Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Δε θα υπήρχε Λουλές, αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ»

"Πούθ' έβγαινε μια τέτοια λεβεντιά"!

Από τις εξέχουσες μορφές του Κόμματός μας και του Λαϊκού μας Κινήματος, ο αείμνηστος ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΛΕΣ συμπληρώνει σήμερα μια ολόκληρη επταετία*"απουσίας" του από κοντά μας. (Αν μας άκουγε, τι είχαμε ν' ακούσουμε, που μιλάμε για απουσία του...). Γεννημένος στον Τύρναβο το 1906, υπηρετώντας το λαό και τον τόπο συνειδητά 60 χρόνια και παραπάνω, απ' όλα τα "πόστα" και τα"μετερίζια" του αγώνα.Αρχίζοντας (όπως καμάρωνε να το λέει) από"τυμπανιστής" στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού του.

28/1/1921: «Επάνω από τις σπουδές και τα μαθήματά μας…» (Φοιτητές και εργατικό κίνημα 100 χρόνια πριν!)


Η ανάγκη συμπόρευσης του κινήματος της νέας γενιάς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν είναι αίτημα μόνο των σημερινών χρόνων. Υπήρχε και σωστά εδώ και χρόνια μιας και έχει διαπιστωθεί και από την πορεία της ταξικής πάλης στη χώρα μας ότι τα όνειρα και οι πόθοι της νέας γενιάς μπορούν να υλοποιηθούν μόνο μέσα από την αγωνιστική συμπόρευση με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ως μαχητικό τμήμα του που θα το μπολιάζει καθημερινά με τη «φρεσκάδα» του και θα παίρνει αντίστοιχα εμπειρία και δύναμη. Σε μία τέτοια κατεύθυνση όλα αυτά τα χρόνια οι νέοι κομμουνιστές πρωτοστατούσαν.

Διοίκηση Καϊτεζίδη: Συνεχίζει τον αποχαρακτηρισμό οικοπέδων για σχολική στέγη παρά τα τεράστιες ελλείψεις σε σχολεία


Η Διοίκηση Καϊτεζίδη συνεχίζει τον αποχαρακτηρισμό των οικοπέδων που προορίζονται για σχολική στέγη. Σειρά τώρα έχει το οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στα Κωνσταντινοπολίτικα για την ανέγερση Γυμνασίου και Λυκείου και το οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο για χώρο νηπιαγωγείο στην οδό Βουλγαροκτόνου.

Να αντιμετωπισθούν τα κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Λέσβου


Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Για τα κρούσματα κορονοϊού σε στρατόπεδο της Λέσβου

Σύμφωνα με δημοσίευμα, κρούσματα κορονοϊού εκδηλώθηκαν στο στρατόπεδο "Λοχαγού Μαρινέλλη" στην Καλλονή της Λέσβου.

Πιο συγκεκριμένα τέσσερεις (4) φαντάροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ που τους έγιναν.

Μαζική καταδίκη των κυβερνητικών σχεδιασμών για καταστολή και εμπόδια στη μόρφωση


Ηχηρό μήνυμα καταδίκης των κυβερνητικών σχεδιασμών για καταστολή και εμπόδια στη μόρφωση στάλθηκε από τη Θεσσαλονίκη. 

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η μεγάλη πορεία φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Συνθήματα όπως «Δεν είναι τρομοκράτες οι φοιτητές, έξω η αστυνομία από τις σχολές» και «30 εκατομμύρια για φοιτητές, Υγεία και όχι για διαγραφές και αστυνομία», ακούστηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης των τελευταίων χρόνων. (VIDEO)

Διάταγμα για την δημιουργία του Κόκκινου Στρατού

ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

(28 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ 1918)

Η άλλη όψη

 


Το νέο «απαγορευτικό» στις διαδηλώσεις από την κυβέρνηση είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης του αυταρχισμού. Σε μια προσπάθεια μάλιστα να επενδυθεί με επιχειρήματα αυτή η απαράδεκτη απόφαση, επανέρχονται οι προκλητικές αναλύσεις που ακούγαμε και παραμονές του Πολυτεχνείου, ότι τάχα «όλοι πρέπει να περιοριζόμαστε» και ότι «δεν πρέπει κανένας να έχει "ειδική μεταχείριση"...».

Επικίνδυνο για τον λαό μας το 27ο «ΝΑΤΟικό Κέντρο Αριστείας» στη βάση της Σούδας

Το λογότυπο του «Κέντρου Αριστείας Ενοποιημένης Αντιαεροπορικής και Αντιπυραυλικής Άμυνας» (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Σύμφωνα με ανάρτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Τwitter: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο ολοκληρώθηκε η διαπίστευση του Κέντρου Αριστείας IAMD CoE από το NAC. Καινούργιο μέλος στη Συμμαχική Οικογένεια, έτοιμο να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε έναν πολύ κρίσιμο τομέα».

Η αρχική απόφαση για τη δημιουργία αυτού το κέντρου πάρθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Το εμβόλιο αντί για δημόσιο αγαθό είναι στην ιδιοκτησία επιχειρηματικών ομίλων


Οι λαοί ζουν τις συνέπειες μιας τραγικής αντίφασης, όπου «έχουμε το αποτέλεσμα μιας συλλογικής, ερευνητικής, σπουδαίας εργασίας και αυτό είναι το εμβόλιο, το οποίο αποτέλεσμα δεν είναι δημόσιο αγαθό αλλά είναι στην ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ήδη έχουν τσεπώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τους ευρωπαϊκούς λαούς», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Κόντρα». 

Μαζικά και με τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση


Μαζικά, οργανωμένα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση σημείωσε ο Νίκος Αμπατιέλος γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ αναφερόμενος στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, μαθητές και εργατικά σωματεία στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Κάντε το κουρελόχαρτο!


Κυβέρνηση: Νέο φιρμάνι απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.
 

Συμπέρασμα 1ο: Στην Ερμού, σε Mall και στα ΜΜΜ, δεν κολλάει. Στο Πολυτεχνείο, στην επέτειο Γρηγορόπουλου και στο μεθαυριανό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κολλάει...

Μια μέρα σαν τη σημερινή


28/01/1853

Γεννιέται ο Κουβανός επαναστάτης ποιητής Χοσέ Μαρτί, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην πάλη για την ανεξαρτησία της χώρας του και την ενότητα όλων των λαών της Λατινικής Αμερικής κατά του ισπανικού και αμερικανικού ιμπεριαλισμού. 

Χοσέ Μαρτί