεντρικά του ΕΦΚΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΕΦΚΑ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη, 6 Ιούλη, το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της πόλης.

Το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους γεννά τη διαφθορά


Ρύθμιση με βάση ευρωενωσιακές οδηγίες που μεν παρουσιάζεται με φανταχτερό τίτλο, αλλά δεν μπορεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά, όσο δεν αντιμετωπίζει τις αιτίες που τη γεννούν χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στη Βουλή.

Νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό


Οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό ήταν από τα βασικά στοιχεία των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, που προωθούνται εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, πάνω στις κατευθύνσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ικανοποιηθούν οι διακηρυγμένες απαιτήσεις του κεφαλαίου σε δύο βασικούς άξονες:

6/7/1976: Σουέτο, ο καθρέφτης της ρατσιστικής σκλαβιάς στη Νότια Αφρική


Το χώμα της Αζάνια στη Νότια Αφρική ξαναβάφτηκε με το αίμα των ηρωικών παιδιών του Σουέτο. Δεκάδες καρδιές έπαψαν να χτυπάνε κι αμέτρητοι είναι οι τραυματισμένοι από τις σφαίρες των ρατσιστών. Η Αζάνια και πάλι βουτηγμένη στο πένθος της άδικης σφαγής των παιδιών της. Το 1960 η σφαγή του Σάπερβιλ ξεσήκωσε την παγκόσμια αγανάχτηση. Τώρα το Σουέτο δείχνει ως που μπορεί να φτάσει η ρατσιστική θηριωδία.

Το μπλόκο του Περιστεριού


Η εργατούπολη του Περιστερίου, των μεγάλων λαϊκών αγώνων και της αντίστασης κατά την κατοχή, δε γλίτωσε από τα μπλόκα που έστησαν οι Γερμανοί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1944.
Στις 6 Ιούλη του 1944, τέσσερις χιλιάδες Γερμανοί ναζί μαζί με ταγματασφαλίτες περικυκλώνουν το Περιστέρι από τα ξημερώματα, με στόχο να εξαρθρώσουν τους ΕΛΑΣίτες που μένουν στην πόλη.
Μαζεύουν όλους τους άντρες από 14 μέχρι 70 ετών στο Λόφο Αξιωματικών.

Εμπρηστικός μηχανισμός


Οι δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, 68 μέσα σε ένα 24ωρο, προμηνύουν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι για τα δάση και τον λαό και ενώ έχουν ήδη προηγηθεί ανυπολόγιστες καταστροφές από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, όπως αυτή στα Γεράνεια Ορη.

«Δεσμεύεται» για λουκέτα σε νοσοκομεία ενώ η πανδημία φουντώνει


Με τις συνταγές της «ατομικής ευθύνης» και της εμπορευματοποίησης εντείνει τον φόβο και τον ανορθολογισμό
 
Ολα εκείνα τα εργαλεία που έχουν φέρει τα τραγικά αποτελέσματα στη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας και διεθνώς, από την εμπορευματοποίηση και την επιχειρηματική δράση μέχρι την προσαρμογή της αντιμετώπισής της σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των μονοπωλίων, παρουσιάζει η κυβέρνηση ως «μέτρα» μπροστά στο 4ο κύμα που όπως φαίνεται «φουσκώνει», και μάλιστα με την πιο επικίνδυνη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού.

Αυτά να πάτε να τα πείτε στους διαδρόμους του ΣΕΒ, κύριε Σκέρτσε


«Βλέπουμε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει και δεν βρίσκουν προσωπικό, διότι υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που εξυπηρετούνται περισσότερο με το να παίρνουν το κρατικό επίδομα και ταυτόχρονα να δουλεύουν και “μαύρα”
». 

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης ενάντια στη νέα επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα


Με παρεμβάσεις, συσκέψεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα, τα συνδικάτα προετοιμάζουν την απάντησή τους ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης, που περιλαμβάνει την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων και το νέο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Νέοι κανόνες για τις μετακινήσεις στα νησιά, αλλά η κοροϊδία με τα πρωτόκολλα στον τουρισμό συνεχίζεται


Mε απογείωση της λογικής της «ατομικής ευθύνης», που είναι άκρως επικίνδυνη, και πρωτόκολλα – λάστιχο, που είναι προσαρμοσμένα στα «θέλω» των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, η κυβέρνηση δίνει τη «μάχη» για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Μια μέρα σαν τη σημερινή


06/07/1535

Πεθαίνει ο Άγγλος πολιτικός, φιλόσοφος και συγγραφέας Τόμας Μορ.

06/07/1808

Γεννιέται ο Γερμανός ιστορικός Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν.