Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία για την Οικονομική Εξόρμηση 2021 - 2022


Μέσα από εικαστικά σκίτσα, μέσα από αφαιρετικές στιγμές της καθημερινή ζωής που συναντιούνται με σκέψεις και στίχους από ποίηση  Γ. Ρίτσου, η ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΟΑ, παίρνει μια καλαίσθητη πρωτοβουλία για την οικονομική εξόρμηση 2021 - 2022.

«Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ»


Εκδήλωση με θέμα «Η κριτική στο σχέδιο για το ''νέο ΕΣΥ'' - Οι θέσεις του ΚΚΕ».   

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Εργάτης κάηκε στο πρόσωπο


Η Unisol είναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν 2 χρόνια γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη.

Ενώ η Θεσσαλονίκη ζει έναν ακόμα «μαύρο» Νοέμβρη, η διοίκηση Ζέρβα ασχολείται με τη διαστρέβλωση της Ιστορίας...


Ενώ η πόλη ζει έναν ακόμα "μαύρο" Νοέμβρη, σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ σε κρούσματα κορονοϊού, τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ "μπούκωσαν" με κίνδυνο να έχουμε πάλι εκατόμβες νεκρών (και εκτός ΜΕΘ), η διοίκηση Ζέρβα "δεν δίνει δεκάρα", δεν λέει κουβέντα για την απαράδεκτη κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στην πόλη για να μη στεναχωρήσει τους κυβερνητικούς καθοδηγητές της και τους ιδιώτες κλινικάρχες που κάνουν μπίζνες με την υγεία του λαού. Τα μέτρα προστασίας έγιναν ανέκδοτο με τις πλάτες κυβέρνησης και δήμου, ενώ στα σχολεία αντί για αποσυμφόρηση των τάξεων έχουμε μεγαλύτερο συνωστισμό μαθητών.

Πώς η αμερικανική παρέμβαση στην Κούβα δημιουργεί μια ψευδή εικόνα της κοινωνίας της


Η επόμενη κατευθυνόμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκστρατεία για την ανατροπή της Κουβανικής Επανάστασης θα λάβει χώρα πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου, καθώς ομάδες χρηματοδοτούμενες από τις ΗΠΑ και Αμερικάνοι αξιωματούχοι κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προμοτάρουν μια καμπάνια γύρω από τις υποτιθέμενες διαμαρτυρίες για «πολιτικές ελευθερίες».\

Δημήτρης Μητρόπουλος


Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μαέστρους της Iστορίας. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος , θαυμάστηκε για τη δύναμη και πρωτοτυπία των ερμηνειών του, διευθύνοντας τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, ενώ παράλληλα υπήρξε συνθέτης και πιανίστας. Απόλυτα δοσμένος στη μουσική, την οποία υπηρέτησε εξαντλητικά, με ακούραστο πάθος, ο Δ. Μητρόπουλοςδιηύθυνε πάνω από δύο χιλιάδες συναυλίες, τις περισσότερες χωρίς χρήση μπαγκέτας…

Σφίγγει ο κλοιός


Ενώ η πανδημία περνάει πάλι σε φάση ανεξέλεγκτης μετάδοσης, με το «κύμα» που έχει ήδη φουσκώσει σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία να εξαπλώνεται σταδιακά και σε άλλες περιοχές, ο λαός βρίσκεται ξανά θεατής στην ίδια τραγωδία. Ο κλοιός που σφίγγει, με την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων, σε συνδυασμό με την εγκληματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας για να σωθούν ζωές, κάνει επιτακτική την ανάγκη να ανέβει η στάθμη της διεκδίκησης από το εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Δαλυμένο το σύστημα υγείας και ανύπαρκτα τα μέτρα προστασίας


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η εξάπλωση της πανδημίας, με την αναζωπύρωση της να έχει τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής και γενικότερα μιας πολιτικής που βάζει στο ζύγι του «κόστους - οφέλους» την υγεία του λαού.

Στο απυρόβλητο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία


Την ώρα που η αστυνομική αυθαιρεσία «πυροβολεί» στηριζόμενη στο θεσμικό πλαίσιο και την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Π. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μέτρα «αναβάθμισης» της αστυνομικής δράσης. Τα μέτρα αφήνουν στο απυρόβλητο την αστυνομική βία και αυθαιρεσία, ενώ φαίνεται πως η κυβέρνηση επιλέγει τη στοχοποίηση των Ρομά αντί της κοινωνικής τους ένταξης. 

Συνεχίζουν οι λιμενεργάτες τον αγώνα για να επιστρέφουν σώοι από το μεροκάματο


Τ
η δική του ιστορία γράφει ο μεγαλειώδης απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού του Πειραιά, που ήδη έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες παρακαταθήκες για ολόκληρη την εργατική τάξη.

Το τεύχος Νοέμβρη της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ»

 

Σήμερα το ΠΑΜΕ δημοσιεύει το τεύχος Νοέμβρη της «ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ» με θέματα τις μεγάλες συσκέψεις οργάνωσης του αγώνα και συντονισμού των Συνδικάτων.

Τραγικές συνθήκες των ναυτεργατών λόγω της κατάσχεσης του πλοίου και του πολύμηνου εγκλωβισμού τους στη Σιγκαπούρη


Είμαι ο ανθυποπλοίαρχος του Δ/Ξ "ΣΤΡΟΦΑΔΕΣ", της διαχειρίστριας εταιρείας "ELETSON CORPORATION". Ο λόγος που σας γράφω το παρακάτω μήνυμα είναι για να γίνει γνωστό το θέμα και σε άλλους ναυτικούς που ίσως κάποια στιγμή αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα.

Μια μέρα σαν τη σημερινή


 02/11/1789

Η Γαλλική αστική επανάσταση εθνικοποιεί την περιουσία της Εκκλησίας.

02/11/1823

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέιμς Μονρόε αναγνωρίζει το δικαίωμα στην ανεξαρτησία των επαναστατημένων Ελλήνων.