Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Έμαθε πώς τον λένε τον Γιάννη;


Πανηγυρίζουν όλοι για την τεράστια επιτυχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κυρίως όμως πανηγυρίζουν χωρίς μέτρο οι “Ελληναράδες”

Ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, σε νέο χώρο, στις 16-17-18 Σεπτέμβρη

 


Σε νέο χώρο θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη στις 16 - 17 - 18 Σεπτέμβρη και ειδικότερα  στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη, παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των διοργανωτών και επισκεπτών.

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΝΙΘ και τους ειδικευόμενους γιατρούς


Παράσταση διαμαρτυρίας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, επί της Αριστοτέλους, πραγματοποίησε σήμερα η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), μαζί με ειδικευόμενους γιατρούς, καταγγέλλοντας  το σχεδιασμό της κυβέρνησης για αλλαγές στις εξετάσεις για τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας. Αντιπροσωπεία τους κατέθεσε το ψήφισμα της ΟΕΝΓΕ.

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο - Όλοι την Πέμπτη στο συλλαλητήριο


Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας φέρνουν για ψήφιση, μέσα στο κατακαλόκαιρο που τα σχολεία είναι κλειστά, ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, σαν αυτό που ψήφισαν λίγες ημέρες πριν για τα εργασιακά.

Η αλλαγή ηγεσίας στο Ισραήλ δεν έφερε καμία αλλαγή στην ανάλγητη, επεκτατική, καταπιεστική πολιτική του απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό

 


Η αλλαγή της ηγεσίας του Ισραήλ δεν έφερε καμία απολύτως αλλαγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική του, η οποία παραμένει το ίδιο ανάλγητη, επεκτατική, καταπιεστική απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

54 κρεμασμένοι - 54 κυπαρίσσια


54 κρεμασμένοι - 54 κυπαρίσσια.
Το πιο μικρό ανήκει στον 16χρονο ΕΠΟΝίτη Κώστα Ξυφτίλη

Του Δημήτρη Σέρβου - Δημοσιογράφου

Καθώς πηγαίνουμε για τη Ραφήνα, δεξιά του δρόμου κοντά στο Χαρβάτι, πενήντα τέσσερα κυπαρίσσια υψώνονται γύρω από ένα μνημείο. Κάθε κυπαρίσσι κι ένας κρεμασμένος. Ανάμεσά τους και 12 νεολαίοι. Τα κυπαρίσσια δεν έχουν όλα το ίδιο μπόι. Το ύψος τους είναι ανάλογα της ηλικίας του κρεμασμένου. Υπάρχει κι ένα μικρό, είναι το μικρότερο απ' όλα τ' άλλα. Ανήκει στον Κώστα Ξυφτίλη, ένα 16χρονο ΕΠΟΝίτη, μαθητή της Εμπορικής Σχολής Πειραιά. Ηταν ο μικρότερος. Κάθε χρόνο σαν φτάνουν οι δικοί του στον τόπο του μαρτυρίου, το ξεχωρίζουν από μακρυά για να τους θυμίζει, όχι μόνο τη θυσία, αλλά και τα ανθρωπόμορφα τέρατα, τους κακούργους της Ειδικής Ασφάλειας Πειραιά.

Ανεμος διχοτόμησης

 


Η ένταξη του Κυπριακού στο πλαίσιο ευρύτερων και σύνθετων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και παζαριών, των σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, δεν προμηνύει τίποτα καλό για τον λαό της Κύπρου.

Πόρισμα που συγκαλύπτει την επικίνδυνη δράση της Frontex


Το πόρισμα της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου (LIBE) όχι μόνο συγκαλύπτει την επικίνδυνη δράση του ευρωενωσιακού διακρατικού μηχανισμού της Frontex στο Αιγαίο και συνολικά, αλλά κι επιχειρεί να ξεπλύνει τον αντιδραστικό χαρακτήρα και ρόλο της σε βάρος των λαών.

Οι λαοί απροστάτευτοι γιατί η πρόληψη είναι κόστος για τα αστικά κράτη


Οι φονικές πλημμύρες που έπληξαν τη Γερμανία και το Βέλγιο την περασμένη βδομάδα έδειξαν για άλλη μια φορά τη γύμνια της προστασίας του πληθυσμού απέναντι στις φυσικές καταστροφές, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες του κόσμου.

Με συγκέντρωση και πορεία εργατικά σωματεία διεκδίκησαν άμεσα μέτρα προστασίας από την πανδημία


Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της
 Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε η αποψινή κινητοποίηση των εργατικών σωματείων για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την πανδημία, καθώς και της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Με ευθύνη της κυβέρνησης τα νησιά μετατρέπονται σε εστίες διασποράς


Χωρίς καμία ενίσχυση οι δημόσιες δομές Υγείας, πετσοκομμένα ξανά τα «πρωτόκολλα» με βάση τις απαιτήσεις των ομίλων Τουρισμού και Μεταφορών

Πριν καλά καλά μπει το 3ο δεκαήμερο του Ιούλη, η νέα ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας σε πολλά τουριστικά νησιά της χώρας, όπως και οι απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν μια σειρά επισκέπτες που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, επιβεβαιώνουν τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα ότι «έχουμε σχεδιασμό η Ελλάδα να ανοίξει τον τουρισμό της με ασφάλεια, υποδεχόμενη τους επισκέπτες του καλοκαιριού», όπως είχε ισχυριστεί ο πρωθυπουργός αρχές Ιούνη.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


21/07/1832

Με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης ο Σουλτάνος αποδέχεται τη Συνθήκη του Λονδίνου που αφορούσε τη συγκρότηση του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.

21/07/1899

Γεννιέται ο Αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1954).