Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Ο Μισισιπής φλέγεται»

Υπάρχουν και στις ΗΠΑ … αριστεροί;

Φαίνεται ότι … υπάρχουν!
Ο δεξιός (sic) Πρόεδρος Ντ. Τραμπ, κατηγορεί τον δήμαρχο της Μινεάπολης, ως … αριστερό!!!
Και απειλεί με επέμβαση του στρατού – πέσαμε από τα σύγνεφα πάλι!

Η Μινεάπολη, μια μικρή πόλη (κάπου τριακόσιες χιλιάδες κάτοικοι) για τα δεδομένα των ΗΠΑ, στην Πολιτεία της Μινεσότα, βόρεια και κάπως κεντρικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μισισιπή.

Πληρώσαμε πολλά... Δε θα πληρώσουμε ξανά!

«Κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να καλυφθούν οι ανάγκες εργαζομένων και ανέργων από το κράτος και την εργοδοσία».

Δυναμώνουμε το πλαίσιο διεκδικήσεών μας, τα συνθήματά μας, τους αγώνες μας

-Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στις ημερομηνίες προβλέπουν οι Συλλογικές Συμβάσεις.

 -Να τηρηθούν όλες οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και στα επισιτιστικά καταστήματα.

-Η εργοδοσία και το κράτος να καλύψουν το εισόδημα των ανέργων και των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. 

Ενίσχυση της πάλης με συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη

Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία που έδωσαν και μέσα στην πανδημία τη μάχη για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο σήμερα η οργάνωση και η πάλη των εργαζομένων, για να μην πληρώσουν πάλι αυτοί το «μάρμαρο» της νέας οικονομικής κρίσης.

Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν πολλά, δεν θα πληρώσουν ξανά

Κυρίες και κύριοι βουλευτές

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τη σημερινή μου ομιλία με τις πρόσφατες εξελίξεις στον Έβρο, γενικότερα τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και περικλείουν κατά την άποψή μας, σοβαρούς κινδύνους.

«Πανδημία» απολύσεων, ανεργίας και μέτρων στήριξης στο κεφάλαιο

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία «Nissan» αποφάσισε ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της στη Βαρκελώνη, κάτι που θα προκαλέσει την απώλεια τουλάχιστον 3.000 θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου σχεδίου αναδιάρθρωσής της, που επιταχύνεται μετά την πανδημία και την καταλυτική επίδρασή της στην παγκόσμια οικονομία.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα κλείσουν οι τρεις εγκαταστάσεις που κατέχει ο όμιλος στη Βαρκελώνη, όπου εργάζονται σχεδόν 3.000 άτομα.

29/5/1453: Άλωση της Κωνσταντινούπολης…



Μύθοι και πραγματικότητα… Όπως τα γράφει ο χρονικογράφος της Άλωσης Μιχαήλ Δούκας…

Τα ψάρια τηγανίστηκαν από τη μια μεριά, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς περιμένει, η υπερμάχος περπατούσε στα τείχη και πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι του Άδωνι θα είναι.

Απέρριπταν ως μη «συμφέρουσα» την έρευνα για πρόληψη των πανδημιών


Η Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα επιχορηγεί τους φαρμακευτικούς ομίλους για φάρμακα και θεραπείες που θα φέρουν σίγουρα κέρδη

Με το ξέσπασμα της πανδημίας ξεκίνησε και η κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίου και θεραπείας κατά του νέου κορονοϊού, καθώς τα καπιταλιστικά κράτη και οι μεγάλοι φαρμακευτικοί όμιλοι του κόσμου «μυρίστηκαν» χρήμα.

Παραμύθια «άνευ όρων»

Τα πανηγύρια για την πρόταση της Κομισιόν, σχετικά με το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης», διαστρεβλώνουν προκλητικά την πραγματικότητα και επιχειρούν να αναβαθμίσουν στα μάτια του λαού την - σε έναν βαθμό - απαξιωμένη Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το βασικό τους επιχείρημα ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει «επιδοτήσεις, άρα λεφτά χωρίς μνημονιακούς όρους» είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Στην «ουρά» τα αντιλαϊκά νομοσχέδια

Στο φόντο των ανακοινώσεων της Κομισιόν για το λεγόμενο «Ταμείο Ανάκαμψης» και με αντικείμενο την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, προκειμένου ο λαός να φορτωθεί την κρίση, συνεδρίασε χτες μέσω τηλεδιάσκεψης το υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πρόταση της Κομισιόν για το «ενιαίο Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνοντας πως «δείχνει ότι η ΕΕ ξέρει να

ΣΥΡΙΖΑ: ΑντιΚΚΕ ακροβασίες... ως συνήθως

«Σημεία και τέρατα» εφηύρε πάλι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Η αλήθεια είναι ότι όταν πρέπει να στηρίξεις πως είναι «αριστερή», «προοδευτική» η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που πλειοδοτεί αυτήν την περίοδο σε προτάσεις-μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, δίνοντας την καλύτερη πάσα στην αντεργατική πολιτική της ΝΔ, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα καταφύγεις σε μπούρδες και ακροβασίες.

Στην ηγεσία της ΓΣΕΕ ευχόμαστε "καλή επιτυχία" στον αναβαθμισμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό της ρόλο!


Η σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε ότι η μόνιμη «καραντίνα», στην οποία βρίσκεται η πλειοψηφία της σε ό,τι έχει να κάνει με την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, εξακολουθεί να υπάρχει και δεν πρόκειται να λήξει!

Αυτή η πλειοψηφία της ενσωμάτωσης και της υποταγής του εργατικού κινήματος στα εργοδοτικά και κυβερνητικά συμφέροντα «θυμήθηκε» να συνεδριάσει, αφού πλέον έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα, για ένα και μόνο λόγο:

Εριχ Χόνεκερ

Πεθαίνει, 29,5,1994, στη Χιλή όπου είχε καταφύγει διωκόμενος ο πρώην ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας Εριχ Χόνεκερ (81 ετών), ΓΓ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας από το 1971 έως το 1981 και Πρόεδρος της χώρας από το 1976 έως το 1989.

Εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα από πολύ νωρίς: το 1922 έγινε μέλος των Σπαρτακιστών και το 1929 μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας. Το 1937 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση από το ναζιστικό καθεστώς.

Θανάσης Βέγγος

Γεννιέται, 29/5/1927, ο ηθοποιός Θανάσης Βέγγος.

Ο Θανάσης Βέγγος, πέρασε στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου, του λαϊκού πολιτισμού ευρύτερα, αλλά και των αγώνων του λαού μας. Ο θάνατός του λύπησε πανελλήνια το λαό, γιατί ο Βέγγος ήταν, παρέμεινε, αγωνίστηκε, έζησε, βιοπάλεψε και δημιούργησε σαν γνήσιο τέκνο του λαού. Και πάντα με μοναδική σεμνότητα, συνέπεια, αξιοπρέπεια, καλοσύνη κι ανθρωπιά. 

Ιάννης Ξενάκης


Γεννιέται, 29/5/1922, ο κορυφαίος συνθέτης και αρχιτέκτονας Ιάννης Ξενάκης, πεθαίνει, 04/02/2001
Εντάχθηκε στο ΚΚΕ την περίοδο της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, τραυματίστηκε στις μάχες του Δεκέμβρη του 1944 και κατόπιν διέφυγε παράνομα στη Γαλλία όπου διέπρεψε.

Οι «γαλαξίες» του στοχαστή μουσικού

 «Αν πάτε στο Νότο», έλεγε ο Ιάννης Ξενάκης, «έχετε τους εκατοντάδες ήχους των πουλιών, των εντόμων, των τζιτζικιών που σας πολιορκούν από κάθε πλευρά.